בירור עוצמת קרינה ממשדר

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• בירור עוצמת קרינה ממשדר
    ולדימיר
    27/01/2022

מכשיר שמשדר בעוצמה של 26W ורשום על אנטנה שלו 5.5dbi - האם זו עוצמה חזקה ומסוכנת? כמה זמן יחשב סביל יחסית להיות צמוד למשדר כזה לצורך תפעול שלו? נדרשים הרבה תפעולים ולכן חשוב לי לדעת.
    ספק הכוח של המשדר הוא 12וולט עד 10 אמפר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור עוצמת קרינה ממשדר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבעיה איננה במשדר אלא באנטנה (בהנחה שהוא מחובר אליה).

רם דישון
    27/01/2022

רצוי מאד לא להמצא בקרבת האנטנה כאשר היא משדרת. אני ממליץ לרכוש מכשיר מדידה קטן שמתריע כאשר הקרינה עולה על ערך בטוח, ולשאת אותו בכיס בזמן התפעול. ראה באתר norad4u.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ולדימיר
    27/01/2022

הבקר יכול לשדר גם ללא האנטנה, אך מחוברת אליו אנטנה במרחק שני מטרים מהמשדר. מרחק שכזה היית מגדיר כלא מומלץ או כבר בגדר מסוכן? כי אני קראתי שעוצמה מותרת היא עד 100mW ולכן זה פי 260 מהמותר, נשמע המון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלש נקודות:

רם דישון
    29/01/2022

1. אוי ואבוי אם הבקר ישדר ללא אנטנה. המגבר הסופי שלו עלול להשרף.
    2. מרחק של שני מטרים במפורש מסוכן.
    3. אני ממליץ לחבר לו עומס דמה בזמן התפעול. בחיבור כזה האנרגיה הופכת לחום ולא מסכנת. כדאי גם שעומס הדמה ייארז בקופסה מתכתית עם פתח קטן לכבל בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו