מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

מד מים אלחוטי
רוזה מרון01/11/2010אשמח לקבל פרטים לגבי מד מים אלחוטי שהתקינו מול הבניין שלי
האם יש סכה של קרינה -
מיקום האנטנה בעמוד חשמל- ברח' לב העיר - מודיעין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מד מים אלחוטי - תגובה
רם דישון01/11/2010נא הפני את השאלה ליועצת העיריה לעניני קרינה סלולרית, הגב' שיאלה קנדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקנת אנטנות ברחובות למדי המים
אבי24/03/2011בימיים אילו מתקנים ברחובות של העיר מודיעין אנטנות מרכזיות לאיסוף נתוניים ממדי המים האלחוטים.
האנטנות מותקנות על עמודי התאורה כל כמה מאות מטרים.
אחת האנטנות הותקנה כ-4 מטר מהחצר הפרטית וכ-8 מטר מחלון חדרי הילדים שלנו.
האם אנטנות שמשדרות למרכז איסוף הנתוניים (מי מודיעין בליגת סנטר) המצויים במרחק כה קטן מחדרי ילדים קטניים מהווה סכנה ?
במידה וכן מה הכתובת להרחקת האנטנה מחדרי הילדים.
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקנת אנטנות ברחובות למדי המים - תגובה
רם דישון24/03/2011נא הפנה את השאלה ליועצת העיריה לעניני קרינה סלולרית, הגב' שיאלה קנדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקנת אנטנות ברחובות למדי המים - תגובה - תגובה
רם דישון25/03/2011להסברים נוספים על התשובה הלקונית-פנה אלי בדוא"ל פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת מוני מים אלחוטית במודיעיןרונה01/06/2008
למומחים הנכבדים שלום רב!
אני תושבת מודיעין ובקרוב יחליפו לנו את מוני מים במונים אלחוטיים, שישדרו את תצרוכת המים של כל דירה אחת לכמה דקות. המונים האלחוטיים של כל ארבעת הדירות בקומה שאני גרה מותקנים על קיר הסלון שלנו (ומאחורי הקיר ניצבת הספה שבה אני ובני ביתי מבלים שעות רבות).
בעיר מתגוררות 20.000 משפחות שזה 20,000 מונים, שישדרו למרכזי קליטת מידע ברחובות העיר (לא ברור לנו למה הכוונה), ומשם לא ברור איך המידע יעבור לתאגיד שנמצא כ-6 קילומטרים מהעיר.
האם הקרינה עלולה באיזה אופן להזיק לתושבים? (הרי ברור שמדובר ברולטה רוסית ואף אחד לא יודע מה כמות הקרינה שהוא מקבל, בעבודה, ברחוב ובכל מקום וכל תוספת הרי עלולה להעביר מישהו אל מעל הסף ולגרום להתפרצות מחלה ממאירה). אף אחד לא מתחייב לנו לגבי עוצמת הקרינה.
האם לדעתכם מותר לרשות לחייב אותנו להחליף את המונה ולקבל מונה כזה.
בעצם בכל עת שבה הילדים ירצו לשחק בחדר המדרגות בבתים משותפים או בכניסה לבתים נמוכי קומה הם יהיו אנוסים להחשף לקרינהf בלית ברירה (הרי לכל אחד מאיתנו זכות לבחור האם להשתמש בטלפון סלולארי/טלפון אלחוטי ופה נמנעת מאיתנו זכות הבחירה, והיכולת לשמור על בריאותנו. .
הבנתי ש יש חלופות בריאות יותר כמו סיבית אופטיים ובכלל הכעס הוא שהעירייה בחרה בחלופה העלובה הזו ולא מתחשבת בעיקרון הזהירות המונעת, כי כל טעות כזאת עלולה בדיעבד לעלות בחיי אדם ואת הנזקים הרי אי אפשר יהיה לתקן. מרגיז שלרשות יש בחירה לבחור מערכת שעלולה לפגוע בבריאות התושבים, למיטב ידיעתי חברי מועצת העיר אינם פיזיקאים ואינם מבינים בתחום, (פרט לאחד מהם שקראתי שהוא התנגד בתוקף להתקנת המונים האלחוטיים, אך הוא במיעוט).
ממתינה לעצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה סלולרית בדיווח ממדי מים.
