תינוק ומחשב נייד (וטלפונים)

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• תינוק ומחשב נייד (וטלפונים)
    אסנת
    23/08/2008

יש לי תינוק חדש. יש לי גם מחשב נייד (של lenovo). האם הקרינה שפולט המחשב (המסך?) מסוכנת לתינוק? מה המרחק שמומלץ לשמור? האם כשהתינוק בזרועותיי ואני מדברת בסלולרי או בטלפון האלחוטי המרחק קטן מדי ועלול לסכנו? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק ומחשב נייד

ד"ר זמיר שליט"א
    23/08/2008

אסנת יקרה:
    באשר למחשב הנייד, מדדתי הרגע מהלנובו שלי: השדה המגנטי על הידים שלך כ- 8 מיליגאוס.
    במרחק יד פשוטה, על הגוף מגיע כ- 1.3 מיליגאוס
    הקרינה הסלולרית ממחשב זה נמוכה מאד עד זניחה, אבל השדה המגנטי לא זניח.
    לעומת זאת הקרינה מסלולרי שמגיעה לתינוק שלך היא בהחלט מזיקה,
    אי לכך הימנעי מכך בפקודה.
    באשר לכמה מותר לחשוף את הציבור לשדה מגנטי:
    משרד איכ"ס מתיר סף לחשיפת הציבור של 10 אבל מזהיר כבר מ- 2.
    אני לא מוכן יותר מ- 1 מיליגאוס, בספרות מתירים עד 2, ומזהירים שמעל זה עולה הסיכון ללאוקמיה בילדים פי 2, ומעל 3 עולה שוב פי 2.
    חברת החשמל מתירה (את צריכה לשבת בשביל לקרוא את זה. את יושבת ? )הם מתירים לחשוף את הציבור ל- 1000 מיליגאוס.
    בזמנו גם משרד איכ"ס אמר 1000, אבל לאחר ריבים אתי, הם ירדו ל- 10, הם אומרים שמתחת ל- 10 תצטרך חברת החשמל להשקיע הרבה בתשתית.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ומה לגבי הבד שהזכרת?

אסנת
    26/08/2008

בד שחוסם קרינה סלולרית? אני יכולה לעטוף את הטלפונים בזה? איך זה עובד בדיוק - זה נשמע מצויין, איך זה שלא שמענו על זה קודם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו