קריאת קורנט ו- MHZ

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קריאת קורנט ו- MHZ
    אריק
    17/01/2024

שלום רב
    ברשותי קורנט שקניתי בעקבות המלצת הפורום דגם ED78S ואני מנסה להבין איך לקרוא את הערכים.
    ראיתי שרמות הקרינה הבטוחות במקורות שונים משתנות לפי ה-MHZ. ראיתי שיש הבדל בין קרינות בטוחות של 50 הרץ, ואז ערכים בטוחים של 900 מגהרץ ומעלה.
    טווח המדידה RF של הקורנט הוא די רחב - מתחיל ב-100 מגהרץ עד ל-8 ג'יגהרץ. להבנתי אנטנות סלולריות גם הן מתחילות ב-700 מגהרץ כך שנראה שהקורנט ימדוד ערכי קרינה של מקורות שהם אינם אנטנות.
    כיצד אני יודע שהערך שהקורנט מציג הוא רלוונטי לאנטנה שלידי, ולא מדידה של משהו אחר בתדירות נמוכה יותר? (אין לי למעשה כלל מושג מה מפיץ קרינה בתדירות ב-100 מגהרץ, אני פשוט רוצה לדעת כיצד אני יכול להוכיח שהקרינה הלא בטוחה מגיעה ממקור שהוא בוודאות אנטנה)
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריאת קורנט ו- MHZ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות.

רם דישון
    20/01/2024

1. הדגם שברשותך הוא ישן יחסית. דגמים חדשים יותר מראים גם את התדר של האות החזק ביותר, מה שמאפשר לדעת מהו המקור שלו.
    2. אבל לנחם אותך- יש פתרון. לפני המדידה דאג לכבות לחלוטין כל מקור קרינה בבית- טלפונים אלחוטיים, ראוטרים, טלפונים סלולריים (לכבות לגמרי) ואז מה שתמדוד בא רק מבחוץ, וקרוב לוודאי שזה מהאנטנות.
    3. ובנוסף, מה שחשוב הוא סה״כ העוצמה שנמדדת, ללא קשר במקור שלה, ואת זה הקורנט מראה היטב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אריק
    22/01/2024

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו