חובבי רדיו

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• חובבי רדיו
    חובב בפוטנציה
    10/09/2008

האם יש סיכון של קרינה במשדרים של חובבי רדיו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חובבי רדיו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חובב רדיו בפוטנציה

ד"ר זמיר שליט"א
    11/09/2008

יש סיכון ממשדרי הרדיו, בפרט אם המשדר חזק, ואם אתה קרוב לאנטנה.
    שידורי הת"ג שנהוגים בשידורים אלה, חודרים לכל מקום, הרבה יותר משידורי רדיו FM, וסלולרים..
    היו מחקרים שביצעו על חובבי רדיו בארה"ב, שהראו תחלואה בסרטן גבוהה מהממוצע לכלל האוכלוסיה בארה"ב. יש לי את הספר שהוציאו בנושא זה בארה"ב.
    אולם, כרגע אני בארה"ב, והספר נשאר בארץ...
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה,

חובב
    11/09/2008

חובבי רדיו מורשים לשדר גם בתג"מ ותא"ג, האם אלה שידורים בטוחים יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• (האפנון, למיטב ידיעתי נשאר AM

חובב
    11/09/2008

אם זה משנה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם האיפנון משנה ?

זמיר שליט"א
    12/09/2008

האיפנון AM דהיינו לפי האמפליטודה (מישרעת בעברית צחה) עלול כן להזיק, כי חלק ממנו עלול להפריע לגלי המוח. דבר זה לא נבדק ביסודיות, אולם ממידע ממחקרים דומים על סלולרים, ברור שאיפנון עלול להזיק. בשידור החובבים אתה מקבל "שניים במחיר אחד": גם קרינה חזקה, וגם איפנון בתדרים של גלי המוח, שעלולים לגרום לשיבוש שלהם בזמן השידור בדומה לשניים הקופצים על טרמפולינה: אדם קטן, שמייצג את גלי המוח, קופץ לו בנחת. עכשיו עולה אדם גדול וכבד וקופץ על הטרמפולינה, האדם הקטן נאלץ להתאים לקצב של הגדול. היות וכאן הקצב של הגדול (האיפנון) אינו בתדר קבוע, ההפרעה מישתנה, אולם ממשיכה להפריע. כל טוב, זמיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכנעת אותי לחלוטין,

חובב
    12/09/2008

אני אוותר על הסיכון הזה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו