מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי מדידת קרינה בתוך בית ספרשירי09/05/2018
שלום,
בני יעלה בשנה הבאה לכיתה א'. יש ברשותי מכשיר קורנט.
לאחרונה ביצעתי מדידת קרינה בתוך 3 כיתות א' בבית הספר (כי איני יודעת עדיין באיזו כיתה בדיוק הוא ישובץ).
אני ובעלי חששנו שאין קליטה בבית הספר ולכן החלטנו למדוד בתוך הכיתות כששני המכשירים הסלולרים שלנו דולקים, כדי לראות עד כמה הם מקרינים ואז לבקש מההנהלה שידרשו מהתלמידים לסגור את הסלולריים בתחילת היום. לבסוף נראה שדווקא יש קליטה בכיתות (לא מלאה אמנם).
הנחנו את שני מכשירי הסלולר שלנו על שולחן של תלמיד ומדדנו עם המכשיר כשאנו עומדים ליד השולחן (מרחק של 50 ס"מ להערכתי מעל הסלולריים). הסלולריים לא היו בשיחה, אלא פשוט דולקים.
יש לציין שבכיתה היו באותו זמן תיק של מורה (שסביר שיש בו גם סלולרי דולק) וכן תיקים של ילדים בכיתות א-ב (איני יודעת אם יש להם סלולריים, אני משערת שלרובם אם לא לכולם, אין).
המדידה הראתה "קפיצות" של קרינת רדיו שמקורן בוודאי במכשירים הסלולריים לערכים כגון 15 מיליוואט למ"ר (1.5 מיקרווואט) ואף יותר.
מה שמטריד אותי במיוחד, שב-2 כיתות מתוך ה-3, מדדתי ערכים גבוהים במיוחד: בכיתה אחת 150 מיליוואט למ"ר ובכיתה שניה 200 מיליוואט למ"ר.
חשוב לציין שהערכים הגבוהים האלה הופיעו ממש לשניה או שתיים, בדיוק כשבמקרה לא הסתכלתי על המכשיר, והם הופיעו פעם אחת בלבד במהלך המדידה (שהיתי 5-10 דקות בכל כיתה).
בבית עשיתי ניסוי ומדדתי את הקרינה ממכשירי הסלולר שלנו, אמנם מקרוב יותר (פחות מ50 ס"מ) ופעם אחת אכן מדדנו ערכים דומים ל-150 מיליוואט למ"ר, וכשהקורנט היה קרוב מאוד למכשיר, היתה אפילו מדידה של 1000 מיליוואט למ"ר. לאחר מכן ערכתי "ניקוי" למכשיר באמצעות אפליקציה שמנקה, וכן הורדתי מספר אפליקציות שאין לי שימוש בהן, והמדידה הגבוהה הזו לא חזרה למרות שמדדתי מספר פעמים (במרחק 50 ס"מ המדידה הכי גבוהה מאז ה"נקיון" הייתה כ-50 מיליוואט למ"ר).
חשוב לציין גם שכשמדדנו בכיתות, שמנו את מכשירי הסלולר על מצב טיסה ואז לא נמדדה קרינה בכלל. אבל חשוב לציין שהמדידה על מצב טיסה נערכה מספר שניות בלבד.
עוד נתון חשוב: במדידה שנערכה מחוץ לבית הספר לא מצאתי קרינה כלל (אם כי גובה המדרכה בה מדדתי גבוה בכ-3 מטרים מגובה הכיתות (בית הספר נמוך מגובה המדרכה ואין אפשרות למדוד ממש ליד). אבל עשיתי סיבובים מסביב היכן שיכולתי, ולא הייתה קרינה כלל.
שאלותיי:
1. האם מכשירי סלולר אכן עשויים להקרין ברמה של 150-200 מיליוואט למ"ר במרחק של 50 ס"מ?
2. האם יכול להיות שמקור הקרינה הוא אחר מאשר הפלאפונים? או שלפי התיאור שלי סביר שמדובר בפלאפונים?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון09/05/2018ראשית, נהניתי מהשאלה. אחת הפעמים הבודדות שהשואל מספק מידע מלא וברור.
ולענין: עוצמת הסלולר לא תלויה במספר האפליקציות הפעילות. הסלולר עונה למעשה לשאילתות ועידכונים מתחנת הבסיס (״האנטנה״) בהספק קבוע.
חישוב מראה שכאשר הקליטה של הסלולר חלשה, הוא עונה בהספק מירבי ואז הערכים שמדדת הם הגיוניים. זה מסתדר עם העובדה שמחוץ לכיתות מדדתם עוצמת קליטה נמוכה מאד.
הבעיה הקשה ביותר היא שכנוע של צוות בית הספר לגרום לכיבוי הסלולריים של התלמידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)