מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינת מתח גבוה ליד בתי ספרורד12/08/2008
האם תוכלו לעזור לי לברר מה התקנים לגבי קרינת מתח גבוה ליד בתי ספר. בבית הספר של ילדי נמדדה קרינה של 2.6 מיליגאוס בכתה בה הוא אמור ללמוד בשנה הבאה. האם יש דרך למגן כיתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח לייד בית ספר
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2008ורד יקרה:
אין תקן. יש המלצות ICNIRP, לסף חשיפת הציבור של 1000 מיליגאוס, שהמשרד להגנת הסביבה הוריד פי 100, דהיינו עד 10 מיליגאוס.
אני כתבתי בהוראות הבטיחות של משרד החינוך, שאני מסכים שלבית ספר יגיע לא יותר מ- 1 מיליגאוס, אבל אני לא בטוח שזה כבר תקף, או יהיה תקף בכלל...
מקובל שעד 2 מיליגאוס אין עליה בסיכון לסרטן, מעל זה, ב- 3 מיליגאוס, גדל הסיכון פי 2 , וכך ב- 4.
כך ש- 2 זה גבולי ואף אחד (חוץ ממני ) לא מתרגש מזה.
אין דרך למגן את הכיתות, אלא לדרוש מחברת החשמל (ד"ר בן ציון כהן, בסניף בחיפה) שיורידו את השדה המגנטי בבית הספר. הנ"ל יגיד לכם שיש תקן והוא 1000 מיליגאוס...
רק פעולה ציבורית תעזור.
בהצלחה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת מתח גבוה על ילדים קטנים
ורד18/08/2008תודה על התגובה לשאלה הקודמת. האם יש משמעות לגיל של הילדים ולהשפעת הקרינה? כלומר, האם הקרינה יותר מסוכנת לילד בן 6 מאשר לילד בן 15? מה דעתכם על כתה שבה לומדים תלמידים בני 7 ובה נמדדה קרינה של 3 מיליגאוס לקראת הצהריים כאשר התלמידים עדיין אמורים להמצא בכתה (בשעות הבוקר הקריאות קצת יותר נמוכות). תודה.ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לורד
תגובה לתגובה18/08/2008לא ידוע לי שהישוו במחקרים על הבדל בהשפעת שדה מגנטי על בני 6 יחסית לבני 15. פשוט לא ניתן להשיג מימון לביצוע מחקר כזה, וגם לפחות יומרניים ממנו. ההגיון מחייב שילד יותר קטן נמצא יותר בסיכון לפתח לאוקמיה, או סרטן אחר, מילד יותר מבוגר. המספרים המקובלים: שעד רמת 2 מיליגאוס אין סיכון לסרטן, עד 3 מיליגאוס הסיכון גדל פי 2, ועד 4 הסיכון גדל שוב פי 2. מדובר על סיכון, דהיינו אם תשווי אלפים בכל קבוצה, תראי שעולה שכיחות הסרטן, אבל לדבר על אחד, לא ניתן להסיק שום דבר, כי נכנסים גורמים מבלבלים, כגון תורשתיים, תזונה, מצב גופני, חשיפה למזהמים סביבתיים כימיים או פיזיקליים (קרינות לסוגיהן). השורה האחרונה, הרחיקי את הילד ממקורות קרינה ככל שתראי, המרחק הוא המגן הטוב ביותר. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת מתח גבוהה על ילדים
ד``ר דני וולף18/08/2008אני מסכים בכול עם ידידי המלומד הד"ר שליט"א ומוכן אפילו לחדד:
עד לפני כמה שנים סיפרו לנו שקרינה אלקטרומגנטית לא מסוכנת בכלל. (גם הסיגריות לא היו מסוכנות בשעתו) היום בתקן שהוא פי 250 פחות מהתקן המותר מקובל בכול העולם שיש סיכון לילדים ללקות בסרטן בסיכון שהוא פי 2-4 וזה כאמור בעוצמת שדה שהיא פי 250 מתחת לתקן.
ככל שהילדים צעירים יותר הסיכון שלהם גבוהה יותר, ובייחוד מסתכנים בני ה- 4-8 כי אצלם שכיחות סרטן הדם גם כך גדולה יותר.
לצערי, אל לכם לסמוך על חברת החשמל, וגם לא על המשרד לאיכות הסביבה, רק לחץ ציבורי מסיבי עשוי לשנות את המצב. לדעתי הנתונים שאת מוסרת הם שערורייתיים ומצדיקים כל פעולה אפשרית. תחשבו על פתיחת שנת הלימודים ועל הבחירות הקרבות לרשויות המקומיות.
אם מדובר בקו מתח עליון (לא גבוהה אלא עליון 161000 ואט) החוק מחייב להרחיקו 30 מטרים מהציבור.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה למחקרים בנושא
ורד18/08/2008תודה רבה על התשובה לשאלותי הקודמות. האם תוכלו להפנות אותי למחקרים או כל חומר אחר בתחום? תודה.ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים
ד"ר זמיר שליט"א19/08/2008אנא הקלידי בגוגל: Bioinitiative report
ותקבלי אוסף עדיר של מחקרים, שנערכו על ידי צוות מעולה, שאת חבריו אני מכיר.
המחקרים בו מחולקים לפי נושאים.
אם את רוצה סקר מעולה רק על השפעות שדה מגנטי (מקווי כוח, שנאים וכיוב'), אז אנא שלחי לי דוא"ל, ואשלח לך את המאמר במלואו. במסגרת זאת, יש מיגבלה טכנית, ואיני מצליח לשלוח מחקרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובת המייל שלי
ורד21/08/2008כתובת המיל שלי היא [email protected] תודה. ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)