מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה סלולרית בחדר ממד - התייעצותיונתן01/07/2022
שלום,
אני גר בחדר ממ"ד. לאחרונה הובא לידיעתי שיש חשיבות לחשיפה לרמות שונות של קרינה ושבממד הקרינה הנפלטת מהטלפון חזקה יותר. בחדר אני משתמש באופן קבוע בטלפון הנייד שלי לגלישה ושיחות, אין לי אפשרות להמנע מזה. כמו כן אני משתמש במחשב נייד שמתחבר לרשת וייפיי ביתית. שאלותיי:
1. בהתחשב בשימוש שלי בסלולרי, האם עליי לעזוב את החדר?
2. האם יש פתרון להפחית את רמות הקרינה הסלולרית בממד?
3. במידה ואשתמש בשירות של הוצאת שיחות דרך רשת הווייפיי, האם זה מבטל את הקרינה הסלולרית המוגברת?
4. האם טלפון לא במהלך שיחה פולט רמות קרינה זהות לכאשר במצב שיחה?
5. האם כאשר מצב "נתונים ניידים" בטלפון כבוי עדיין פולט קרינה סלולרית?
6. במידה ואין המלצה גורפת לגבי החדר, האם כדאי לבצע מדידה כלשהי כדי לאבחן?
7. במידה וכדאי לבצע מדידה, כיצד ניתן לעשות זאת ועד אילו ערכים זה בסדר למדוד למגורים בחדר הזה?
8. האם שימוש במחשב נייד אשר מחובר לווייפיי בחדר ממד גורמת לפליטת קרינה מוגברת כמו בטלפון סלולרי או שזה זניח?
9. האם יש הנחיות נוספות כדי להמנע מקרינה מוגברת כאשר גרים בממד? אם יש מסמך המרכז הנחיות אשמח להפניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המצב אינו מזהיר וקירות הממד מנחיתים מאוד
רם דישון02/07/20221. המצב אינו מזהיר. קירות הממד מנחיתים מאד את הקרינה מהמכשירים שנמצאים בו, לכן צפוי שהקרינה בממד תהיה גבוהה מהרגיל.
2. כן- לעבור לעבודה עם מחשב שולחני או לפטופ עם חיבור קוי. זה פותר את בעית הגלישה, אבל לא את נושא השיחות.
3.זה מקטין- לא מבטל.
4 . לא- הרבה פחות.
5. כן- אבל הרבה פחות.
6. לא חיוני, כי יש המלצה גורפת לגבי החדר.
7. ערכים מתחת ל-0.2 מיקרוואט לסמ״ר הם תקינים.
8. הרבה פחות.
9. ראה באתר notad4u.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה ושאלות
יונתן02/07/2022אז את נושא המחשב פתרתי באמצעות חיבןר קווי. נשאר רק עניין הטלפון.
1. אם אשתמש בשירות הוצאת שיחות דרך הוויפיי ואעביר את הטלפון למצב טיסה כאשר רק הווייפיי פעיל, מדוע בכלל אמורה להיות קרינה שקשורה לתקשורת הסלולרית? זה לא יהפוך את המצב לכך שהקרינה היחידה שנפלטת נובעת מהתקשורת ווייפיי עם הראוטר בבית?
2. האם לא קיים מכשיר עם מגבר שאפשר להתקין מחוץ לממד, ואנטנה בתוך הממד, שיכול לאפשר לטלפון לשדר בעוצמה נמוכה יותר? כלומר מתווך שישדר מחוץ לממד בשביל הטלפון והתקשורת תעבור דרכו.
3. לא הבנתי מה ההמלצה הגורפת.
4. אני מבין שלא מדובר בשחור ולבן. לכן נניח שאני מגדיר שצריך שיתקיימו בחדר ערכים שנמוכים מ0.2 מיקרוואט לסמ"ר כפי שציינת בשביל לגור בחדר. א. האם ריאלי להגיע לערכים האלה כאשר יש רק תקשורת של וויפיי בין טלפון בתוך הממד לראוטר מחוץ לממד? ב. האם בהכרח שימוש בתקשורת סלולרית של טלפון בתוך ממד יגרום לערכים גבוהים מאלו? בניין במרכז עיר גדולה
5. האם כדי להפחית את הקרינה מפעילות הווייפיי בתוך הממד יעזור להוסיף מגבר בתוך הממד שיתווך בין הטלפון לראוטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההמלצה הגורפת היא לעבור לעבודה עם מחשב שולחני
רם דישון04/07/20221. נכון.
2. יש מכשיר כזה- נקרא פמטוסל (Femtocell). בדוק מול חברת הסלולר שלך. זכור שהמכשיר הזה משדר כל הזמן, אמנם אות חלש.
3. ההמלצה הגורפת: לעבור לעבודה עם מחשב שולחני או לפטופ עם חיבור קוי. זה פותר את בעית הגלישה, אבל לא את נושא השיחות.
4. א. כן- ניתן להגיע לערכים כאלו או קרובים מאד אליהם. ב. כן, אבל רק בזמן שיחה.
5. לא יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFemtocell
יונתן04/07/2022אם כך מה ייתן תוצאות טובות יותר מבחינת קרינה - להתקין femtocell בתוך חדר הממד (שלפי הבנתי מבוסס על התקשורת הסלולרית של הטלפון עם המכשיר הזה), או להוציא שיחות רק דרך הוויפיי של הבית?
האם בעזרת femtocell בתוך חדר הממד ניתן להגיע לרמות קרינה שהן לא בעייתיות (0.2 מיקרוואט לסמ"ר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה די דומה. חשוב להציב את הפמטוסל או את המודם כך שבמקום בו אתה שוהה רוב הזמן הקרינה תהיה מינימלית.
רם דישון05/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)