מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה בלילה לכיוון מיטת ילדים מפלאפוןיעל15/09/2017
שלום,
גיליתי שב-3 השנים האחרונות, יתכן ובני היה חשוף לקרינה ואני מאוד לחוצה.
אנחנו גרים בבית עם 2 קומות.
בלילה אנחנו שמים 2 פלאפונים על מדף מעל השיש במטבח, בקומה התחתונה.
בקומה מעל למטבח, נמצא החדר של בני. המיטה שלו בדיוק מעל לשיש, והוא ישן עם הראש ממש בקו ישר מעל הפלאפונים.
אני יודעת שאם אין קו ראיה, אז לכאורה אין בעיה, אבל לאחרונה גיליתי שהקיר לא חוסם לגמרי את הקרינה אלא רק מנחית אותה!
והוא ישן ככה כבר 3 שנים... אם הייתי יודעת, הייתי דואגת לשים את הפלאפונים האלה במקום אחר בבית.
אשמח לחוות דעתכם באשר לסבירות שהוא נחשף לקרינה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון במרחק כזה ובמיוחד כשמדובר בקומות שונות.
רם דישון16/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד מספר שאלות...
יעל16/09/2017תודה רבה על המענה.
1. מדדתי פחות או יותר את המרחק בין הפלאפונים למיטה של בני (בגובה המזרון) ומדובר במעט יותר מ 2.5 מטרים. האם מרחק זה נחשב מבחינתך מספיק?
2. לפני 3 שנים כיביתי את הוייפיי בבית כך שהפלאפונים מחוברים רק לרשת. האם העובדה הזו מעלה את הסיכוי שהייתה קרינה חזקה יותר ומזיקה לבן שלי מהפלאפונים שמקבלים עדכונים שונים בלילה לאפליקציות?
3. הפלאפון של בעלי לא קולט כל כך בבית. כשהוא מנסה לצלצל למישהו, לעיתים זה לוקח כמה שניות עד שהשיחה יוצאת (יותר מהרגיל בפלאפונים סטנדרטיים) ובנוסף פעמים רבות הוא נשמע לצד השני מקוטע. האם עובדה זו שאין לו ממש קליטה בבית מעלה את הסיכוי שבני נחשף לקרינה גבוהה יותר שתזיק לו?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון16/09/20171. 2.5 מטר ועוד תקרת בטון מספיקים.
2. אם מדובר על אותה גיאומטריה כמו 1- אין בעיה.
3. תלוי מה היה המרחק בין הטלפון של בעלך לילד. כל עוד יש מרחק של מטר- הסיכון מזערי מאד עד לא קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שאלה מספר 3
יעל17/09/2017ראשית תודה רבה על התשובות.
לגבי שאלה 3, הכוונה בשאלה היתה:
אם לפלאפון של בעלי אין כל כך קליטה בבית כפי שתיארתי, האם יתכן שהפלאפון שלו מקרין יותר מהרגיל/מהממוצע (בין כשהוא מאותת לאנטנה הקרובה ובין כשמקבל עדכונים לאפליקציות השונות) בשעה שהוא מונח 2.5 מטרים מתחת למיטה של בני בקומה התחתונה, ברמה שיכולה לסכן את בני? או שבכל מקרה הקרינה שתגיע למעלה למיטה שלו מספיק נמוכה בהינתן המרחק והרצפה המפרידה גם אם יש קרינה יותר גדולה מהפלאפון של בעלי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני חוזר: המרחק הכללי והתקרה שמפרידה מנחיתה את הקרינה כך שהסיכון ממנה אפסי.
רם דישון17/09/2017זאת למרות שהפלאפון משדר יותר חזק כפי שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)