גז ראדון והיצמדות לאבק-נסיון לפתרון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• גז ראדון והיצמדות לאבק-נסיון לפתרון
    אני
    14/09/2016

צוות נכבד,מאז ההתכתבות הקודמת ,עדיין מתקשה להשלים עם העובדה הקשה שהגז נספח לאבק. בכל מקרה השאלה שלי אם אשתמש במטלית לחה:
    א. עדיין יש קרינה גם אם גז ראדון נרטב כלומר האם הוא פעיל באותה מידה?
    ב. ברגע שחלקיק אבק שהתיישב על פריט נרטב אז הוא נפרד מהגז ווחוזר בחזרה לאוויר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גז ראדון והיצמדות לאבק-נסיון לפתרון - תגובה

ד"ר זמיר שליט"א
    14/09/2016

לא הבנת את המערכת:
    גז הראדון (שמוצאו מרדיום שדעך) דועך בעצמו הלאה, לאיזוטופים קטנים יותר,
    שחלקם לא יציבים ונעלמים, וחלקם יציבים.
    האחרונים נצמדים לחלקיקי אבק, ושוקעים איתם לרצפה.
    תהליך זה נמשך חודשים, לכן אם אתה לא מוורר חדר כמה חודשים, יש סיכוי סביר שעל הרצפה, יש חלקיקי אבק עם רדיואקטביות.
    אי לכך, אל תטאטא את הרצפה, אלא שאב משואב אבק, את הרצפה, אצטבאות וכיוב'.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי מדפים עם חפצים-לא רצפה

אני
    14/09/2016

פרופ נכבד
    1.גם על מדפים גבוהים או בינוניים בגובה יש אבק האם זה אומר שגם שם יש חומר רדיואקטיבבי?
    2. מצד שני כשמאוורררים כל יום נכנס אבק שתופס את החומר אז זה אומר שכל הזמן צריך לנקות שם?
    3. האם החומר מקרין גם ברגע השטיפה כלומר במגע עם מים כלומר כאני שוטף אני חשוף לקרינה או כשאני מנגב אבק ,אז מצד שני איווררתי כדי שלא יהיה גז ראדון מצד שני הכנסתי אבק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי מדפים עם חפצים-לא רצפה - תגובה

ד"ר זמיר שליט"א
    14/09/2016

הראדון גז כבד, אז כאשר אין איוורור, , יהיו מוצריו בעיקר על הרצפה או משהו יותר גבוה. אם נכנס אוויר חדש, הוא מסלק את הראדון, ובחוסר איוורור עד שיוצא ראשון מהקירות, ועד שדועך, לאיזוטופים קטנים יותר, לוקח זמן, ולא מייד הוא ייכנס "למחזור" עם האבק, אז תתעלם ממנו. הוא מסתלק כשהחדר מאוורר. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם חדר לא נוקה מאבק מספר חודשים אך

אני
    14/09/2016

מכיוון שלא ידעתי עובדות אלו ,לא הקפדתי לנקות שם אבק מכיוון שזהו לא חדר שנמצאים בו אלא יותר לצורך איחסון.
    אני מבין שלשטוף אין בעיה אך מה לעשות לגבי מדפים עם ספרים וניירת שעל המדפים איך אתגבר על זה,אני מבין שכל תזוזה שלהם יש בה חומר רדיואקטיבי?
    כמו כן לא בטוח שאיווררתי נבון: חשבתי שאם דלת הממ"ד קרובה לדלת הכניסה לבית שנפתחת מספר פעמים ביום כמו כן הסלון מאוורר ליד זה מספיק. האם זה מספיק מקווה שכן.
    אם אלו התנאים מה תמונת המצב הכוללת לדעתך?
    כיצד להתגבר על טעויות אלו בימינמום חשיפה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם חדר לא נוקה מאבק מספר חודשים אך - תגובה

ד"ר זמיר שליט"א
    15/09/2016

על המדפים, במקום שלא ניתן לשאוב, פשוט תעברי עם מגבון נייר לח, ולזרוק אותו. לאשפה.
    ניראה שהאיוורור שתיארת כניראה מספיק.
    לסיכום, לדאוג לאיוורור סביר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המידע לגבי היצמדות גז ראדון לאבק

אני
    15/09/2016

תודה על תשובותייך המפורטות.
    האם המידע הזה פורסם אי פעם לציבור?
    מכיוון שכל אדם שאני שואל אותו לא שמע על כך.ואני במקרה דרך אתר שאלות בנושא מכשירים סללוריים ואנטנות וגז ראדון אך במקרה ממש נושא האבק...
    וזה אמור להיות מידע חשוב נגד סרטן ריאות.!!
    כי גם כמנסים לנקות עם מטלית רטובה מזיזים את האבק ונושמים אותו .לא?
    כלומר זה כמעט בלתי הפיך כשיודעים בדיעבד.
    מדוע משרד הבריאות לא פירסם דרככם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו