נזק מחשיפה לקרינה מצילומי רנטגן

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• נזק מחשיפה לקרינה מצילומי רנטגן
    קרינת רנטגן
    08/05/2018

שלום, צילום רנטגן של שיניים נעשה לילד בן 10 כשאר ילד לא קיבל שום מגן /סינר נגד קרינה. הוא עבר בעבר בערך 25 צילומי שיניים (בשני שליש המקרים השתמשו בסינר ללא צוואר). שליל מהצילומים נעשו בחודשים אחרונים. בנוסף, הוא עבר הרבה צילומי חזה וידיים מגיל 2 שנים (6 צילומים ידיים ב4 חודשים אחרונים ללא כיסוי של אזור חזה בעזרת סינר). לא מספקים לי מידע שיכולה לעזור לי להעריך את רמת הקרינה מהמכשירים . לגבי צילומי שיניים, ידוע לי מספרות מאמרים אחרונים, קיימות סטיות מערך 0.005mSv והן תלויות בסוג המכשיר ותקינות המכשיר וקרינה ממכשיר דיגיטלי, במציאות, לא תמיד נמוכה ממכשיר פילם רגיל.
    שאלות: 1) כיצד אפשר להעריך נזק שהוא קיבל במקרים הבאים:
    א)בזמן צילום שיניים בישיבה בלי סינר לאזורים שונים בגוף (משפט "קרינה נמוכה ביחס לקרינת רקע" לא רלוונטי בשבלי).
    ב) צילום ידיים ללא סינר על חזה כאשר ראש היה מאוד, מאוד קרוב לקרני הרנטגן.
    3) איזה בדיקות רפואיות צריכים לבצע לילד במשך חיים כדי לגלות השפעה עתידית?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרינה כולה קטנה יותר מצילום CT אחד. הילד לא צריך שום בדיקה לעומת כל ילד אחר בגילו.

ד``ר דני וולף
    11/05/2018

אין שום דרך לחזות את הסיכון העתידי באופן אישי אלא על שברירי פרומיל של כלל האוכלוסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו