קרינה מחדר טרנספורמציה סמוך לחצר גן ילדים

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מחדר טרנספורמציה סמוך לחצר גן ילדים
    מודאגת מאוד
    25/09/2016

שלום דרושה עזרתכם הדחופה והמלומדת:

1. כ3 מטר מגדר החצר בגן של ביתי (שנה וחצי), יש חדר טרנספורמציה. העירייה הזמינה מודד קרינה של חברת גלית.

2. המודד מצא שבחצר רמות קרינה של בין 2.5 ל3.5 בגלל חדר הטרנספורמציה. כמו כן, גילה רמות גבוהות יותר של מעל 5.5 בצד הניצב בחצר, בגלל קווי מתח גבוה תחת האדמה מחוץ לגן.
    הומלץ על גידור האזור בו הקרינה שנמדדה היא מעל 4.
    לגביי השאר, נכתב בדוח שזה לא חורג כי הערכים מתחת ל4. אני מזכירה שנמדדו כמעט בכל החצר 2.5 עד 3.5 מיליגאוס.

3. הבאנו מודד חיצוני מטעמנו חברת ראדטסט.
    הממצאים דומים בצד של קווי המתח הגבוה, אך למרבה ההפתעה לא נמדדה קרינה משמעותית מחדר הטרנספורמציה. מה שאומר, שאכן הומלץ לסגור את החצר בצד שהקרינה מעל 4 (בצד של קווי המתח), אך בשאר החצר נמדדה קרינה בממוצע 0.5 מיליגאוס

השאלות שלי-
    1. איך יכול להיות כזה הבדל בין המדידות, נעשו כמעט באותו שעה ביום אחר?
    2. האם אפשר להבטיח שבהזדמנות אחרת לא תימדד קרינה מעל 4 בצד של חדר טרנספורמציה?
    3. מה המשמעות של שהיה יומיומית של כשעה וחצי בחצר כזו? נניח ונחמיר ונגיד שיהיה שם תמיד 3.5 מיליגאוס, לילדים בני שנה וחצי.

מה לעשות?
    מצב ציור של המודד שהבאנו שמדד ערכים נמוכים בחצר מחדר הטרנספורמציה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה מחדר טרנספורמציה סמוך לחצר גן ילדים - תגובה

רם דישון
    25/09/2016

1. הקרינה תלויה בעומס באותו רגע. לגבי התקופה האחרונה- תלויה במספר המזגנים שעבדו באותו רגע. לכן אין לצפות לקריאות זהות בימים שונים.
    2. לא ניתן להבטיח זאת.
    3. לא מומלץ. אני ממליץ לגדר מרחק של 7 מטר מחדר השנאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו