מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גרה 3 שנים ליד אנטנות סלולריותשיר20/12/2016
שלום
גרה בדירה (שעוזבת עוד כחצי שנה), אשר כבר כ3 שנים יש אנטנה סלולרית שנראית מהמרפסת של הסלון וחלון המטבח.
האנטנה נמצאת מימין למרפסת (כשמסתכלים עם הראש ימינה משהו כמו 45 מעלות)
מרחק האנטנה כ150 מטר
מדדתי לא מזמן בקורנט ערכים לא תקינים באזור המרפסת והמטבח. לא זוכרת כמה...
מאז אני לא פותחת את התריס של המרפסת.
בחדרים של כולם הערכים מאוד מאוד נמוכים ותקינים.
1. מה המשמעות של חשיפה של 3 שנים באזור המטבח גם לילדים ותינוקות? לא נמצאים שם הרבה בכלל... למרפסת בכלל לא יצאו כמעט אף פעם. אני מודאגת
2. הסף של המשרד להגנת הסביבה והסף העולמי הוא 40 מיקרוואט לסנטימטר בריבוע, שהם 400 מיליוואט למטר בריבוע (שזה מה שמודד הקורנט), אז מדוע אתם אומרים שהסף שנמדד על ידי הקורנט צריך להיות 2 (במקום 400!)?
נראה לי שאני מפספסת משהו בעניין היחידות\ספים.
3. האם ייתכן שהקורנט לא מדד בצורה אמינה? מדידותיו לא משקפות? מדדתי במכונית סביב 200 מיליגאוס אשר מודד מקצועי מדד בה ערכים של סביב 0.5 מיליגאוס! אולי גם בrf המדידות לא משקפות?
4. לא רוצה למדוד שוב כי אני אשתגע מזה ואלחץ עוד יותר
בבקשה נסו לענות לי
אם זה רלוונטי, אוציא את נתוני האנטנה וארחיב את השאלה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שיר20/12/20161. הקורנט שמדדתי איתו מדד ערכים מטורפים של מאות ואלפים מהסלולרי שלי. עד המקסימום נדמה לי סביב 4000.
2. מה ההבדל בין קרינה מאנטנה כמו שתארתי לבין לשים טלפון דקט אלחוטי במטבח? הערכים שמדדתי מטלפון כזה גם היו מטורפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון20/12/20161. מאחר והחשיפה לא היתה רצופה, אינני רואה שום סיכון.
2. אכן הסף של המשרד להגנת הסביבה הוא 400 ואנו ממליצים על לא יותר מ-2 מיליוואט למ״ר. זה בדיוק שורש הענין- הסף של המשרד הוא פיקציה. לא מגן מפני כלום.
3. לגבי מכוניות אינני יודע, כי אין לי ניסיון בזה. יתכן שהקורנט קורא גם תדרים אחרים.
המשך 1. קרוב לסלולרי הערכים באמת מטורפים. הקורנט נראה בסדר.
המשך 2. לדעתי הטלפון האלחוטי יותר מסוכן אם נמצאים קרוב אליו. שמרי על מרחק של מטר ממנו לבני הבית. אני ממליץ להשתמש באלחוטי שיש לו מצב DECT ECO PLUS, שמשמעו שאין שידור מהבסיס כשאין שיחה (בדקט רגיל הבסיס משדר כל הזמן).
אין צורך בנתוני האנטנה, הם אינם שווים מאומה. עוד פיקציה של המשרד להג״ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה המשך
שיר20/12/2016האם 3 שנים זה לא הרבה מדי זמן לקרינה במטבח/סלון?
כמובן לא שהייה רצופה באזור הספות שצופים בטלויזיה, אבל כן במטבח באזור שיושבים לאכול ולפעמים סתם לשתות קפה...
לא זוכרת את הערכים שמדדתי, משהו כמו בין6 ל12 מיליוואט למטר בריבוע שזה 0.6-1.2 מיקרוואט לסנטימטר בריבוע.
כמה הערכים האלה נוראים?
אני רואה בהמון מקומות אנטנות ממש מול בניינים בקו ישר ופתוח מרחקים אפילו קצרים יותר. האם ייתכן שחצי מדינה נחשפת לרמות אסורות?
אני ממש אוכלת את עצמי בגלל הילדים וגם עכשיו אני בהריון וממש נמנעת מלהיכנס למטבח.
לגביי הדקט שאלתי, לא כי יש לי בבית, אלא להבין מהות החשיפה מול חשיפה מאנטנה. האם זה אותו דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
רם דישון20/12/2016זה לא זמן ארוך, במיוחד שלא ברציפות.
השאלה מהי רמה אסורה. לכל אדם רמה זו שונה. הערכים שציינת אינם נוראיים כלל.
לגבי דקט- שוב, רצוי לשמור מרחק של מטר מתחנת הבסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)