מבקש אינפורמציה לפני רכישת iphone

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• מבקש אינפורמציה לפני רכישת iphone
    שי
    15/09/2008

שלום, ברצוני לקנות מכשיר אייפון G3 אשר משווק בחו"ל ולהביא אותו לארץ. שמתי לב ששיעור הSAR של המכשיר הוא 1.388. רציתי לדעת האם ערך הSAR הגבוה נובע מהאינטרנט האלחוטי שיש במכשיר? מהדור השלישי? מאנטנת ה-GPS שקיימת במכשיר? אם אשווה זאת לאייפון בדור הקודם, רמת SAR היא בערך של 0.97 ושם יש אינטרנט רגיל ללא תמיכה בGPS או גלישה בדור שלישי. שאלתי היא מדוע קיים הבדל כה גדול בשיעורי הקרינה בין שני הדגמים? בנוסף, אם אני חוסם את פעולות הגלישה בדור שלישי ואת האינטרנט האלחוטי (קיימת אופציה כזו באייפון), האם זה מפחית את הקרינה ואם כן בכמה? זה השיקול מרכזי עבורי לפני שארכוש מכשיר חדש, מכיוון שכיום יש ברשותי מכשיר נוקיה בעל רמת קרינה של 0.69. נ.ב. אציין שאני מודע ליתרונות בהקשר של קרינה בעת שימוש באוזנייה, אך במסגרת עבודתי איני יכול להרשות לעצמי להשתמש באוזניה. אשמח להתייחסות מעבר לרוחק המשדר הסלולרי מהמכשיר ואיכות הקליטה, מתשובות קודמות בפורום, המידע לגבי ההמלצות הנ"ל מוכר לי. אשמח למענה ובתודה מראש שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איייפון G3

ד"ר זמיר שליט"א
    15/09/2008

כיוון שאתה מדבר על SAR, ברור שמדובר בטלפון סלולרי סופר משוכלל.
    ובכן אם אתה רוצה לשמור על המוח שלך (אין חלקי חילוף) כדאי להרחיק אותו מהגוף, תוכל לדבר עם אוזנית, למרות שזה לא COOL, ואולי פחות נוח.
    על ההבדלים ב- SAR אל תסתמך, זהו ערך שנועד להרגיע, כאשר המכשיר פולט קרינהחזקה,
    ובכן ב- SAR הרבה יותר קטן, אני אומר מזיכרון 0.08=SAR נמצאו במחקר, שברים ב- DNA, אז אמנם מותר לשווק טלפונים גם עם 2=SAR אבל כדאי לשמור על הבריאות.
    לידיעתך לטלפונים אין תו בטיחות אמיתי אלא תו של SAR מותר, וזה לא אותו דבר.
    אנא היזהר ! שלא יטעה אותך המספר הקטן, הקרינה שם אינה קטנה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא אוזניית בלוטות

מיכה
    15/09/2008

זה cool מאוד, רוב אנשי ההייטק ומביני עניין בגאדג'טים, הולכים עם אוזנייה כזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזנית blurtooth

זמיר שליט"א
    16/09/2008

לכבוד הוא לי, שכיוונתי לדעת חכמים, שהולכים עם אוזניות אלו, ושומרים על מוחם מ-"טיגון".. אם יורשה לי לקבל מעט קרדיט על זה, אני נלחם על שימוש באוזניות כבר 9 שנים על כל במה אפשרית, וכן בתור נציג ציבור בועדות הכנסת, ובהופעות רבות בטלויזיה. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה דר' שליטא

שי
    17/09/2008

אך אשמח להתייחסות גם לגבי הטכנולגיות שציינתי, האם השבתה של פוקציה מסויימת ( wi-fi , gps גלישה בדור 3.5 –HSDPA ) מסייעת ולו במעט בהפחתה של קרינה.. האם קיים איזשהו מחקר בנושא ויש לך סימוכין לכך? חוץ מאוזניה, יש משהו נוסף שאוכל לעשות עם המכשיר כדי להתגונן מפני קרינה? שאלה נוספת ברשותך, בתור מומחה לקרינה אלקטרומגנטית, היית קונה מכשיר בעל שיעור קרינה 1.35 W/kg ? תודה מראש! שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להודעה של שי

ד"ר זמיר שליט"א
    22/09/2008

שי יקר:
    על דור 3.5 עדיין אין מחקר, אולם, מותר להקרין יותר חזק, כי "תקן" החשיפה, שאינו תקן, מרשה לחשוף את הציבור לפי נוסחא של תדר חלקי 2000, נותן קרינה במיליוואט לס:מ רבוע, או במיקרוואט לס"מ רבוע. דור שני מקרין ב- 800 מה"צ, לכן ה-"תקן" הוא 0.4 מילי, או 400 מיקרוואט לס"מ רבוע, ואחרי מקדם ביטחון של עשירית, מותר להקרין עליך 40 מיקרוואט לס:מ רבוע.
    בדור 3 התדר 2000 מה"צ והיותר, לכן לפי אותה נוסחא, מותר כבר 100. במערכת שעכשיו בניסוי
    WIMAX, שמשדרת ב- 3500 מה"צ, מותר 175.
    אתה רוצה מחקרים, תקליד BIOINITIATIVE REPORT ותראה מה אתה מקבל.
    באשר להפחתת הקרינה ממכשיר: המרחק הוא האמצעי הטוב ביותר, יש לדבר ממקום בו הקליטה טובה יותר,אז הטלפון ישדר יותר חלש, וכמובן לקצר בשיחה, ולא לדבר עם הטלפון האישי בתוך רכב .
    באשר לטלפון שמשדר ב- 1.35 = SAR , אתה יכול לקנות, רק תחזיק אותו בתיק מצלמה, רחוק מהגוף, ותדבר עם אוזנית. הטלפון שלי משדר יותר חזק, והוא תמיד בתיק, רחוק מהגוף (ובדרך כלל כבוי).
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מיותר

יעלה
    06/03/2011

היום בבוקר נכנס לבית הספר מדביר וריסס בשעה שהילדים לומדים. אף אדם מהצוות לא עצר אותו בפעולתו. בררתי ואמרו לי שזה אסור על פי חוקי משרד החינוך. והמועצה המקומית. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו