קרינה מארון חשמל בחדר ילדים

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מארון חשמל בחדר ילדים
    איילת ה.
    25/08/2008

שלום זמיר, מקווה שאתה זוכר אותי. סייעת לי לא מעט בענין הקרינה בבית הספר והשאלת לי את מכשיר המדידה כמה פעמים. בדירה שלנו, ארון החשמל הדירתי מצוי בצידו השני של הקיר שאליו צמודה מיטתה של בתי. גובה המיטה 50 ס"מ. ארון החשמל מתחיל בגובה 1.50 מ'. מדידות צמודות לקיר בגובה שמצידו השני מצוי ארון החשמל הראו כמובן רמות קרינה גבוהות מאד. ככל שמתרחקים, רמת הקרינה יורדת. במצב של שכיבה במיטה מדדתי רמת קרינה 0. אני מקפידה שתישן כשראשה בצד המרוחק מהצד שבו מותקן הארון. גם כשהיא יושבת על המיטה ומרוחקת מהקיר המצב תקין, למעט בקצה אחד של המיטה שבסמוך לו מותקן הארון ושם מדדתי רמות קרינה 2-4 בהתאם למיקום שלה וביקשתי ממנה להשתדל לא לשבת בצד הזה של המיטה לזמן ממושך (מתנצלת, שאיני מוצאת כרגע את דף המדידות שלי ולא זוכרת את הנתונים המדוייקים) נשאלת השאלה העקרונית מה עוד אפשר לעשות? האם אפשר להפחית את רמות הקרינה? מדובר בחדר ילדים קטן מאד וצר. אי אפשר להזיז את המיטה לקיר שממול מכיוון ששם מותקן ארון קיר. אני לא בטוחה שיהיה פשוט או זול להזיז את ארון החשמל למיקום אחר אבל אני מוכנה לעשות זאת כמובן אם זו הברירה היחידה. אני עומדת לקנות לה ספת נוער שבמצב שינה תיפתח למזרן, תהיה נמוכה ואפשר יהיה לישון במרחק ניכר מהקיר. עצות ורעיונות יתקבלו בברכה. ותודה שוב על העזרה איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארון חשמל

ד"ר זמיר שליט"א
    25/08/2008

איילת יקרה:
    ארון חשמל הוא צרה צרורה.
    עליך למקם את המיטה כמה שאפשר רחוק מהארון. תפעילי את המוח היצירתי שלך.
    פתרון אחר יכול להיות, בהסטת השדה המגנטי, צריך לשאול את חברת דולב מה הם יכולים לעשות.
    תמצאי אותם בגוגל, הם עושים רושם רציני אבל הפתרון אמור להיות יקר.
    יתכן מאד שהם לא יוכלו לרדת מ- 4 מייגאוס. צריך לשאול אותם.
    כל טוב
    זמיר
    אם ארון החשמל קטן, יתכן שהפתרון לא יהיה כל כך יקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה זמיר אצור איתם קשר. האם יתכן

איילת ה.
    26/08/2008

ונגרם נזק אם הילדה ישנה במיטה במשך שנה או יותר? כאמור במצב שכיבה לא נמדדה קרינה ובכל זאת אני מודאגת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק בחשיפה ממושכת לשדה מגנטי

זמיר שליט"א
    26/08/2008

ברור ששינה במקום בו השדה המגנטי ניכר, מגבירה את הסיכון. אולם דבר זה מתברר בדרך כלל רק לאחר שנים, ואפילו רבות. למזלנו, ב- DNA הגדול שיש לכל אחד מאיתנו בתאי הגוף, הגנים המשמעותיים תופסים רק חלק קטן, כ- 5%, לכן רוב הפגיעות קורות בבסיסי DNA במקומות לא משמעותיים, שלא גורמים לנזק תיפקודי שניתן להבחין בו. הפגיעות בכל אחד מתרבות עם הגיל ועם החשיפה למקורות קרינה וזיהום כימי. השורה האחרונה כאן, תשכחי מזה. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו