מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוק פומיס - בית פרטי באזור עמק חפרלי04/02/2018
שלום
אנחנו גרים בשכירות בבית פרטי בעמק חפר. 4 ילדים.בגלל שאנחנו עוברים יחסית הרבה, תמיד בודקת שאין קירבה לאנטנות סלולריות קווי מתח וכו..
רק לאחרונה שמעתי שיש ענין גם עם קרינה מבלוקי פומיס ובלוקים שחורים..
בקיץ הקרוב אמורים לקנות / להשכיר בית אחר באזור עמק חפר או מועצה אזורית שער מנשה.
1.האם הבעייתיות של הבלוקים היא רק בבתים פרטיים או גם בבתים משותפים?
2.האם איוורור של הבית עוזר קצת?
3..מניחה שכשמשכירה בית אין לי דרך לדעת במה בנו את הבית. עד כמה זה מסוכן? יש לנו תינוק בן שנתיים
4.חבר שלנו שאחראי על הבניה באחד הקיבוצים באזור, אמר לי שהוא משתמש בבלוקים שחורים ועליהם מורח שכבה עבה מבודדת.
במידה ונרצה לבנות - האם זה עדיף על שימוש בבלוקי פומיס?
4. שאלה אחרונה... - יש בכלל אפשרות לבנות היום עם בלוקים לבנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מורכבת עם תשובה מורכבת
ד``ר דני וולף10/02/2018אתחיל אם שאלה מספר 3: אי אפשר לדבר על סיכון לפרט!! מבחינה כלל ארצית זו שערורייה אקולוגית מעשה ידי השלטונות בשביל להרוויח קצת כסף ובתוך כך העלו את רמת הקרינה המייננת בארץ באחוזים רבים, וחבל חבל מאוד.
ב. הבלוקים החומים הרבה פחות מקרינים מהפומיס שנמצא על סף רמת הקרינה הגבוהה ביותר. ומדובר כאמור על קרינה מייננת.
ג. רוב הבתים המשותפים בנויים היום מבלוקים לבנים.
ד. איוורור הבית עוזר מאוד.
ה. ולתשובת מיליון הדולר: כיצד אני הייתי נוהג במצבכם: אם הייתי רוצה לבנות בית בעצמי (ובזמנו בניתי כך) הייתי בונה רק עם בלוקים לבנים בלוק 20 או 10, עם כל ההנחות שתקבלו זה אפילו לא ייקר את הבנייה. אפילו את מלונת הכלב שלי לא הייתי בונה מבלוק פומיס. לו הייתי רוצה לשכור רק דירה צמודת קרקע, הייתי מתפשר על מה שיש כיוון שאין ברירה. הייתי מעדיף בית משותף מבחינת הלבנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר וולף - כמה שאלות
ערן11/02/2018שלום,
1. בעבר הלא רחוק, ענית שהבלוק השחור לא טוב בהרבה מבלוק פומיס ולכן אין טעם לחפש בית ישן משנות ה-70, כלומר מלפני שהתחילו לבנות בפומיס. כעת אתה כותב שהבלוק השחור מקרין הרבה פחות. אז אילו מהדברים נכונים?
2. כתבת בעבר שהפומיס העלה בכמה פרומיל. אבל מה העלה? את הקרינה המייננת בארץ? את סיכויי התחלואה של מי שגר בבית מפומיס? או את אחוז החולים בפועל שחלו בגלל פומיס?
אשמח לקבל הבהרות.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל התשובות נכונות. בלוק הפומיס הוא הגרוע ביותר ולכן הוא גם נמצא בהגדרה של הבלוק הכי מקרין. הפומיס העלה את הקרינה המייננת בארץ בכמה פרומיל, עובדה, ובעקבות זה בחישוב מדעי גם את סיכויי התחלואה וגם את אחוז החולים בפועל שזה בחישוב מדעי אותו הדבר. אל תחפור, התשובה הייתה נרחבת מספיק, ונותנת את כל הנתונים והפרטים האפשריים להחלטה. יותר מכך אי אפשר, ואל תשכחו, אנחנו רק משרתי ציבור ועושים את העבודה ברצון רב, כשליחות, ובהתנדבות. רפואה איננו מדע מדויק, הוא פרגמטי מאוד וכך אנחנו מישמים אותו
ד``ר דני וולף13/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)