ד"ר זמיר שליט"א01/06/2008המודאגת יקרה:
אני עונה לך מהזיכרון בעודי בגולת ארה"ב, ואין לי כל הנתונים במחשב הנייד.
בעוד יומיים אני חוזר ואנסה להיות יותר מדוייק.
בהיותי בפגישת ICEMS (ועדה בינ"ל לבטיחות קרינה בלתי מייננת)בשנת 2006 כבר דנו בסוגיא זו, במערכת שמדווחת בעצמה על רמת הקרינה בעיר מסויימת בברזיל. זכור לי שהנקודה של רמת הקרינה צצה, וגם נענתה שרמת הקרינה אמורה להיות נמוכה, במשך כמה שניות כל 6 דקות.
אם המערכת במודיעין תהיה כזאת, אז אין מה לדאוג, כי הרמה אמורה להיות נמוכה מאד.
טוב עושה הםיזיקאי שלכם, ד"ר שטרנליב, שחושד שתהיה רמה גבוהה. ואבדוק את הנקודה מול אלכס, סגן ראש העיר שלכם. אנא שלחי לי את הדוא"ל שלו, ומספר הטלפון, ואתרשר איתו בשובי. אני גם מכיר אותו טוב.
אי אפשר לדרוש הקמת רשת סיבים אופטיים במערכת כזאת כי מחיר התשתית יהיה אסטרונומי.מתקין הרשת גם יודע שבמקרה הצורך אבדוק את רמת הקרינה במכשיר בעל תו כיול בינלאומי שברשותי. אוכל גם להשאיל לכם מכשיר מדידה (ללא תמורה כמובן) ותמדדו לבד.
מכל מקום, בהתבסס על מה שאני מכיר, עד שאקבל נתונים עדכניים, איני מודאג, אבל צריך יהיה לברר זאת.
אטפל בכך כשאחזור,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשךמרכזיות מידע ברחובות העיר
רונה02/06/2008ד"ר שליטא היקר תודה להתיחסותך ולתשובתך המהירה.
עוד שאלה לא מובנת לנו התושבים:
לנו התושבים נאמר שבכל רחוב תותקן מרכזיה(אנטנה) שתקבל את המידע מהמשדרים הביתיים ותשדר אותו לליגד סנטר (כ-6 ק"מ מחוץ לעיר).
בתחילה נכתב שהמידע יועבר בדרך תשדורת אלחוטית ואחכ אמרו שהמידע יועבר באופן קווי. (לא ברור אם יש תשתית או במה בדיוק מדובר) במידה ויתקינו בכל קרן רחוב מרכזיות כאלו שיקלטו וישדרו את המידע אלחוטית, יתכן שהציוד ישדר ויפלוט קרינה ברמה מזיקה.
דרך אגב בתקשורת המקומית ציין סגן ראש העיר את התנגדותו למונים האלחוטיים, אך לאחר זמן מה הוא שינה דעתו, אמר הרעיון עדיין לא אהוב עליו אבל חשוב יותר לאתר מיידית נזילות ופיצוצי מים.
אני מאלו שמאמינים שיש ליישם את עיקרון הזהירות המונעת, בעיקר בתקופה כמו זו, שמתגלים נזקים של אינספור המצאות, באופן בלתי הפיך.
ככל שהתקנת המונים מתקרבת אני מעריצה יותר ויותר את מונה המים הטוב הבריא והישן שלי.
אודה לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממוני המים - הבהרה
זמיר שליט"א03/06/2008מונה יקרה:
כפי שאמרתי, אני אצטרך לקבל נתונים טכניים מאלכס, אתן אותם למהנדס המומחה שלנו, והוא יחווה דעתו.
אבל, מהכרות קודמת מנתונים דומים, הקרינה היתה אמורה להיות חלשה, שךא תגיע לאזרחים ברמה העולה על 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
בקשר לאנטנה האמורה לשדר למרחק 6 ק"מ צריך לבדוק. גם היא לא חייבת להיות חזקה, וניתן לכוון את האלומה שתעבןר מעל בתי התושבים.
אני אשתדל להשיג את הנתונים מאלכס.
אנא עזרי לי למצוא את הדוא"ל שלו.
כל טוב
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשליטא, מצב מייל של אלכס ושאלה
רונה03/06/2008שליטא הנכבד והיקר תודה רבה!
