זליגת קרינה דרך הארקה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• זליגת קרינה דרך הארקה
    שמעון
    02/09/2022

שלום רם/דני
    אני משתמש במשדר שמשדר בעוצמה של 100W, עוצמה די גבוהה. השליטה על המשדר מתבצעת על ידי לפטופ שמחובר בכבל USB אל המשדר. האנטנה מחוברת אל המשדר עם כבל קואקס קצר של מטר. בבדיקת רציפות שעשיתי עם רב מודד גיליתי שבסיס האנטנה המתכתי מחובר מתכתית ממש עד קצה החלק החיצוני של כבל ה-USB, כלומר מצב שאני שם מוט אחד של הרב מודד על בסיס האנטנה (שהוא בעצם המשך של הסיכוך של כבל הקואקס) ומוט שני על המסגרת המתכתית של ה-USB שמכניסים אל המחשב, יוצר ציפצוף. האם אני נחשף לקרינה שמועברת דרך כבל ה-USB ממש עד אליי?
    תודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זליגת קרינה דרך הארקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה שמדדת למעשה הוא רציפות הקו המשותף לכל המערכת.

רם דישון
    02/09/2022

אם המערכת מתוכננת נכון מבחינת אימפדנסים בין יציאת המשדר לאנטנה, מה שזורם בקו המשותף הנו זניח. יחד עם זה, משדר של 100 וואט קרוב אליך מאד לא מומלץ, בלשון המעטה. מהו התדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התדר בטווח של 431-435MHz

שמעון
    03/09/2022

התדר בטווח של 431-435MHz.
    בוא נצא מנקודת הנחה שהמשדר הזה שמגיע מסין מיוצר בצורה החסכונית והמרושלת ביותר מצד היצרן כדי לחסוך לעצמו עלויות (וזה לא תלוי בי), האם יתכן שהרבה קרינה מועברת דרך הקו המשותף (שהוא סיכוך המתכת של כבל הקואקס שמשותף לבסיס האנטנה וממש עד לקצה המתכתי של כבל ה-USB שאני מכניס ללפטופ) אלי או שבכל מקרה זה יהיה יחסית זניח? אגב השימוש בכבל ה-USB הוא בדיוק לצורך ניסיון הרחקת המשדר והאנטנה ממני.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרינה מהכבל זניחה. כמעט הכל נפלט מהאנטנה.

רם דישון
    04/09/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו