מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגת מאד עם כאבי ראששני24/05/2008
שלום רב
אני נוהגת להטעין את הפלאפון שלי בלילה, כשהמטען ממוקם ממש מעל ראשי כמעט צמוד אליו והפאלפון במרחק כמה סנטימטרים ממני.
לפני כ-5חודשים לערך שדרגתי לדור השלישי, והבחנתי שבזמן ההטענה יש ממש רעשים מהמטען, של זרמים...
בכל זאת, המשכתי להטעין...בעיוורון מוחלט והחלטה מטופשת לחלוטין, עלי לציין.
כמו כן שמתי לב שבשימוש ממושך בסלולרי מהדור השלישי, כלומר בשיחות ארוכות, הוא מתחמם
מ-א-ד, ומתחילים להיות לי כאבי ראש.
מזה חודשיים שלושה אני סובלת מכאבי ראש קשים מאד, ולא מהסוג שאני רגילה אליו (סובלת ממגרנות מגיל 12 וכיום בת 26)
כאשר מזה שבוע אני סובלת מכאב ראש בלתי פוסק ואפילו הגעתי למיון, קיבלתי זריקות ועברתי בדיקות..בזמן השבוע שחלף רשמו לי תרופות חזקות אך הכאב ראש לא עובר...
נוסף על כאב הראש יש לי כאב בטן בלתי פוסק באזור מסוים, כאב בלסת, ובאותו יום בו הגעתי למיון הרגשתי גם נימול בפנים.
אני החלטתי לבדוק קצת ברשת את החשש שלי מקרינת הדור השלישי והגעתי לפורום הזה.
נחרדתי לקרוא ולגלות שהחשש שלי עלול להיות מוצדק...
כמו כן עלי לציין שאני סטודנטית שמשתמשת בלפטופ באופן תדיר כבר שנה, ופעמים רבות מניחה אותו במשך שעות רבות על הגוף שלי כשאני קוראת במיטה.
אני ממש ממש בלחץ וחרדה כרגע, שמא השימוש הזה שעשיתי בסלולרי ובמחשב הנייד גרם לנזקים בלתי הפיכים. מה עלי לעשות? האם גרמתי לעצמי חס וחלילה לנזקי קרינה מסוכנים מאד?
אשמח לתשובתך והמלצותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקי הקרינה מתבטאים בתוך שנים רבות
ד"ר דני וולף25/05/2008א. אין ספק שאת צריכה לעבור בדיקות מקיפות לגבי כל הסימפטומים שיש לך.
ב. התופעות שאת מתארת, כאבי ראש, מאופי שונה ממה שהיו לך, ושאר מכאובים, עלולים להיות תוצאה של שימוש בטלפון הסלולרי, ועלולים גם להיות תוצאה של חרדות מהטלפון הסלולרי.
ג. טלפון כשהוא נטען בלילה מקרין הרבה הרבה מאוד ובעיקר הטעינה מקרינה בתדירות נמוכה ומזיקה.
ד. לסיכום, הייתי מייעץ: לעבור בדיקות מקיפות. בשום פנים ואופן לא לשים את הטלפון בלילה ליד המיטה. להמעיט בשימוש בטלפון ולהיעזר באמצעים להפחתת קרינה. לא לשים לפ-טופ על הברכיים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
שני25/05/2008לאחר בדיקה קצרה גיליתי שהקרינה אותה פולט הטלפון הסלולרי שלי היא 1.8 כאשר המקסימום בארץ עומד על 2.00. זהו הטלפון עם הקרינה הכי גבוהה בשוק, לא קיים דגם כמוהו, וכן הדגמים המסוכנים אחריו מתחילים רק מקרינה של 1.4 ומטה
שאלתי היא: האם בשימוש שנעשה עם אוזניה בעת דיבור, וכן אוזניה שמשמשת לשמיעת רדיו דרך הטלפון מסוכנים בכל זאת ועלי לנסות ולהחליף את הטלפון ? או שמא שימוש כזה מפחית מאד את הסכנה וניתן להשתמש ללא חשש?
אני מעוניינת למגר את החשש שכאבי הראש שלי נגרמים כתוצאה מהשימוש בטלפון הסלולרי, ולכן אם עלי לעשות צעדים לשם כך -כגון להפסיק להשתמש בדגם הזה ולנסות וללחוץ על החברה לתת לי טלפון חלופי - אזי זה מה שאעשה.
אשמח לחוות דעתך המקצועית
בברכה, ושוב מודה על הענותך ועזרתך
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאוזנייה מקרינה גם היא
ד``ר דני וולף25/05/2008א. האוזניה מעבירה גם כן את קרינת הטלפון.
ב. הכי טוב להשתמש בטלפון עם רמקול
ג. בשום פנים ואופן לא לשמוע רדיו או מוסיקה MP3 דרך הפלאפון!!!!!!!!!!!!!
ד. לקצר בשיחות
ה. אין טעם להחליף טלפון כי החברות לא יסכימו לכך ויגבו ממך כסף נוסף, להמעיט בדיבור, לא לשמוע מוסיקה בפלאפון, להתנתק מחבילת האינטרנט כלומר מהדור השלישי, ושלא יספרו לך סיפורים!!! ו.....לחיות טוב ולא לדאוג
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטענת הסלולרי וכאבי ראש
ד"ר זמיר שליט"א26/05/2008מודאגת יקרה:
מנורה אדומה נדלקה !
נזק כבר ישנו, אולם ניתן לא להגדיל אותו, ובתקווה שחלקו לפחות יירפא עם הזמן.
עלייך להתרחק מייד מכל מטען וסלולרי (לדבר רק עם אוזנית, כשהטלפון מרוחק מהגוף).
הייתי מייעץ לא ליטול תרופות מרגיעות, כי הן עלולות לגרום יותר נזק מתועלת.
לעניות דעתי כדאי לנסות כדורי פסיפלורה כדי להרגיע את הכאבים, וויטמינים. כדאי להתייעץ עם מומחה לרפואה משלימה.
בשום אופן לא להיות לייד מקור קרינה, לפחות מרחק יד פשוטה, רצוי יותר.
בברכת רפואה שלמה,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)