מצ"ב המייל של סגן ראש העיר אלכס וינרב:
[email protected]. אם תשיב לי על שאלה נוספת:
בעיר ישנם בניניים בעיר שבצמוד לקיר של אחד חדרי המגורים בדירה מוקמים 6 מונים שישדרו כל כמה דקות במשך כל היום.
במידה ואכן המונים ישדרו בעצמת קרינה = 1 מיקרו וואט כל היום (אליו יחשפו עוברים, תינוקות וילדים קטנים) לא עלולה להזיק להם באופן מצטבר?
תודה רבה
וכל טוב
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשדרי מד מים על הקיר
ד"ר זמיר שליט"א03/06/2008רונה יקרה:
קרינת המשדרים על הקיר כמעט לא חודרת פנימה, לפי מה שצדדתי פעם לא יותר מ- 5% כך שמה שיחדור ממכשירים כאלה פנימה לדירה, יהיה (נניח לצורך הדיון) פי 20 נמוך מ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, וזה יהיה זניח לגמרי.
אני מפנה עכשיו שאלה לאלכס, כדי לקבל נתונים טכניים של המערכת אותם יבדוק המהנדס שלו רם דישון. אחרי שיחווה דעתו נראה מהם נתוני האמת.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון על מוני המים במודיעין
תושב מודיעין18/12/2008שלום ד''ר זמיר שליט"א אני תושב מודיעין, עקבתי בחודשים האחרונים דרך אמצעי התקשורת אחר המתרחש בעניין מוני המים האלחוטיים. כרגע קראתי כתבה בנושא (19.12.08) המציינת שמוני המים משדרים בכל דקה. ברצוני לדעת ממך ולשמוע על התפתחות מעורבותך בנושא, האם בחנת את הנושא של מוני המים במודיעין והאם יש לך מידע לספק לתושבים. לפני כחודשיים החליפו את מוני המים למונים אלחוטיים בבניין בו אני גר במודיעין. חדר השינה נמצא בדיוק מעל מוני המים (קומה ראשונה). רציתי לדעת האם יש בכך סכנה? מהו הספק השידור של מונים אלו (המונים של ארד) בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוני מים אלחוטיים
זמיר שליט"א18/12/2008אין לי נתונים מדוייקים, אולם השידורים הם כמו של טלפון סלולרי, וזה שידור קצרצר רק של הנתונים. זה לא מסכן אדם, אלא אם מתנחל על שעון המים, וגם אז זה פחות משיחה בטלפון סלולרי. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוני מים אלחוטיים - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א25/03/2011מאז תשובתי הקודמת, קיבלתי חומר חדש מצרפת, ובו נתונים על מדי המים החדשים, ואזהרה, כי המודל החדש מקרין יותר מהראשונים.
אין לי מידע איזה מודל התקינו לבסוף במודיעין, אבל תוכל לפנות ליועצת העיריה בנושא הקרינה, ד"ר שיאלה קנדל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשליטא, מצב מייל של אלכס ושאלה - תגובה
ד"ר זמיר שליט"א25/03/2011עניתי כאן בנושא זה, ואדגיש שוב: מאז מה שנאמר על ידי מר וינרב, לפני למעלה משנתיים, וגם דיברנו בנושא, היה הקרינה היתה אמורה להיות חלשה מאד, וברמה שהוא ציין, דהיינו לא תעלה על 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, וזו אינה מסוכנת.
אולם ממש לאחרונה, לפני ימים ספורים קיבלתי חומר חדש מצרפת, ובו תיאור המונים החדישים, ואזהרה מהם.
היות ואיני מקבל פרטים מה התקינו לאחרונה במודיעין, אני מציע שתיפנו ליועצת העיריה בנושאי קרינה סלולרית, ד"ר שיאלה קנדל ותבקשו פירוט טכני של מדי הקרינה שהותקנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוני המיים האלחוטיים הותקנו
בשם ילדי17/09/2012צער רב נגרם לי כאשר את השנה החדשה קבלנו בהתקנת מוני מים אלחוטיים.
שאלתי:
מה המרחק הבטיחותי שצריך לשמור מן המונים המותקנים כ-6 מטרים מחלון חדר שינה של בני? האם נשקפת לו סכנה? (גם כך הוא סובל משתי מחלות אוטאימוניות)
לוותר על גינון בסביבת המונה המותקן בגינתנו בכניסה לבית?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)