מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על ארון חשמלמיכל22/04/2018
שלום,
אנחנו מחפשים גן לשנה הבאה ורציתי לשאול שתי שאלות:
1. ליד הגן יש שנאי מהו המרחק הבטוח מהשנאי שאין לחשוש מקרינה?
2. בכניסה לגן על הקיר החיצוני שלו יש ארון חשמל מרובע כמו בתמונה. הוא כנראה של כל המבנה (לגן יש ארון חשמל משלהם בתוך הגן). הגן נמצא במבנה שיש בו עוד משרדים ובית כנסת נראה לי 2-3 קומות. מאחורי הארון הזה זה הגן וחדר הילדים.
מה זה הארון הזה ומהו המרחק הרצוי ממנו מאחורי הקיר?
האם מספיק למדוד עם מכשיר מדידה או שיש מרחק מינימלי שיש לשמור מאחוריו?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון22/04/20181. תמיד רצוי קודם למדוד.
2. מרחק מארון חשמל- לפחות חצי מטר, רצוי מטר.
3. מרחק מהשנאי- לפחות 7 מטרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שאלה נוספת
מיכל23/04/2018האם אתה יודע מה זה הארון חשמל הזה? האם יתכן שהוא של כל הבנין והמשרדים האחרים?
במידה וכן- מתי כדאי לבצע מדידה מבחינת עומס?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוכל לדעת רק אם תשלחי צילום באיכות טובה של פנים הארון. זמן מדידה- בשעות העבודה.
רם דישון23/04/2018אין חשיבות לשעה מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק מהארון
מיכל24/04/2018תודה,אין לי אפשרות לצלם את פנים הארון לצערי.
1. בכל מקרה גם אם זה ארון של כל הבנין מספיק מטר?
2. שאתה אומר מרחק מטר אז אני יכולה לחשב את רוחב הקיר גם נכון? כלומר אם רוחב הקיר הוא 20 סמ אז צריך שתהיה שם ארונית למשל של 80 סמ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאחר בדיקה במקום
מיכל29/04/2018שלום,
עשיתי את הבדיקה שוב היום (פעם קודמת היה ביום שישי והמשרדים האחרים היו סגורים) ואכן היום הערכים היו גבוהים יותר (מדדתי הכי גבוה 2.5 במרחק של פחות ממטר). במרחק מטר כבר הערכים היו פחות מ-1.
שאלות:
1. בקיץ הערכים בטח יהיו גבוהים יותר בגלל המזגנים- האם זה צפוי לגדול משמעותית?
2. אמרו לי בגן שבודק קרינה אמר להם שכל עוד זה לא לזמן ממושך כמו שינה אז זה בסדר עד 4 מג ובגלל שהם לא ישנים ליד זה זה בסדר.
לפי הבנתי גם 2.5 לזמן קצר זה לא טוב. האם תוכל ליעץ מה דעתך? נכון שהבקשה להיות במרחק מטר נכונה? גם אם זה לא רק בשינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון29/04/20181. עובי הקיר נכלל במטר הדרוש, ז״א 80 ס״מ מהקיר בסדר.
2. מי שאמר ש-2.5 לזמן קצר לא טוב הגזים בפראות. אין בעיה עם ערך זה.
3. לגבי הקיץ- מדדי שוב. תהיה עליה, לא גדולה.
4. מרחק של מטר אחד הוא די והותר. אם מדדת היום 1 מיליגאוס- סביר להניח שבקיץ לא נעבור את הסף של 2 מיליגאוס, שהוא הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - שאלה נוספת
מיכל29/04/20181. הערך 2.5 נמדד בפחות ממטר ואילו במטר היה פחות מ-1, לכן ניתן להניח שמטר זה טוב ולא כדאי פחות ממטר מרחק נכון? אני צריכה פשוט להסביר להם בגן למה כדאי מטר ולא פחות..
2. לדעתך בקיץ יכפיל עצמו ולא יותר?שוב מדובר בארון שהוא כנראה של כל המבנה..יש שם למעלה משרדים- מדובר בכמה מזגנים ולא רק אחד..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי השאלה הקודמת -
מיכל29/04/2018אני שואלת כי אני מקווה שמטר יספיק גם במקרה של כל המזגנים הנוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מטר הוא ערך טוב. אני מניח שמטר יספיק בכל מצב, גם בקיץ. אבל זו רק הנחה, וטוב תעשי אם תמדדי ביום חם (למשל מחר או מחרתיים).
רם דישון01/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלת ארון
מיכל06/05/2018תודה, לצערי לא הספקתי למדוד. השאלה שלי לגבי המטר היא האם מחטר מספיק גם למקרה של ארון חשמל שהוא לא רק של הגן אלא של הקומה השניה גם- אין זה משפיע על הקרינה (יש בקומה השניה עוד חדרים ומזגנים).
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני יודע. המתיני ליום חם ומדדי שוב.
רם דישון08/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)