מלוש שעובד עם שקע תלת פאזי

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מלוש שעובד עם שקע תלת פאזי
    ורד
    04/05/2024

שלום,

יש לי מאפייה קטנה במטבח של הבית ואני בודקת אפשרות לרכוש מלוש תעשיתי שעובד על שקע תלת פאזי.
    רציתי לשאול, האם כול המוצרים שעובדים עם שקע תלת פאזי, בזמן העבודה שלהם יצרו סביבם קרינה חזקה שבעייתית לשהייה בקרבתם?
    האם מדובר רק על זמן העבודה? ( כלומר אם המכשיר סגור אבל עדיין מחובר לחשמל) האם הקרינה עדיין מסוכנת?
    אם השקע הוא על קיר שמצידו השני חדר ילדים... האם הדבר מסוכן להם בעת העבודה?

אשמח לעזרה
    תודה
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות.

רם דישון
    05/05/2024

1. הקרינה היא רק בזמן העבודה.
    2. אם המלוש אינו פועל בלילה- אין בבעיה בחדר הילדים.
    3. הבעיה לא בשקע אלא במנוע עצמו. אם הוא מרוחק מטר מהקיר המשותף- אין בעיה גם בזמן שהוא פועל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. ולגבי הקרינה בזמן העבודה...

ורד
    05/05/2024

עד מה הקרינה מהמנועים הללו מסכנת את האופה... אני יודעת שזה תלוי מדידות אבל באופן כללי.... יש תנורים שעובדים על תלת פאזי ומלושים והרבה מכשירים שעומדים לידם כמה דק' כול פעם...

יש לך הערכה האם זו רמה גבוהה מידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי מושג. חייבים למדוד- זה שונה ממכשיר למכשיר.

רם דישון
    06/05/2024

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מדדתי דברים בבית וגם דברים שקשורים לאפייה

ורד
    19/05/2024

אז לקחתי מכשיר מדידה מחברים. ומדדתי דברים שנמצאים בבית שלנו ושקצת מבהילים אותי וגם שני דברים שקשורים לתהליך האפייה ומבהילים אותי. אשמח לעזרה.

1. לגבי המטבח והאפייה- תנור שעובד על חום גבוהה מאוד לאפיית לחמים ייצר שדה מגנטי קרוב לזכוכית שלו של 5.5uT (הכוונה לאות מיו). מה שמבהיל הוא שאני לפעמים ממש צמודה אליו כי אני עובדת בכיריים שמעליו. עד כמה מדובר בשדה מגנטי בעייתי.
    המלוש התעשייתי יצר באזורים מסויימים בקרבת העמידה שלי 6.5uT המכשיר מצפצף בלי הפסקה. עד כמה הערכים הללו מסוכנים לשהיה נגיד פעמיים בשבוע למשך שעה- שעתיים...
    לא כול הזמן בצמוד אבל בכול זאת באה והולכת.

2.לגבי כמה ערכים שהפחידו אותי בבית- שדה חשמלי קטן נוצר בשקעים שליד המיטות. בשקעים שלהם לא מחובר כלום אבל הם מוסתרים אחרי הפנל עץ של המיטה מדדתי ערך של 7V/m - זה ממש איפה שמונח הראש. שקעים אחרים בבית שאליהם הצמדתי לחלוטין את מכישר המדידה (ולא מחובר אליהם כלום!) יצרו שדה חשמלי של 170V/m(כשמדידה ממש עליהם- במיטה יש רווח קטן שנוצר בעיקבות פנל עץ עבה)
    הרמקולים שליד המחשב , אליהם הידיים שלנו קרובות די הרבה, יצרו שדה של 100V/m .

מצטערת על ריבוי השאלות, אבל אשמח מאוד לעזרה איך לנהוג בעיניין זה... ביחוד לגבי השקעים שליד המיטות וגם עיניני המטבח. אם יש דף שמסביר על הערכים אשמח לראות אותו גם...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות.

רם דישון
    22/05/2024

במטבח אין בעיה.
    לגבי המיטות- אני ממליץ להרחיק אותם כמה ס״מ נוספים מהשקעים. השדה צריך לרדת.
    האם הסוללה במכשיר המדידה תקינה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקעים ליד המיטות

ורד
    27/05/2024

לא היה נראה שיש בעייה עם הסוללה. איך אני יודעת? והאם אתה שואל את זה כי זה מקרה חריג של קרינה? אולי לא מדדתי טוב כי ממש הצמדתי לחלוטין את המד קרינה לשקע ככה שהוא עליו? . במרחק של 10 סנטימטרים כבר לא היתה קרינה מהשקעים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך - אין בעיה.

רם דישון
    01/06/2024

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו