סירוב קופת החולים לבצע MRI

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• סירוב קופת החולים לבצע MRI
    ישראל
    17/08/2018

סוף סוף הפורום שאני מחפש.
    אימי נפלה וזינקתי לריצפה בנסיון להרימה.
    נפגעתי בעצמי במקומות שונים וכשניסיתי להרימה נפגעתי מהכיור וגם זז משהו בגב וביצעו 12 רנטגן ו MRI .תחילת שנה נחתתי על קרש ושברתי גם עצמות וקרע בכתף פלוס נזק SLAP פלוס חשד לשבר אגן/ירך ושבר בחוליה פלוס תמט אונה של ריאה פלוס חשד לשבר וקרע באזור המרפק ופגיעה בצוואר.ביצעתי עוד לפחות 15 צילומי רנטגן. פלוס סיטי פלוס מיפוי עצם.סורבתי מביצוע MRI בית חזה שנאלצתי לבצע על חשבוני כי חשבתי שאני מת.עצם נכנסה כשנשמתי ולא יכולתי אפילו לצחוק אם ניסו להצחיקני וגם לפי המצב לא הייתה לי סיבה מיוחדת לצחוק.אורטופד רשם ביצוע MRI כל עמוד השידרה ואמר לי לא להסכים לטגן את עצמי יותר ואורטופד כף יד נתן MRI מרפק אך קופת החולים מסרבת להפנות אותי ומוכנים רק CT. אני לא מוכן לצילומי CT יותר .כבר לא הולך לקופת חולים עם כל הכאבים שיש לי. יצאו לי נקודות דם בכל מיני אזורים ויום אחד אני קם ורואה שמנקודה אחת יורד דם מבלי שגירדתי או עקץ יתוש. האם יש רופא שיכול לקבוע שאסור לי לבצע יותר בדיקות עם קרינה.אני לא מוכן להגיע למצב שחלילה אצטרך לבצע הקרנות ואני מעדיף להתאבד מלהגיע למצב כזה לא שלא עלה במוחי המחשבה הזו.קופת החולים שולחים לי לבצע בדיקת צואה לגילוי המחלה .לו באמת היו דואגים לא היו חושבים להפנותי לביצוע CT.שכחתי לציין שגם אימי נפלה מספר פעמים והגיעה למיון בכל פעם וכשנשלחה לצילום רנטגן הטכנאים היו מבקשים שאכנס לעזור להם ואחזיק לאימי את היד או הרגל כך שאיני יודע כמה קרינה ספגתי עד היום.דרך אגב במיון השני הטכנאי בכלל לא שם עלי את המגן ואני התחלתי לבקש בעצמי את המגן אך היו מצבים כמו צילום אגן שלא ניתן היה לשים את המגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סירוב קופת החולים לבצע MRI

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחוץ לתחום הפורום, ושקול להתייעץ עם עורך דין.

רם דישון
    17/08/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנושא קרינה כל קופות החולים פועלות לפי הנחיות משרד הבריאות הקובעות כי במבוגרים יש לשקול בכובד ראש שימוש בבדיקות החושפות את המטופל לקרינה אך אין כל הנחיה להחליפן ל- MRI רק משיקולי קרינה, למעט תינוקות וילדים קטנים

ד``ר דני וולף
    20/08/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו