האם ניתן למגן את ארון החשמל?

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• האם ניתן למגן את ארון החשמל?
    ד``ר דני וולף
    08/10/2008

אני מתגורר בבנין חדש שבו בכל קומה 4 דירות.
    הקבלן בנה את ארון החשמל, שבו 4 מונים, בקיר בסמוך לכניסה לדירה שלי.
    הצד השני של הקיר הוא חדר המגורים (הסלון) ובו ממוקמת פינת ישיבה.
    הזמנתי מודד שמדד 16.5 מיליגאוס כ-30 ס"מ מהקיר.
    הקיר הוא קיר בטון.

פניתי לחברה המתמחה במיגון והם הציעו לי למגן את הקיר בתוך הדירה (פלטות אלומינים על הקיר ולאחר מכן חיפוי גבס בעלות גבוהה של כ-12,000 ש"ח שלא לדבר על הבלגן בבית בעת הביצוע).

שאלתי:
    האם ניתן למגן את ארון החשמל עצמו ? כיצד לדעתך כדאי למגן אותו ?
    האם ידוע לכם אם חברת החשמל תאשר או תסכים לבצע פירוק והרכבת המונים לאחר המיגון ?
    מה עלי לעשות אם חברת החשמל תסרב לפרק זמנית את 4 מוני החשמל ?
    מיגון הארון עצמו יוזיל כנראה דרמטית את העלויות גם אם יעשה באמצעות החברה המתמחה.
    תודה וגמר חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארון חשמל קומתי

ד"ר זמיר שליט"א
    08/10/2008

איציק יקר:
    שדה מגנטי עובר סלעים כאילו היו אוויר, וכך הוא עובר את קיר הבטון.
    כל פתרון מיגון בפני שדה מגנטי יהיה יקר מאד. את ארון החשמל לא ניתן למגן, וגם לא יעבירו אותו.
    הפתרון הזול והיעיל זה להתרחק ממקור הקרינה, לכן, מה שאני מציע לך, זה לעשות חיץ במקום שהשדה היה חזק, דהיינו ארון, כוננית, מקום איחסון, או לשים עציצים גדולים, וכיוב', כך שאף אחד מבני הבית לא יוכל להתקרב למקום בו השדה החזק.
    לצערי מצב כזה ראיתי במקומות די רבים, ונראה לי שלאדם פרטי, זה הפתרון הזול, המרחיק אותו מהשדה החזק.
    אם תרצה בכל זאת מיגון פיזי, אוכל לתת לך שתי כתובות, שתוכל לבקש מהם הצעות מחיר נוספות.
    כל טוב,
    זמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכי טוב להתרחק

ד``ר דני וולף
    11/10/2008

איציק יקירי,
    לבנות את ארון החשמל מהתחלה זו לא בעיה והעלות היא גם לא בשמים, הצרה שאין חומר טוב שעוצר שדה מגנטי (בניגוד לשדה החשמלי). אם לד"ר זמיר יש רעיון לחסימת השדה המגנטי אין בעיה להתקין אותו על ארון החשמל וחברת החשמל לא תזעיף פנים על עוד כמה מאות שקלים של ביקורת נוספת.
    מצד שני לחיות עם 16 מיליגאוס זה לא מומלץ בלשון המעטה.
    אבל לדעתי אין בעיה אם תמצא בטווח זה של קרינה למשך חצי שעה - שעה ביום, בייחוד אם לא מדובר על ילדים. לכן נראה לי שהפתרון הטוב ביותר הוא המרחק, ולדעתי גם לא צריכה להיות בעיה לתכנן את הסלון כך שלמשל הטלויזיה תעמוד על הקיר עם הקרינה, ובני הבית ישבו במרחק של 2 מטרים מהקיר זה אמור להספיק. בקיצור הפתרון הוא המרחק, ובכל אופן לא מדובר בקרינה מייננת כך שלעבור או להימצא שם דקות ארוכות ביום זה לא נורא.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו