קרינה בכיתות שמע בבית הספר

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה בכיתות שמע בבית הספר
    מירב
    22/04/2018

שלום,

התברר לי שבבית הספר של בתי ישנן "כיתות שמע" (כנראה שיש כאלה בהרבה בתי ספר). בכל שכבה יש כיתה אחת.

מדובר בכיתות שמיועדות לשימוש אם יש ילד בעל קושי שמיעה. הקירות מבודדים, יש דלת פלדלת ויש גם מערכת עם רמקול ומשדר.

שאלתי בבית הספר ואמרו לי שאם אין ילד עם קושי שמיעה, המשדר כבוי והכיתה מתפקדת ככיתה רגילה. במקרה בתי לומדת בכיתה כזו אך אין ילד עם קושי שמיעתי.

איך אפשר לברר אם המערכת אכן כבויה? אחראי המיחשוב טוען שהנושא לא באחריותו והוא אינו יודע מי יכול לוודא ולבדוק את זה אם כי הוא "מאמין" שהמשדר כבוי.

יש לי מד קורנט. אם המערכת פועלת, האם המד יכול לגלות את הקרינה? האם זו קרינת חשמל או רדיו?

תודה ויום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות.

רם דישון
    22/04/2018

1. האם המערכת היא עם רמקול? אז מה קורה עם שאר התלמידים, סובלים את העוצמה של הרמקול?
    2. אם זה לא רמקול אלא משדר-מקלט לתלמיד עם קשיי השמיעה בלבד, אז אכן ישנה קרינה. אני מאמין שהיא נמוכה, ובכל מקרה הקורנט יגלה אותה. מדדי וחזרי אלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות

מירב
    23/04/2018

האם למדוד קרינת רדיו או חשמל?

כאמור אין ילד כזה כרגע בכיתה אך המערכת נמצאת.

רק רציתי לשאול אם ניתן לכבות מערכת כזו (בין אם היא משדר-מקלט לילד עצמו ובין אם רמקול שכל הכיתה שומעת) במידה ואין בה שימוש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות.

רם דישון
    23/04/2018

1. מדדי גם חשמל וגם קרינת רדיו.
    2. וודאי שניתן לכבות. מוציאים מהתקע (אם יש) או מפסיקים את המאמ״ת שמזין את המערכת בלוח החשמל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מירב
    23/04/2018

האם לדעתך יתכן ויש כפתור "On/off" למערכת כזו? זה יהיה לי יותר פשוט ללחוץ על off מאשר לחפש בארון החשמל את המאמ"ת (כי אז אצטרך לערב גורם מבית הספר....)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינני יודע.

רם דישון
    24/04/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו