מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מאנטנה סלולארית בדירת קרקעאורן22/02/2017
שלום. ביכולתי להיכנס לדירה כאן בגרמניה . הפעם יש אנטנה סלולארית על גג בניין סמוך. רצ"ב תמונה. האנטנה בקו אוירי של 114 מטר פחות או יותר. אני הבנתי שאם אין קו ראיה ביני לבין האנטנה זה בסדר? שני מקרים : מה במקרה שרק הקיר של הדירה של חוצץ ביני לבין האנטנה והחלון פונה לכיוון אחר? ומה במקרה שיש בית נוסף ביני לבין האנטנה . הדירה שמתפנה היא דירת קרקע. אודה מאוד לתשובה מהירה בנושא. . בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאיזה חומר עשוי הקיר?
רם דישון22/02/2017ואם יש בית שחוצץ- אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
אורן22/02/2017אני מאמין שמבטון. מדובר בבניה ישנה. השאלה אם אין בית ביני לאנטנה האם זה בעיה או לא. ואם יש בית נוסף הרי שזה יותר טוב. אני יכול לראות זאת אק מחר כאשר אכנס לדירה ואסתכל דרך החלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטון לא מעביר קרינה (כמעט).
רם דישון22/02/2017אם יש קו ראיה- כדאי למדוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
אורן23/02/2017אני מביח מדברייך שאם אין קו ראיה ואפילו שאין בית שחוצץ ביני לבין המקור שאין כאן בעיה? מרחק כ 114 מטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון.
רם דישון23/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
אורן23/02/2017יש קו ראיה רק כאשר אני יוצא למרפסת ומסתכל ימינה. אין בית שחוצץ ביני לבין האנטנה.
אורן24/02/2017שלום. האם תוכל בבקשה להתייחס לנקודה האחרונה שהעלתי?
אם כך, עלולה להיות בעיה רק במרפסת.
רם דישון24/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
אורן24/02/2017שלום רם . סליחה שאני מקשה שוב. האם עדיפה דירה עם קיר בלי קו ראיה ( חוץ מהמרפסת) מרחק 114 מטר. או דירה עם קו ראיה מרחק 300 מטר?
עדיפה דירה עם קיר בלי קו ראיה. הסתייגות: זאת ללא מדידה או נתונים נוספים.
רם דישון24/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
אורן25/02/2017אני קצת מבולבל. הדירה נימצאת בקומת קרקע. א. אם יש לאנטנה מגבר הרי שגם 5 % עבירות קרינה דרך בטון קיר בודד לא יכולים להוות בעיה? ב. אם הדירה נימצאת למטה האם הגל המשודר ממנה אופקי ועובר לי מעל הראש? איך אפשר לדעת זאת? האם לפי התמונה אתה מזהה באיזה סוג אנטנה מדובר? מתנצל על ריבוי השאלות.
על מנת לדעת אם יש בעיה או לא יש שתי דרכים:
רם דישון25/02/20171. חישוב. לשם כך דרושים כל הנתונים הטכניים של האנטנות (כל האנטנות- יש יותר מאחת). דרוש גם אזימוט שאותו רק אתה יכול לספק.
2. מדידה בפועל. לשם כך נדרש מכשיר מדידה.
אתה מדבר על 5%. חמישה אחוז מכמה? האחוזים אינם אומרים דבר, ללא הערך שממנו הם מחושבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
אורן26/02/2017שלום שוב רם. אני עכשיו לא מבין. בתחילה אמרת לי ש 113 מטר עם קיר בטון לא מהווה בעיה. מדדתי שוב ומדובר בכ 120 מטר. יש שני קירות בטון שחוצצים. (חוץ מבמרפסת) עכשיו אתה אומר שייתכן ויש בעיה וזה תלוי במדידות נוספות? כמו כן לא ברור לי אם אני בקומת קרקע האם הגל עובר לי מעל הראש או לא ( אופקי מעט) . בתמונה אני מבחין באנטנה אחת בלבד ולא יותר. אבל אין ביכולתי לדעת אם מצויידת במגבר ואם זה בעייתי מבחינתי במידה וכן מצויידת. אני חייב לתת תשובה על הדירה תוך יומיים מכסימום ואני די חושש.
אורן27/02/2017אני מבקש אם תוכל שתענה לי על השאלה האחרונה. אני חייב לתת תשובה עוד היום.
תשובה.
רם דישון27/02/2017תחילה כתבת שיש בין האנטנה לבינך שני קירות בטון. אח״כ כתבת שיש קו ראיה. יש הבדל מהותי בין שני הנתונים הללו.
כל עוד לא רואים את האנטנה- אין בעיה. אם רואים את האנטנה- חייבים למדוד. המרחק הוא בתחום הביניים, ולכן לא ניתן לתת תשובה ללא מדידה.
כדי לעזור לך במהירות: אם בכוונתך לשהות רוב הזמן בחלק הדירה ממנה אין קו ראיה לאנטנה- אין בעיה. באותם האיזורים מהם רואים את האנטנה כדאי לשהות זמן קצר (שעות ספורות מדי יום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מאנטנה סלולארית
אורן27/02/2017תודה רבה על עזרתך האדיבה ועל הסבלנות. קו הראיה הינו רק במרפסת אין לי חלון לאנטנה בכלל. הדירה גובלת בדירה סמוכה כך שביני לבין הקיר החיצוני יש לפחות עוד 2 קירות בטון האנטנה 130 מטר מאותם קירות. המרחק הוא לפי מדידה חדשה כ 126 עד 130 מטר אני מבין שזאת "חוות אנטנות" ולא אנטנה אחת גדולה? (ניראה לי לפחות 4) כל אנטנה שם כניראה משדרת לכיוון אחר? ולכן הגודל לא צריך להדאיגני? זה ניראה די מפלצתי. אין סיכוי לנזק בטווח של חצי שנה ? שזהו הזמן שאני מתעתד לשהות שם. אני פשוט קראתי שחלק מהקרינה כן עובר בטון ולכן אני מודאג. האם הגל ברובו מעל ראשי? האם הוא אופקי? אנא תתייחס רק עוד לשאלות האלו בבקשה?
בקיצור: אם לא תישן במרפסת- אין שום בעיה.
רם דישון28/02/2017קצרה היריעה מלענות על כל השאלות. זה בהיקף של הרצאה של שעה.
אורן28/02/2017תודה. הדירה כבר נילקחה ע"י מישהו.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)