מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מבקר אוזניותסרגיי30/07/2021
שלום
שולחים אותי בעבודה למסיבות אוזניות ואני נמצא ממש צמוד לבקר שמשדר לאוזניות את המוזיקה. אני ממש נוגע בו. ממוצע בערך 3 שעות ביום.
הבקר עוצמת שידור שלו 6-10 וואט. אם זה עוצמת שידור מסוכן? כי שמעתי שראוטר הוא 0.1 וואט - אז הבקר הוא פי 60-100 יותר חזק!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מכיר את הציוד הזה, אבל אם השידור הוא בעוצמה של 6-10 וואט- זה בהחלט בעייתי. מסוכן.
רם דישון01/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה כללית
סרגיי02/08/2021תודה על המענה
רק שיהיה לי אומדן - עד כמה זה בעייתי? מה משך החשיפה שהיית מגדיר סבירה?
אם נשווה זאת לשיחה בסלולרי שפולט קרינה ממוצעת של טלפון סלולרי - זה באותה רמה? פי כמה חזק יותר?
ממש תעזור לי תשובה שכן אני משתמש הרבה בבקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני יכול לענות כי אינני יודע מה המרחק שלך מהאנטנה. אם תתן יותר פרטים- אשתדל לענות.
רם דישון02/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
סרגיי02/08/2021הספק הבקר הוא 10 וואט.
אומנם מחוברת אליו ע"י כבל קואקס אנטנה שנמצאת מרחק של מטר ממני, אך לדעתי גם הבקר עצמו פולט קרינה (גם ללא אנטנה הוא משדר, רק שלמרחק הרבה יותר קטן). מבחינת מרחק הבקר ממני - כמו שלפטופ מרוחק ממשתמש בזמן שימוש - הידיים ממש נוגעות בו ושאר הגוף נמצא 25 ס"מ ממנו בערך.
כמה זמן חשיפה לזה היית בגבול הבטוח? או אומדן הערכה גסה בהשוואה לשימוש בסלולרי (לדוגמה שעה חשיפה לבקר היא בערך X זמן של שיחת סלולר)
תודה לך
אגב, ניתן לערוך אצלך בדיקות קרינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון03/08/20211. 10 וואט זה הרבה. אינני יכול להעריך מהו הזמן הבטוח- לדעתי הרבה מטרים (לפחות עשרות מטרים). המלצתי- חפש עיסוק אחר.
2. אינני עורך בדיקות קרינה. קנה מכשיר ומדוד לבד- יעלה לך פחות.
3. מה אורך האנטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמכשיר יכול לעבוד עם כל מיני אנטנות
סרגיי05/08/2021עד כדי כך שאתה ממליץ לעזוב את מקום העבודה? או ווא...
המכשיר יכול לעבוד עם כל מיני אנטנות - כרגע עם אחת של 30 ס"מ ויש אחת של 15 בערך (והיא יותר עבה וכבדה מהארוכה)
ההנחה שלי היא שסלולרי פולט במצב גבוה 2W וכשמרחיקים אותו 30 ס"מ מהגוף אז הקרינה כבר די קטנה, זה לא אותו הדבר עם הבקר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסלולרי משדר במקסימום 0.6 וואט בדרך כלל.
רם דישון05/08/202110 וואט במרחק כה נמוך מהגוף איננו מומלץ. כאלטרנטיבה ניתן להרחיק את האנטנה בעזרת קו קואקס למרחק של מספר מטרים ממך. המצב הנוכחי, כפי שאתה מתאר, הוא גרוע. אפשרות נוספת היא להציב לוח מתכתי בינך לאנטנה, אפשר גם קרטון מצופה ברדיד אלומיניום. כמה שיותר גדול- יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הקרינה נפלטת רק מהאנטנה?
סרגיי05/08/2021אעשה זאת.
והשאלה היא האם הקרינה נפלטת רק מהאנטנה (או רובה המוחלט) או שגם הבקר עצמו ולאורך כל כבל הקואקס - פולטים קרינה גם הם (כי גם בלי חיבור אנטנה לבקר הוא עדיין יכול לשדר לאוזניות, רק שלמרחק קטן יותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעט מאד נפלט מהכבל. הרוב המוחלט נפלט מהאנטנה.
רם דישון07/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)