מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה שמדאיגה אותימאיה05/11/2008
שלום ד"ר. כאשר הייתי בהריון (בני בן חודש) במשך כל זמן ההריון הייתי לוקחת לעבודה אוכל בקונטיינרים מפלסטיק ( קופסאות פלסטיק זולות שקופות) ומחממת במיקרוגל בעבודה. כך הייתי עושה במשך 7 החודשים הראשונים להריוני. אינני ידעתי לפני עד כמה מסוכן חימום פלסטיק במיקרוגל. האם לדעתך החומרים המסוכננים הללו עברו גם לעובר? ומה לדעתך הנזק שנגרם? בברכה ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלסטיק במיקרוגל - נזק לעובר ?
ד"ר זמיר שליט"א06/11/2008אני מניח שחימום האוכל במיקרוגל היה קצר.
הפרוק של הפלסטיק גדל עם משך החימום במיקרוגל, ומשחרר גזים רעילים.
אם לא בישלת שם בישולים ארוכים, הנזק יהיה יזערי, ואי אפשר לבודד ולדעת כמה הנזק, כי הוא מתחבר לנזקים ממזהמים כימיים אחרים שאת נושמת ברחוב מהמכוניות, או נחשפת לקרינות לסוגיהן.
כל אלה גורמים ליצירת רדיקלים חופשיים שהם גורמי הנזק למרכיבי התאים, ובפרט ל- DNA.
לכן לדעתי, אם הבישולים היו קצרים, נניח, 1 דקה, הנזק קטן, אולם לא אפס, חלק קטן מזה עלול להגיע לעובר, עם המזיקים האחרים. נקווה שהנזק היה מיזערי, ואם אין פגיעה שניתן לראות, קשה עד בלתי אפשרי לאבחן אותו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן כללי-הנזק שבשימוש עם פלסטיק
אבי רוזנצוויג15/02/2009שלום רב, אני רוצה לבקש את התייחסות מומחי הפורום לנזק הפוטמציאלי לנשים הרות, פעוטות, נשים, גברים וטף, בשימוש בפלסטיק במיקרוגל,או בגל סביבה חמה אחרת. האם תוכלו להפנות למקורות בנושא? איך הדברים עומדים אגב, בקשר לזכוכית, האם גם בשמוש דומה עם זכוכית עלול להיגרם נזק? תודה וברכה, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימום פלסטיק במיקרוגל
ד"ר זמיר שליט"א15/02/2009חימום כלי פסטיק, בפרט במיקרוכל משחרר תירכובות רעילות ומסרטנות עם תעודות, כולל דיוקסינים.
חימום בזכוכית לא משחרר תירכובות כאלו, וכן פורצלן. לכן הם מומלצים לחימום במיקרוגל.
הרגישים באוכלוסיה הם אלה שבגופם יש חלוקות תאים רבות, נשים בהריון, הרגיש הוא העובר, וכן פעוטים ושאר הטף. במבוגרים יש ברוב האיברים מעט חלוקות תאים, חוץ ממיח העצמות הארוכות בו נוצרים תאי דם, והאשכים בהם נוצרים תאי זרע.
חומר רב תמצא אם תקליד בגוגל plastic microwave oven
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימום ופלסטיק
אבי רוזנצוויג18/02/2009תודה, על התשובה מאירת העייניים ד"ר שליטא. בביתי אין מיקרוגל. מה עם פלסטיק בטמפרטרות גבוהות במצבים אחרים כגון: שפיכת תכולת סיר רותח לכלי פלסטיק, או הרתחת מים בקומקום פלסטיק, מעשה של יום ביומו, האם במקרים הללו אין סכנה כלל, או עדיף להשתמש בחומרים אחרים כגון זכוכית, ואם ישנה סכנה מהי?, האם תוכל גם להפנות לחומר בנושא זה שאינו קשור למיקרוגל? תודה רבה מראש, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלסטיק בחימום
זמיר שליט"א18/02/2009כל פלסטיק בחימום עלול לשחרר חומרים מזיקים. אם יש בהם מים, אלא יכילו את החומר שיצא. כדאי גם להרתיח מים בקומקום מנירוסטה. איזה חומר אתה צריך על מיקרוגל ? כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר על הנזק שבחימום באמצעות פלסטיק
אבי רוזנצוויג18/02/2009שלום וברכה, שוב תודה לד"ר זמיר על התשובה החשובה והממצה. אני מבקש חומר מדעי הקושר את החימום באמצעות/בעזרת כלי/מכשירי פלסטיק, שלא באמצעות המיקרוגל (בו אני כאמור איני משתמש) לנזקים בריאותיים. בברכה ובתודה, אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר על הנזק בחימום
ד"ר זמיר שליט"א18/02/2009חשבתי שאתה מחפש חומר על קרינות, כזה יש לי חומר רב,
מה שאתה מחפש, איני אוסף, אתה יכול פשוט להקליד בגוגל, שלוש מילות מפתח:
plastic heating hazards
תקבל הרבה חומר.
אם לא יספיק לך, תקליד שנית, ותשנה את המילה plastic, ל- polymers
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)