מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חדרי שינה קרובים למתקניים של פרטנר ושל חברת החשמלאור02/10/2021
שלום רב,
אשמח לשאול כמה שאלות בנוגע לבניין מגורים מאד ישן בתל אביב, בו אני מתגוררת. מצרפת קובץ תמונה לגבי שאלה 2 ו - 3.
1. חדר שינה שבאחד מקירותיו קבוע ארון חשמל שמשמש את קומת הבנין (שתי דירות), כמובן שארון זה בצד השני של הקיר ולא בתוך החדר שינה עצמו. מי שישנה שם גם עובדת שם, המיטה איננה ממוקמת לצד אותו הקיר. האם ישנה סכנת קרינה בשינה או בשהות בחלק אחר בחדר זה?
2. בחדר השינה שלי קיר שבצדו השני קבועות 3 תיבות לא גדולות צמודות זו לזו של חברת החשמל, על האמצעית כתוב ״אין לטפל במתקן זה !״, בזו שלימינה כתוב ״נתיבים״, בשמאלית יש מעין כפתורים (לא לחיצים אלא סיבוביים) - 3 זוגות כאלו בטור. מה משמעות תיבות אלו והאם הן פולטות קרינה?
3. על קיר ליד אותו קיר עם התיבות ובמרחק של כ - 15 סמ״ מהן (כך שאיננו קיר חדר השינה שלי, רק ליד) ממוקמת תיבה של פרטנר. הקיר עם התיבה של פרטנר איננו קיר פנימי וניתן לראות מחוץ לבניין את צדו השני ואת צדה השני של התיבה. אני גרה בבניין רק 3 שנים אך מסיקה לפי מצב החוטים החשופים שיוצאים מהתיבה אל מחוץ לבניין - שהתיבה ישנה (מצורפים צילום וסרטון. המרפסת הכחולה שרואים בסרטון ליד הקופסא והחוטים - היא מיקום חדר השינה שלי). עם זאת, התיבה הזו נראית במבט מהצד הפנימי של הבניין כאילו היא לא ישנה. לכן אינני יודעת אם מדובר בסיבים אופטיים או חוטיים (בדקתי באתר של פרטנר והבניין אכן מחובר לסיבים אופטיים). אני מאמינה שהיא שימשה תשתית חוטית רגילה ובנוסף ״הלבישו״ או חיברו עליה באחרונה את התשתית של סיבים אופטיים. השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות לקרינה מקופסא כזו?
4. איך ניתן להפחית מידת השפעה מגגון אסבסט שנמצא בקרבת מרפסת חדר שינה?
הרבה תודה על העזרה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גגון אזבסט בנוי אינו מסוכן
רם דישון03/10/20211. לא היו מצורפים שום תמונות או סרטונים.
2. גגון אזבסט בנוי אינו מסוכן. מה שמסוכן הוא אבק אזבסט שמופיע כאשר הורסים חומר קיים.
3. קשה לדעת מתוך התיאור שלך מה מסוכן ומה לא. אני ממליץ לרכוש מכשיר ולמדוד, ואז לא נדבר על הערכות אלא על מצב אמיתי.
4. אין שום סכנה מסיבים אופטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גגון אזבסט לא יכול להפיץ אבק אזבסט במידה והוא נפגע
אור03/10/2021תודה רבה על העזרה המהירה!
1. מצרפת את התמונה בלבד. (בנוגע לשאלות 2-3)
2. האם גגון אזבסט לא יכול להפיץ אבק אזבסט במידה והוא נפגע (למשל מגשם, חתולים או ציפורים נמצאים עליו הרבה)? בנוסף יש לו חלק שבור בקצה.
3. איפה ניתן לרכוש מכשיר מדידת קרינה אמין?
4. ככל הנראה לא מדובר בסיבים אופטיים, אלא בתשתיית רגילה של פרטנר. אני מבינה כי סיבים אופטיים אינם מסוכנים, מה בנוגע לתשתית רגילה של פרטנר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1. התשובה הראשונית שלי עומדת בעינה. 2. לגבי רכישת מכשיר- חפשי במרשתת או פני אלי בפרטי.
רם דישון05/10/2021אתר זה אינו מאפשר העלאת כתובות מייל או אתרים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוין כאן בפורום לגבי מכשיר המדידה למתקני החשמל
אור05/10/2021אפנה בטלפון שמצוין כאן בפורום לגבי מכשיר המדידה למתקני החשמל, תודה רבה לך.
בנוגע לנושא השני - האם התיבה של פרטנר מהווה בעיה בריאותית ואם כן האם יש אמצעי למדידתה (בתמונה, מימין) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה שאין סיכון, אבל אם תרכוש מכשיר נוכל לדעת בוודאות.
רם דישון06/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)