מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה בצילום שיניים פנורמי וצילומים לעיתים קרובותשמעון26/04/2017
אני צריך לבצע עקירה של שן בינה כלואה.
אני מאוד חושש מקרינה.
ביצעתי צילום פנורמי וצילום סטטוס מקביליות לפני כשנתיים.
מאז לא ביצעתי את העקירה מסיבות שונות.
כיום בבדיקה הרופאים מבקשים שוב צילום פנורמי כי לטענתם הצילום שלי פג תוקף. כמו"כ גם ביקשו צילומי נשך שגרתיים.
1. האם אכן צילום פג תוקף בתקופה כזו? או שהם מבקשים צילומים לצורך כלכלי שלהם ויש להימנע?
2. האם יש סכנה בקרינה של הצילומים הנ"ל באופן חד פעמי או לעיתים תכופות?
3. האם יש המלצה/הגבלה לחשיפה לצילומים כאלו לשנה או לתקופה אחרת?
4. האם יש לך המלצה איך לבחור היכן ואיך לבצע את הצילומים כדי להיחשף לקרינה מינימלית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה על צילום פנורמי
שמעון27/04/20175. כמו כן, צילום פנורמי מבצע תמונה של כל הפה. ואם העקירה רלוונטית לשן אחת, האם יש דרך לבצע הדמיה רק של השן הרלוונטית וכך לחסוך משאר הפה את הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני רופא, אבל
רם דישון27/04/2017במהלך שנתיים עשויים לחול שינויים במיקום השן הכלואה לכן יש הצדקה רפואית לדרישה לצילום מחדש. מכשירי הרנטגן החדשים הם בעלי קרינה נמוכה מאשר בעבר, ולא הייתי מהסס לבצע אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך,
שמעון28/04/2017ולגבי שאר סוגי הצילומים שהם לכאורה "שגרתיים"?
יש טעם לבצע אותם בכל בדיקה אחת לחצי שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ברור לי לשם מה דרושים צילומי נשך שגרתיים.
רם דישון29/04/2017מאחר והנושא אינו בתחום הפורום, אני מציע להעלות את השאלה בפורום המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)