קרינה מייננת מצילום מפרק ירך אצל נער צעיר

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מייננת מצילום מפרק ירך אצל נער צעיר
    רעות
    18/06/2017

דר יקר
    בני בן 16 ביצע 2 צילומים באזור ללא כל הצדקה רפואית. אבל זה כבר עבר ואני לא יכולה לתקן את זה אלא רק להכות על חטא שלקחתי אותו למוקד בשביל מתיחה אקוטית בשריר. כתבת לי שהקרינה זניחה, אולם בגלל נתונים סותרים שנמסרו לי מהרנטגן לבין מה שאני מוצאת באינטרנט אני מודאגת. צפיתי בצילומים ונבהלתי. ברנטגן לא אמרו לי שהצילום כה נרחב ומופיע שם גם צוואר הירך ואפילו עצם הכסל והשתקפות של ע.שדרה מותני. אני לא מקבלת את ההסבר שלהם שזה צילום פרק ירך סטנדרטי. בנוסף, הם נתנו לי את נתוני הקילוולט והמאס אבל אני לא יודעת לחשב את הקרינה. האם תוכל לעזור לי בשאלות אלה:
    1. מה הקרינה שאמורה להיספג מ 2 צלומים שכל אחד מהם 70 קילוולט ו 32 מאס?
    2. האם מח העצם סופג את הקרינה באזור עצם הירך? כתוב באינטרנט שמח העצם הוא אזור רגיש לקרינה. בכלל כלל המידע באינטרנט הלחיץ אותי כי כל החומר מבדיל בין צילום פרק ירך לבין כל איבר אחר של הגפיים ואני לא מבינה מדוע למשל צילום יד או ברך כרוך בקרינה אפסית וצילום זה היה כרוך בככ הרבה קרינה? אני חוששת מאד
    תודה רבה
    רעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין שינוי בתשובה, הקרינה זניחה

ד``ר דני וולף
    19/06/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו