קרינה ממכשיר אל פסק - UPS

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• לגבי קרינה של UPS

לימור
    17/01/2011

שלום, אני עובדת בחדר דיי קטן ויש מאחורי UPS וגם למטה מתחת לשולחן עוד UPS למחשב השני, האם זה מסוכן?

תודה לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי קרינה של UPS - תגובה

רם דישון
    17/01/2011

כן. מומלץ למדוד את השדה המגנטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

לימור
    19/01/2011

תודה רבה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

רם דישון
    19/01/2011

תביני שאף יצרן לא מפרט את השדה שיוצר המוצר שלו, כל עוד זה לא נדרש על פי דין.
    הדרך היחידה היא למדוד, במיוחד שלא משנה כמה יחידות יש בחדר, מה שחשוב הוא מה מרחקן מהעובדים.
    דרך אגב, אין בעיה להתקין את יחידות האל-פסק בחדר אחר ולחברן לצרכנים באמצעות כבלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממכשיר אל פסק - UPS
    Jones
    12/08/2008

שלום,
    יש לי מספר שאלות בנוגע לאל פסק והקרינה סביבו והבנתי שזהו המקום המקצועי ביותר בעניין.

במשרד בו אני עובד אני ממוקם בסמוך לקיר שגובל עם חדר השרתים - מרחק בקו ישר של כמטר ממכשיר האל פסק (אל פסק משרדי גדול).
    מכיוון שלאחרונה התוודעתי לסכנות הכרוכות בעניין העתקתי את מקום מושבי לנקודמה מרוחקת הרבה יותר (כ 10-15 מטרים מהאל פסק)
    יש לי מספר שאלות בעניין
    שאלותי הן :
    1) ידוע לי כי קשה להעריך את כמות הקרינה במקום בו אני יושב ללא מדידה מדויקת (אני בודק כרגע כיצד אוכל לבצע בדיקה שכזו) אך אשמח לשמוע את דעתך לגבי רמת החשיפה לקרינה בהתחשב בנתוני האל פסק ובכך שמפריד ביני לבין האל פסק קיר מתכת (בעובי משוער של כ 2 מ"מ שעוטף את כל חדר השרתים ) שעטוף על ידי מחיצת גבס. ומרחק כולל של כמטר.

2) השפעה לאורך זמן - אני נמצא בסמוך לאל פסק זה כשנה , כאשר רוב הזמן נמצאתי במקום בממוצע שעות בודדות ביום ורק ב3-4 חודשים אחרונים אני נמצא במקום 9 שעות ביום. האם עלי לבצע בדיקות סקר כלשהן (והאם יש כאלו בכלל , אפילו אם הן יקרות). האם יש איזושהיא השפעה מצטברת משמעותית ובאילו צעדים עלי לנקוט בהנחה שאכן נחשפתי לרמות חריגות של קרינה פרט לשינוי הסביבה לרמות מינימליות של קרינה.

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממכשיר אל פסק - UPS

הוספת תגובה

• אל פסק מקרין חזק אבל 10מ' בטוחים

ד``ר דני וולף
    12/08/2008

אל פסק מקרין חזק מאוד, בייחוד אם הוא גדול. קיר גבס או קיר אחר זה כמו אוויר בשביל הקרינה, אולם קיר מתכת עוצר כמעט את כל הקרינה! כך או כך מרחק של 10 מטרים ואפילו 5 מטרים הוא בטוח מעל לכל ספק. אם מדובר רק בקרינה מהאלפסק ואתה נמצא במרחק של 5 מטרים ממנו דיינו, אולם אני משער שיש עוד מקורות קרינה נוספים שאתם אפילו לא מודעים אליהם. כפי שאמרת הכי בטוח למדוד. ויש לי עוד שאלה גסה אליך: לדבריך אתה נמצא במרחק של 10 מטרים מהאלפסק, ומה עם שאר העובדים?????
    חשיפה של שנה לקרינה שאני מניח שגם כן לא הייתה כל כך חזקה לא מהווה בעיה. נכון שהנזק מצטבר, אולם שנה זה כלום ואין חשש. הפחד מהסרטן גרוע יותר מהמחלה עצמה.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותגובה

Jones
    12/08/2008

קודם כל אני רוצה להודות לך , הצלחת להרגיע אותי קמעה. אני משער שאני אהיה רגוע (או מודאג) יותר לאחר בדיקה של רמות הקרינה. לגבי שאר העובדים בחברה: העובדים ממוקמים מרחק של 2-3 מטרים בין אחד לשני בצורה שאני הכי קרוב לאל פסק וכולם נמצאים ממני והלאה אז גם במצב הנוכחי האדם הקרוב ביותר (חוץ ממני)נמצא רחוק בצורה מספקת מהאל פסק. בכל מקרה העליתי את הנושא בפני הממונים בחברה ותוזמן בדיקת קרינה בהקדם. כשיהיו בידי תוצאות אשמח להיעזר בך על מנת לפענח אותם. אני מודע לסיכונים הסביבתים במקום העבודה ובבית (שנאים , רשתות אלחוטיות וכו') ולכן אני משתדל להפיץ את הידע הזה בסביבתי ובסביבת העבודה. אם אתה יודע על מקום שבו אוכל למצוא לקט הוראות בטיחות כלשהוא אשמח להעביר אותו הלאה במסגרת מקום העבודה) ושוב , תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קירבה לאל פסק, והצורך בהוראות בטיחו

ד"ר זמיר שליט"א
    13/08/2008

Dear Jones:
    בנוסף לאל פסק יכולים להיות מתחת לשולחן גם שנאים שונים, מודמים לסוגיהם, וכיוב' וכולם פולטים שדה מגנטי חזק. לכן יש לשמור מרחק מכל הצרות שיש מתחת לשולחן.
    באשר להוראות בטיחות, אלה שאני מכיר הן גרועות ולא אמליץ עליהן, ואפילו לא אזכיר אותן,
    אגיד שבעברית אין.
    פשוט תדע לשמור מרחק מכל מה שמעביר חשמל, ואפילו מכבל של מכשיר שמחובר לשקע, והמכשיר מכובה.
    יש לשמור מרחק מכל חשמל, וזה עיקר הוראות הבטיחות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו