נתב אלחוטי/קווי

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• נתב אלחוטי/קווי
    רועי
    01/09/2008

עברנו לאחרונה לדירה שכורה ומתלבטים לגבי רשת קווית/אלחוטית בגלל הקרינה. בבית ילדה +תינוק בדרך. מקריאת הודעות קודמות הבנתי שהקרינה המשמעותית היא בקירבת הנתב ולא בכל רחבי הדירה, האם זה כך? מהו מרחק בטוח מהנתב? אם נרחיק את הנתב למרחק זה האם תפתר הבעיה? מה לגבי נתב קווי? מה המרחק הבטוח ממנו? האם יש קרינה משמעותית גם מכבלי הרשת (בין המחשב לנתב) ברשת קווית? שאלה נוספת: האם זה נכון שכמות התעבורה ברשת משפיעה דרסטית על הקרינה (כלומר ככל שעובר יותר מידע הקרינה גדלה?) אם כן, איך זה משפיע על מרחק הבטיחות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתב אלחוטי/קווי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתב קווי \ אלחוטי

ד"ר זמיר שליט"א
    02/09/2008

רועי יקר:
    נתב אלחוטי משדר לאוויר, אבל יש הבדל בין הנתבים השונים, קשה להגיד מראש, בלי למדוד את הקרינה.
    מרחק 1 מטר מהנתב האלחוטי נראה לי בטוח, בו קרינת הנתב לא תעלה על קרינת הרקע.
    נתב קווי אינו משדר לאוויר, אולם שדה מגנטי הוא משרה, לכן גם מזה יש להיזהר, וזה במרחק כ- 60 ס"מ או יותר כבר לא מהווה שום סיכון.
    אבל גם מנתב אלחוטי וגם מקווי יש גם שדה מגנטי בתדר הרשת.
    ניתן למסך כנגד קרינת השידור של נתב אלחוטי, עם נייר אלומיניום פשוט, דהיינו להסתיר בו את הנתב מגוף המשתמש במחשב. לא לעטוף אותו, אלא לתלות את הדף שישתיר קו ראייה מהגוף.
    באשר להעברת נתונים, אם זה קשור בהגברת ההספק של המשדר, זה עלול להיות מלווה בעליית הקרינה אליה נחשף מפעיל המחשב.
    איני יכול לענות על דבר כזה מבלי למדוד את הקרינה בכל שלב. יתכן שמהנדס אלקטרוני יוכל לחשב כמה תהייה הקרינה. היות ואני איני מהנדס אלקטרוני, אני סומך רק על מדידה למעשה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו