ההבדלים בין מילגאוס למיקרווואט

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• ההבדלים בין מילגאוס למיקרווואט
    רונית
    22/07/2008

נניח 1 מילגאוס כמה זה במיקרו וואט לסמר ? יש בכלל יכולת להשוות בין השניים . אני בעיקר מוצא מחקרים על נזקים כם בעוצמות נמוכות מאנטנות סלולריות ופחות מקווי חשמל ככה שאני לא יודע אם אפשר להשוות ? מה הם מידות תקינות של מילגאוס בתוך בית שבאמת לךא גורם נזק ולא פוגע באדם כלל . במשרד איכות הסביבה רשום ש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך ...

רונית
    22/07/2008

במשרד איכות הסביבה רשום ש0.4 מילגאוס זה ממוצע ברוב הבתים. אז נניח ש0.8 זה בעייתי כמומצע למישהו שרגיש לקרינה אלקטרומגנטית ? נניח אני מזמין בודק עם איזה נתון של קרינה מקווי מתח ומכשירי חשמל אני יכול לישון בשקט ,שזה בסדר. ? הרי אפס זה תוצאה בלתי סבירה . תודה ואשמח לתשובות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדה מגנטי - לישון בשקט ?

ד"ר זמיר שליט"א
    22/07/2008

משה יקירי:
    תקרא את תשובתי הקודמת.
    בנוסף, תדע שמדברים כאן על שדה מגנטי AC של זרם חילופין, כי השדה המגנטי של זרם ישר שיש מסביבנו הוא כ- 300-500mG אבל זה לא משפיע עלינו. הבעיות שלנו זה עם השדה AC:
    כאן תדע ש- 0.4mG (זה לא ערך שלילי), וזה פחות כמובן מ- 0.8mG .
    צריך שהשדה המגנטי בבית יהיה כמה שיותר חלש, אבל 0 לא ניתן להשיג
    עד 2 נחשב לא מסוכן בספרות הרפואית, דהיינו לא מעלה את הסיכון ללאוקמיה בילדים באופן מובהק. אני לא אוהב את זה, ונלחם שלא יגיע ל- 1 . אבל יש להתחשב בכך שגם הרקע המגנטי משתנה, גם ללא חשמל, וזה בגלל סערות מכנטיות, כתמים בשמש וכיוב'. זה גם נראה בארצות הצפון כ-"זוהר הצפוני" . גם בחורף עולה הרקע בגלל הפרשי מיטענים בין האדמה והעננים, ואני כבר מדדתי בחורף רקע גבוה עד 4mG . זו גם כנראה הסיבה לעייפות בחורף, דיכאונות, "הצטננויות" העדרויות מהעבודה, וכיוב'.
    יכול גם להיות בבית לייד הראש בחדר השינה שעובר כבל חשמלי בקיר, וגורם לך לשדה מגנטי לראש שיכול להיות כמה מיליגאוס, ויהיו לך נדודי שינה בגלל זה. נשמע מוכר ?
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדה מגנטי בבתים

ד"ר זמיר שליט"א
    22/07/2008

משה יקר:
    נראה לי שכבר עניתי לך באיזה מקום, אנא בדוק,
    מכל מקום, שדה מגנטי עד 2 מיליגאוס נחשב לא מסוכן, כי אין מחקרים שהראו שברמה זו העלה את הסיכון ללאוקמיה באופן מובהק.
    אני מחמיר יותר, ולא מוכן שיעבור 1 מיליגאוס.
    ברור שכמה שיותר נמוך, יותר טוב, אבל יש גם רקע טבעי, שבגלל סערות מכנטיות, כתמי שמש וכיוב' מגיע בחורף גם ל- 4.
    כדאי גם לבדוק שההארקה תהיה תקנית, ואז הרקע בבית יהיה נמוך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלילגאוס שדה מגנטי, מיקרווואט שדה ח

ד``ר דני וולף
    23/07/2008

משל'ה ידידי
    מיליגאוס היא יחידה למדוד עוצמת שדה מגנטי, והיא חשובה במדידה שדה בתדירות החשמל הביתי, כלומר כבלי מתח גבוהה וכל החשמל הזורם בבית.
    מיקרוואט היא יחידה למדידת שדה חשמליי. בקרינה בתדירות גבוהה, כלומר בקרינה של הטלפונים הסלולריים או בקרינת רדיו, או בקרינת מיקרוגל, אנו מודדים רק את השדה החשמלי ומודדים אותו במיקרוואט או ביחידות אחרות של שדה חשמלי, ולא ביחידות שמודדים שדה מגנטי. השדה המגנטי של כדור הארץ הוא שדה מגנטי רציף ולא שדה חלופי (זרם חלופין) ואליו התרגלנו כבר אלפי שנים, כך שאנמנו מניחים שהוא לא מזיק, ובכל זאת, ממשהו צריך למות, לא???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיליגאוס ומיקרוואט

ד"ר זמיר שליט"א
    22/07/2008

משה יקר:
    לעשות את זה פשוט: מיליגאוס, זו אלפית הגאוס GAUSS יחידת שטף של שדה מגנטי. לעומת זאת מיקרוואט לס"מ רבוע, זו מיליונית הוואט ליחידת שטח ס"מ רבוע, יחידת הספק של שדה חשמלי.המכסה שטח מסויים, משמשת למדידת עוצמת שידור
    עוצמת שידור ניתן גם למדוד כוולט למטר, דהיינו רק המרכיב החשמלי של השידור, שדה חשמלי .

המיליגאוס משמשת במדידת עוצמה של שדות מגנטיים סביב קווי חשמל, מכשירי חשמל וכיוב'. אותה ניתן להמיר ביחידות מיקרוטסלא כאשר 1 מיליגאוס שווה לעשירית מיקרוטסלא.
    המיקרוואט לס"מ רבוע משמשת למדידת החשיפה לשידור רדיו \ סלולרי המגיע אליך.
    אל תחליף בין השניים.
    תקרא קצת יותר על יחידות אלו בגוגל.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין גאוס לוואט

יהודה
    11/08/2012

איך אוכל לחשב מיליגאוס ב-כיריים אינדוקצייה , כאשר כל שידוע לי שהעיקרון הוא סליל היוצר שטף מגנטי ואלמנט מתכתי נמצא בתוך השטף הזה מתחמם ....כך שאנרגייה אלקטרומגנטית הופךכת לאנרגיית חום ( בשונה משנאי ......).
    נתוני הכיריים - 7.4 kva , כאשר נניח הספק עבודה ממוצע של 2-3 kva למשך שעה עד שעתיים ביום.....ואני נמצא בקרבת הכיריים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין גאוס לוואט - תגובה

רם דישון
    11/08/2012

הלוואי וזה היה כל כך פשוט שניתן להסביר זאת באתר פופולרי. מה ששכחת להגדיר הוא את הגיאומטריה של המערכת- גם זה פרמטר שנכנס לחישוב. (משוואות דיפרנציאליות כבר אמרנו?). הרבה יותר פשוט הוא לרכוש מכשיר ולמדוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו