האם אנטנה של GPS ברכב, גם משדרת RF?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• האם אנטנה של GPS ברכב, גם משדרת RF?
    שרית
    05/08/2008

האם יש קרינה (בין אם אלקטרו-מגנטית במיליגאוס, ובין אם קרינת רדיו) , ממכשיר GPS (של פלפאון GPSTelit) ? כי מצד אחד, כביכול זו רק אנטנה שקולטת ולא משדרת, ולכן היא לא אמורה להקרין, מאידך בספר הוראות של המכשיר כתוב "מידע על חשיפה לאותו תדר רדיו: באוגוסט 1996 קבעה הוועדה הפדרלית לתקשורת (FCC) של ארה"ב תקן מיוחד בנושא בטיחות חחשיפת בני אדם לאנרגיית גלי רדיו הנפלטת ממשדרים. מכשיר ה TelitGPS שברשותך עוצב בהתאם להנחיות ה FCC, והוא פועל בתחום התדרים המותר". גם כתוב " יש לשמור מרחק מינימלי של 20 ס"מ מהאנטנה" . " מגע האנטנה עם העור עלול לגרום לכוויה קלה". וגם כתוב: "אותות RF, עלולים להשפיע על מערכות אלקטרוניות ברכב"- כלומר כאילו שהמכשיר גם שולח אותות רדיו? לאור כל זה אני שואלת, האם האנטנה של הGPS היא בעצם גם משדר של אותות רדיו? זה מדאיג אותי, כי הם הם מודים בכל הסכנות הללו, אז בטח במציאות זה אפילו יותר גרוע..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם GPS משדר קרינות רדיו ?

ד"ר זמיר שליט"א
    05/08/2008

בעיקרון GPS רק קולט, ולא משדר. מכשיר כזה יש לי ואני רגוע איתו.
    אולם, אם GPS משולב בטלפון סלולרי, וזה משדר, אז יש להתייחס אליו כמשדר, דהיינו מסוכן לבריאות, עלול לסכן פעולת מכשירים אחרים וכיוב'..
    אם יש לך נתונים טכניים של המכשיר אנא שלח לי בדוא"ל, ואבדוק זאת בעזרת מהנדס מומחה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו