ראוטר- מה עדיף?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• ראוטר- מה עדיף?
    לימור
    09/09/2008

שלום, קראתי תשובות שלכם לשאלות בפורום וקיבלתי כבר מידע רב, אך יש לי שאלה נוספת - אני משתמשת במחשב נייד בבית, וגולשת עם רשת אלחוטית חיצונית (כלומר, אין לי ראוטר כרגע, ואני מתחברת למקור פתוח). אני נמנעת מלהכניס ראוטר הביתה מחשש להוסיף עוד קרינה לסביבה הביתית, אך עכשיו אני תוהה מה עדיף - האם עדיף להמשיך לגלוש ברשת פתוחה שהמחשב שלי מתקשה למצוא וכל הזמן מתנתק ומתחבר (ואולי בנקודות זמן אלו פולט יותר קרינה) או להכניס ראוטר שימצא בחדר סמוך? והאם גלישה בנייד פולטת יותר קרינה מגלישה במחשב נייח באופו כללי? דבר נוסף - בתשובות אחרות ראיתי שאתם ממליצים על מרחק של כמטר מהמודם לגוף - גם ממודם רגיל, לא אלחוטי? אציין רק שאני בהריון - אם אני צריכה להיות זהירה יותר אשמח לדעת. תודה רבה, לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראוטר- מה עדיף?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראוטר אלחוטי

זמיר שליט"א
    09/09/2008

ראוטר אלחוטי משדר גם קרינת רדיו, וגם משרה שדה מגנטי, כמו כל מכשיר חשמלי.. אם את רוצה להשתמש כטרמפיסטית על ראוטר של שכן, כדאי לשבת עם המחשב הניידה לייד חלון, הקרוב לשכן, אז המחשב יקלוט אותו יותר טוב, והמחשב שלך ישדר יותר חלש. קרינות אלו נמוכות, אבל לא אפס. אם את רוצה ניתן למסך ראוטר, אלחוטי בבית, זה פשוט, עם נייר אלומיניום, שיסתיר לך את הראוטר, כך ימנע קרינה ישירה אלייך, ומה שמגיע מהחזרות יהיה זניח. לעומת זאת ראוטר חוטי, אינו משדר קרינת רדיו, אבל משרה שדה מגנטי חזק, וכדאי להתרחק ממנו. חוץ מזה אל תשימי את המחשב הנייד על הרגליים אלא רק על שולחן. דעי שהמחשב הנייד משרה גם שדה מגנטי עד כ- 10 מיליגאוס, לכן הרחיקי את הבטן מהמחשב הנייד כמה שאפשר. אחרי כ- 30 - 40 ס"מ השדה לא יותר גבוה מהרקע. כל טוב, זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה!

לימור
    09/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוטר בבית במרחק 60 - 100 ס"מ לא מס

ד``ר דני וולף
    10/09/2008

אני מסכים לגמרי עם עמיתי המלומד הד"ר זמיר.
    בקיצור אין סיכון גדול מראוטר לא קווי ולא אלחוטי אם כמובן מתרחקים מהראוטר במרחק של 60 - 100 ס"מ. המחשב עצמו מקרין הרבה יותר חזק, הן מחשב נייד, הן מחשב ביתי, ובייחוד אל פסק, וטרנספורמטורים, כלומר, מחשב נייד שמחובר לחשמל. הקרינה של האינטרנט האלחוטי מהמחשב זניחה לחלוטין במרחק של 60 ס"מ, ו..... עוצמת הקרינה הזאת איננה משתנה גם אם אין קליטה טובה, בניגוד לפלאפונים.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו