הריון ופלאפון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• הריון ופלאפון
    נירית
    22/10/2008

שלום, אני בהריון, רציתי לדעת האם יש השפעה מזיקה על העובר (שליש ראשון) כתוצאה מ: 1. שיחות בפלאפון. 2. שליחת וקבלת SMS מהפלאפון (ומהו המרחק הרצוי מהבטן?). 3. שיחה מטלפון אלחוטי (מחובר לבזק). תודה, נירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ופלאפון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון וסלולרים

ד"ר זמיר שליט"א
    22/10/2008

התשובה היא יש השפעה מזיקה, בפרט בחלק הראשון של ההריון, ואם הטלפון על החגורה, או בכיס החולצה, זה מאד לא טוב, כי גם במצב כוננות הטלפון משדר מדי דקה או יותר סיגנל חזק, להודיע לשרת שאת זמינה.
    המרחק מהבטן בעת שיחה, הרצוי - כמה שיותר, אולם לאחר כ- 1 מטר הסיכון נמוך מאד.
    אי לכך אני ממליץ מייד להפסיק לדבר בסלולרי, לרוץ מייד לקנות אוזנית, ולדבר רק איתה, כאשר הטלפון מורחק מהגוף במידת האפשר.
    אנא הקפידי על מה שאני מייעץ כאן כי זה רציני מאד.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון- שאלה נוספת

נירית
    25/10/2008

תודה על תשובתך. שאלה נוספת. אני עובדת כל היום (9 שעות) מול מחשב. יש לי מסך ישן ומידי פעם אני קמה (כדי לצאת מהחדר או לקחת קלסר ) ונמצאת מאחוריו. האם יש קרינה המסוכנת לעובר? במידה וכן- מה ניתן לעשות/ מהו מרחק הנחשב 'בטוח'? כמו כן אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי בטיחות בהעברת פקסים וצילום במכונת צילום בעת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבדהו וחשדהו

ד``ר דני וולף
    26/10/2008

לא מזמן התפרסמה עבודה שהראתה הפרעות התנהגות - היפראקטיביות וחסר קשב - בשכיחות גבוהה יותר אצל אימהות שדברו בסלולרי לעומת כאלו שלא דברו. בביקורות על מאמר רפואי זה שהיה די משכנע בתוצאותיו ובהיקף העבודה נשאלה שאלה אם מדובר בנזק ישיר מהקרינה, דבר שמעלה סימני שאלה רבים, או אולי אפילו פגיעה בכדוריות הדם או במרכיבים אחרים במחזור הדם או ההורמונים של האם שמשפיע על העובר. כך או כך התוצאות היו מאוד מפחידות, ואני ממליץ חד משמעית לא להשתמש בפלאפון ולא בטלפון אלחוטי בהיריון. וכדרכי אני ממליץ לא לבכות על חלב שנשפך, אלא מסקנות לעתיד.
    בברכה ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו