שאלה שמדאיגה אותי

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• שאלה שמדאיגה אותי
    מאיה
    05/11/2008

שלום ד"ר. כאשר הייתי בהריון (בני בן חודש) במשך כל זמן ההריון הייתי לוקחת לעבודה אוכל בקונטיינרים מפלסטיק ( קופסאות פלסטיק זולות שקופות) ומחממת במיקרוגל בעבודה. כך הייתי עושה במשך 7 החודשים הראשונים להריוני. אינני ידעתי לפני עד כמה מסוכן חימום פלסטיק במיקרוגל. האם לדעתך החומרים המסוכננים הללו עברו גם לעובר? ומה לדעתך הנזק שנגרם? בברכה ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שמדאיגה אותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלסטיק במיקרוגל - נזק לעובר ?

ד"ר זמיר שליט"א
    06/11/2008

אני מניח שחימום האוכל במיקרוגל היה קצר.
    הפרוק של הפלסטיק גדל עם משך החימום במיקרוגל, ומשחרר גזים רעילים.
    אם לא בישלת שם בישולים ארוכים, הנזק יהיה יזערי, ואי אפשר לבודד ולדעת כמה הנזק, כי הוא מתחבר לנזקים ממזהמים כימיים אחרים שאת נושמת ברחוב מהמכוניות, או נחשפת לקרינות לסוגיהן.
    כל אלה גורמים ליצירת רדיקלים חופשיים שהם גורמי הנזק למרכיבי התאים, ובפרט ל- DNA.
    לכן לדעתי, אם הבישולים היו קצרים, נניח, 1 דקה, הנזק קטן, אולם לא אפס, חלק קטן מזה עלול להגיע לעובר, עם המזיקים האחרים. נקווה שהנזק היה מיזערי, ואם אין פגיעה שניתן לראות, קשה עד בלתי אפשרי לאבחן אותו.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באופן כללי-הנזק שבשימוש עם פלסטיק

אבי רוזנצוויג
    15/02/2009

שלום רב, אני רוצה לבקש את התייחסות מומחי הפורום לנזק הפוטמציאלי לנשים הרות, פעוטות, נשים, גברים וטף, בשימוש בפלסטיק במיקרוגל,או בגל סביבה חמה אחרת. האם תוכלו להפנות למקורות בנושא? איך הדברים עומדים אגב, בקשר לזכוכית, האם גם בשמוש דומה עם זכוכית עלול להיגרם נזק? תודה וברכה, אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום פלסטיק במיקרוגל

ד"ר זמיר שליט"א
    15/02/2009

חימום כלי פסטיק, בפרט במיקרוכל משחרר תירכובות רעילות ומסרטנות עם תעודות, כולל דיוקסינים.
    חימום בזכוכית לא משחרר תירכובות כאלו, וכן פורצלן. לכן הם מומלצים לחימום במיקרוגל.
    הרגישים באוכלוסיה הם אלה שבגופם יש חלוקות תאים רבות, נשים בהריון, הרגיש הוא העובר, וכן פעוטים ושאר הטף. במבוגרים יש ברוב האיברים מעט חלוקות תאים, חוץ ממיח העצמות הארוכות בו נוצרים תאי דם, והאשכים בהם נוצרים תאי זרע.
    חומר רב תמצא אם תקליד בגוגל plastic microwave oven
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום ופלסטיק

אבי רוזנצוויג
    18/02/2009

תודה, על התשובה מאירת העייניים ד"ר שליטא. בביתי אין מיקרוגל. מה עם פלסטיק בטמפרטרות גבוהות במצבים אחרים כגון: שפיכת תכולת סיר רותח לכלי פלסטיק, או הרתחת מים בקומקום פלסטיק, מעשה של יום ביומו, האם במקרים הללו אין סכנה כלל, או עדיף להשתמש בחומרים אחרים כגון זכוכית, ואם ישנה סכנה מהי?, האם תוכל גם להפנות לחומר בנושא זה שאינו קשור למיקרוגל? תודה רבה מראש, אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלסטיק בחימום

זמיר שליט"א
    18/02/2009

כל פלסטיק בחימום עלול לשחרר חומרים מזיקים. אם יש בהם מים, אלא יכילו את החומר שיצא. כדאי גם להרתיח מים בקומקום מנירוסטה. איזה חומר אתה צריך על מיקרוגל ? כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר על הנזק שבחימום באמצעות פלסטיק

אבי רוזנצוויג
    18/02/2009

שלום וברכה, שוב תודה לד"ר זמיר על התשובה החשובה והממצה. אני מבקש חומר מדעי הקושר את החימום באמצעות/בעזרת כלי/מכשירי פלסטיק, שלא באמצעות המיקרוגל (בו אני כאמור איני משתמש) לנזקים בריאותיים. בברכה ובתודה, אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר על הנזק בחימום

ד"ר זמיר שליט"א
    18/02/2009

חשבתי שאתה מחפש חומר על קרינות, כזה יש לי חומר רב,
    מה שאתה מחפש, איני אוסף, אתה יכול פשוט להקליד בגוגל, שלוש מילות מפתח:
    plastic heating hazards
    תקבל הרבה חומר.
    אם לא יספיק לך, תקליד שנית, ותשנה את המילה plastic, ל- polymers
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו