מרחק בין עמודי חשמל לבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מרחק בין עמודי חשמל לבית
    שלומי
    24/12/2021

שלום ,באתר של הרשות להגנת הסביבה רשום מה המרחקים בין עמודי חשמל למבנים.
    1) ויש שם כמה קרטריונים. קו מתח נמוך, גבוה, ועליון.
    איך אני יודע לגבי החוטי החשמל שעוברים בקרוב לביתי האם זה נמוך גבוה או עליון.
    2) דבר נוסף כתוב את מרחק מומלץ בין מוליך הפאזה לבניין המגורים.
    אם אני גר בקומה תחתונה, ובין החוטי חשמל לקומה התחתונה יש מרחק גדול מ-6 מטר. אך בין חוטי החשמל לבניין עצמו לקומה היותר גבוהה בבניין. יש מרחק קטן מכך.
    האם מה שחשוב זה מררחק החוטים מהדירה שלי. או המרחק מהבניין בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרחק בין עמודי חשמל לבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרינה מעמודי חשמל מוגדרת כחשמל אלקטרו סטטית

שלומי
    24/12/2021

3) בנוסף קראתי בפורום מסוים שהקרינה מעמודי חשמל מוגדרת כחשמל אלקטרו סטטית ולא אלקטרומגנטית, מה כוונה אלקטרו סטטית. אני יודע שקרינה הנוצרת מחוטי חשמל נקראת קרינה אלקטרומגנטי.
    4) דירות מחולקות בבניין, כאשר מעבר לקיר של חדר השינה שלי יש את הדירה של השכן. ממש מעבר לקיר שלי יש את החדר של השכן, (ללא חלל מפריד בין הקיר שלי לחדר של השכן) אני לא יודע מה הוא מחבר לתוך החשמל אצלו בחדר. גם אם נלך על המכשיר שאפשר לחבר לחשמל הביתי, שפולט הכי הרבה קרינה, כמה מרחק מהקיר המשותף נחשב לבטוח ביננו?. תודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האל פסק פולט הכי הרבה קרינה בבית

שלומי
    25/12/2021

5) לפי חיפוש באינטרנט ,ראיתי שמכשיר חשמלי הביתי שפולט הכי הרבה קרינה זה האל פסק.
    באחד האתרים הוא מחלק בין אל פסק קטן לאלפסק גדול. כאשר הקטן 1 מטר ,והגדול 3 מטר.
    האם זה מידע אמין שצריך להישמר 3 מטר? כי כמו שכתבתי למעלה בדירה שלי יש קיר המפריד ביני לשכן. ולהשים את המיטה עד 2 מטר אפשרי. אך לא ל-3 מטר. ואני קצת חושש למקרה שהשכן הניח למשל אל פסק גדול. האם אכן צריך להתרחק 3 מטר מאל פסק גדול? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאם אתה מכיר מכשיר שמתחבר למערכת החשמל

שלומי
    26/12/2021

6) והאם אתה מכיר מכשיר שמתחבר למערכת החשמל הביתית שפולט יותר קרינה מאל פסק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרינה מכל מכשירי החשמל היא אלקטרומגנטית בתדר נמוך.

רם דישון
    28/12/2021

מי שחושב שזו קרינה אלקטרוסטטית אינו יודע על מה הוא מדבר.
    אני מציע לך לרכוש מכשיר מדידה ולמדוד את הקרינה בדירה שלך. כל היתר אינו מעניין. על פי תוצאות המדידה תוכל לראות אילו מכשירים פולטים קרינה חזקה (וכדאי לכבות אותם בלילה או להרחיקם מבני הבית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו