מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רכישת מגרש עם אנטנה סלולרית קרובהירון05/08/2021
הי
אני מעוניין לרכוש מגרש לטובת בניית בית פרטי.
במרחק של כ-50 מטר מהמגרש יש אנטנה סלולרית בקו ישר למגרש (אין משהו שמסתיר אותה).
שכרתי מכשיר למדידת קרינה ומדדתי במגרש ערכים של בין 1 ל 5 ופעם אחת היה פיק גם של 10. הערכים הם במיליוואט למטר רבוע.
אני מאוד מעוניין במגרש אך הנתונים האלה מפחידים אותי. האם כדאי לוותר על המגרש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שאין חשש, קרינה מייננת
חמי אברהם07/08/2021זה התחום שלי (אלא קרינה מייננת) בכל זאת, אם נקח את המקרה הגרוע 10mW/m^2 אתה 1/50 מתחת לסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובתי- הכוונה זה לא התחום שלי
חמי אברהם07/08/2021אני מבין שהסף בארץ 45uW/cm^2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממליץ על 1 מיליואט למ"ר ויש סיכון
רם דישון07/08/20211. הערכים גבוליים. אני ממליץ על 1 מיליואט למ״ר. יש גם סיכון שבגובה מעל קומת הקרקע הערכים יהיו יותר גבוהים. 50 מטרים הם מרחק קטן מאד.
2. הסף בארץ גבוה מאד. אנחנו יודעים על נזקים ברמה נמוכה בהרבה. ניהלתי מלחמה ארוכת ימים מול הרגולטור להורדת הסף, אך ללא הועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללכת על בטוח, לנסות למדוד בגובה של חדרי הבית
חמי אברהם07/08/2021מה שרם דישון אמר. כמובן שעדיף ״ללכת על בטוח״. ובאמת כדאי לנסות למדוד בגובה של חדרי הבית העתידי.
מבאס שהתקן בארץ הוא פי 450 ממה שרצוי.
צריך לדעת שהיו ספים בעבר והם ועלו בצורה קיצונית מאז עידן הסלולר..
קשה להוכיח נזק. לכן לך תתווכח עם הרגולטור.
אני לא יודע כמה מדעי זה הנזקים שישנם- אבל חשוב לאסוף ולשתף!
צריך להיזהר למרות שכפיזיקאי - יש טיעונים מעולים מדוע אין נזק ובהם דוגלים גם רדיוביולוגים.
דוגמא אחרת- חמורה שבעתיים! אין ספק שגורמת לסרטן ריאות!!!
בארץ מתירים להפעיל קמין עצים. לכן במקומות הקרים - לדוג׳ בצפון / בירושלים שכנים לבעל קמין / משפחתו עצמה מגדילה משמעותית את הסיכוי לסרטן ריאה.
יש מקרי סרטן ריאה (אצל לא מעשנים ולא חשופים לרדון).
יש תקן בארץ!!! הגנת הסביבה לא אוכפים ומצפים שהעריה תעשה זאת.
עיריית ערד לדוג׳ אוסרת- לרווחת תושביה. עיריית י-ם בוחרת להיתעלם. כך בודדים - למשל שכן בשכונה - מזהם שכונה שלמה. הסובל העיקרי כמובן השכן הצמוד אליו (גם אם במרחק של נניח 10 מ׳ כשהתקן מתיר 6 כמדומני). אין דרך לברוח מעשן לאורך כל תקופת ההפעלה בחורף- חודר מדלתות, חלונות, קופסאות תריסים…* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אתה פיזיקאי, אתה וודאי יודע
רם דישון08/08/2021שדרושה אנרגיה עצומה על מנת ליונן אטום. מאידך, על מנת לשבור קשרים בתוך מוקולה ביולוגית גדולה מספיקה אנרגיה נמוכה בהרבה, כזו שיש בקרינה סלולרית. בנוסף, הרגישות לקרינה היא אינדיבידואלית- יש רגישים יותר ויש רגישים הרבה פחות. הסף בישראל לא עלה כלל- הוא פשוט לא ירד מספיק, למרות מאבקים ארוכים מול הרגולטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאנרגיה הקטנה והזרם הגדול וזה מטריד
חמי אברהם08/08/2021אכן כך והעוצמות גבוהות וזה מטריד.
-לגבי הספים שעלו -בעולם: כוונתי לאנשי מדע שקבעו בעבר הרחוק (>120 שנה) ספים -כשהתחילה המודעות לנזקים הכינו טבלאות. בעידן הנוכחי הספים גדלו לפתע כי יש דרישה מהתעשיה.
- בארץ כלל לא התירו (אלא אנרגיות הסלולר הורשו רק למטרות צבאיות. איפה שהוא ב-1995 - 1996 התגבש השינוי ופתיחת התדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)