שאלות לפני רכישת דירה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלות לפני רכישת דירה
    שלומי
    14/11/2019

שלום רם ותודה על ניהול פורום חשוב זה.
    אני ואשתי מעוניינים לרכוש דירה בשכונה חדשה יחסית והייתי שמח לדעת מה הדברים שצריך לבדוק מבחינת קרינה לפני שקונים דירה.

אחדד את שאלותיי:
    1. אם נלך על דירה בשכונה חדשה שכרגע לא מאוכלסת במאה אחוז, אני מאמין שסביר שבהמשך הרשות המקומית תקים שם אנטנה סלולרית (בין אם לא בתוך השכונה אז זה יהיה אני משער ליד.. כפי שקורה בהרבה שכונות חדשות שקמות).
    אם אנחנו רוצים להימנע מתרחיש בו אנטנה תופיע לנו יום בהיר מול חלון ביתינו - האם הפתרון הוא פשוט לבחור דירה ללא נוף? כלומר שבניין מסתיר אותה? או לחילופין דירה בבניין שהאנטנה כן פונה אליו אך היא עורפית ולא קדמית לאנטנה?

2. ראינו דירה שבמרחק 200 מטר ממנה יש אנטנה סלולרית. אך יש בניין אחד שמפריד בין הדירה אותה ראינו לבין אותה אנטנה כך שגם לא רואים את האנטנה מחלונות הדירה. האם הבניין שלפני חוסם סביר להניח את כל הקרינה ואין מניעה מלקנות דירה בסיטואציה שתיארתי (שיש בניין אחד בלבד שמסתיר)?

3. מאיזה קומה כדאי לקנות דירה? הבנתי שבקומה 1 לא מומלץ עקב קרבה לארונות חשמל הראשיים של הבניין. האם נכון? ומה לגבי קומה 2?

4. בכל קומה בבניין רב קומות יש ארון חשמל ותקשורת קומתי. בבואנו לרכוש דירה- מה כדאי להעדיף? דירה שמרוחקת מארונות חשמל ותקשורת קומתיים? מה המרחק שיש לשאוף אליו מאותם ארונות חשמל ותקשורת בקומה?

אשמח אם תציין בפניי אם ישנם דברים נוספים שפספסתי..

תודה רבה שוב ,
    מעריך את כל העזרה!
    שלומי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לפני רכישת דירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות.

רם דישון
    14/11/2019

1. קו המחשבה שלך נכון, אבל כמעט תמיד ניתן למגן את החלונות הפונים לאנטנה. שתי האפשרויות שאתה מציג נכונות.
    2. הבנין אכן חוסם את הקרינה. זה מצב מצוין.
    3. מרחק של קומה אחת מספיק (3 מטרים).
    4. לגבי ארון קומתי- שני מטרים יספיקו.
    5. אין בעיה עם ארון תקשורת- רק ארון חשמל הוא בעייתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

שלומי
    16/11/2019

ראינו דירה נוספת בבניין שנמצא בין 2 בניינים.. אין נוף לאנטנות סלולריות. הנוף היחיד שנשקף מחלונות הבית הוא לבניינים הסמוכים (יש בניין מלפנים ויש בניין מאחור)
    ביקשתי למדוד עם מד קרינה בדירה כאשר הכל מנותק (כולל הניידים שלנו). כאשר המד מכוון לחלונות הפונים החוצה ומתקרב אליהן זה מראה צבע כתום - נע בין האמצע של הכתום לגבול העליון של הצבע הכתום (כלומר אחד לפני האדום במכשיר)
    *בדקתי עם מד קרינה מסוג קורנט העדכני

אך כאשר המד מכוון למקום שבו פנינו פונות לקיר מולנו (כמו למשל במקרה בו יושבים בסלון ואני מודד ממקום מושבי כאשר אני מכוון את המד לכיוון הקיר עליו מונחת הטלוויזיה) הצבע יורד לירוק.
    מקווה שהצלחתי להסביר...

כלומר ממה שאני מבין הצבע הכתום שהמד מראה כאשר הכיוון הוא החלונות שפונים החוצה- נובע מהציוד האלחוטי של השכנים.

אין סכנה מאנטנות אך יש קרינת רדיו שמגיעה מהשכנים הסמוכים..

האם זה מהווה בעיה?
    מאמין שזוהי "בעיה" שיש אותה בכל בניין שסמוך אליו בניינים נוספים..

אודה לחוות דעתך.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שאין בעיה, אבל היה טוב אילו ציינת את הערכים שמדדת.

רם דישון
    18/11/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו