מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מהחלק האחורי של הטלוויזיהmoti09/11/2008
שלום רב, רציתי לשאול: בסלון יש לי מסך 19 אינץ סוני עם שפורפרת מלפני 5 שנים לערך. השפורפרת צמודה לקיר ומאחורי הקיר יש את החדר ילדים עם מיטה שצמודה לקיר של הסלון. האם יש קרינה מהשפורפרת שיכולה לחדור את הקיר האחורי ולהגיע למיטה של הילד שצמודה לקיר ? אודה על תשובה מוסמכת יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה מגנטי חזק מהחלק האחורי של הטלוי
ד"ר זמיר שליט"א09/11/2008מוטי יקר:
למסכים מטיפוס שפופרת (לא שפורפרת) קתודית, משרים שדה מגנטי חזק סביבם, דהיינו גם מהצדדים וגם מאחור, בסדר גודל עד כ- 50 מיליגאוס.
שדה מגנטי זה עובר סלעים כאילו היו אוויר, וכך עובר גם השדה בדירתך את הקיר ישר לחדר הילדים.
השדה הזה בהחלט מסכן את הילד. אנא הרחק את מיטתו מהמקום מול הטלויזיה, כמה שיותר רחוק, אם יש מיגבלה של החדר, אפילו 1.5 מטר יספיק.
שים לב שהילד לא יהיה קרוב למקורות קרינה אחרים, מטענים \ שנאים, סדין חשמלי, תנור חימום, וכיוב'. וכן קרינות שידור: ראוטר, ולא לדבר על ידו בסלולרי שלך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי תשובתך בנושא קרינה
moti09/11/2008ד"ר שלום לך ותודה רבה על תשובתך המהירה! ראשית מאוד הדאיגה אותי תשובתך ואני כבר היום יבצע שינוי בחדר הילדים. האם מכשיר שדלוק לערך 2-3 בלילה יכל לפגוע בילד ? האם מכשיר טלוויזיה חדש מדגם LCD מוריד את החשש של הקרינה ? ובמיוחד האחורית לכיוון קיר חדר הילדים ? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בנושא קרינה
ד"ר זמיר שליט"א09/11/2008אם הילד רחוק מהטלויזיה כ- 3 מטר, תוכל להקרין שם כמה שתרצה, ולא יזיק לו.
טלויזיה חדשה דקה LCD, לא מקרינה בתדרי קרינת שידור, אולם עדיין משרה שדה מגנטי חזק בתדר רשת החשמל, גם מלפנים, וגם לאחור, וזה כאמור, עובר קירות כמו אוויר, כך שאם הטלויזיה צמודה לקיר, מצד שני יהיה מסוכן עד כ-1.5 מטר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי תשובתך בנושא קרינה
moti09/11/2008ד"ר שלום לך ותודה רבה על תשובתך המהירה! ראשית מאוד הדאיגה אותי תשובתך ואני כבר היום יבצע שינוי בחדר הילדים. האם מכשיר שדלוק לערך 2-3 בלילה יכל לפגוע בילד ? האם מכשיר טלוויזיה חדש מדגם LCD מוריד את החשש של הקרינה ? ובמיוחד האחורית לכיוון קיר חדר הילדים ? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשך למוטי
ד"ר זמיר שליט"א10/11/2008מכשיר שדלוק בחדר הילד, צריך להיות במרחק 2 מטר לפחות, אז תוכל להיות רגוע לחלוטין, תדליק אותו אפילו כל הלילה.
באשר לטלויזיה LCD, היא אמנם לא משדרת קרינות בתדר גבוה כמו המודל הישן (שפופרת קתודית) אולם היא משרה שדה מגנטי חזק, שעובר גם קירות. אם היא צמודה לקיר, אז בחדר השני באותו מקום אין לשים מיטה, כי נכנס לשם שדה מגנטי חזק. זה בדוק. אבל יותר רחוק מ- 2 מטר זה בסדר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLCD
שוקי03/10/2009אם הטלויזיה LCD לא צמודה לקיר אלא על מעמד שולחני, האם יספיק מרחק מטר (חצי מטר מכל צד ובאמצע קיר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLCD
ד"ר זמיר שליט"א04/10/2009כן. 1.5 מטר מכל צד מספיק בהחלט מבחינת קרינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי
אדון שוקו30/09/2009בקרבת כדור הארץ חשוף האדם לשדה מגנטי באופן קבוע, קל וחומר כשהוא עובר ליד קוי מתח בהם זורם זרם חשמלי. בבדיקת MRI נחשף הנבדק לשדה מגנטי בסדרי גודל לא נתפסים ביחס למה שאתה מתאר כאן.
האם ידוע ששדה מגנטי אכן פוגע בגוף ואם כן באיזה אופן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי - אדון שוקו
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2009אני כרגע בארה"ב.
אנא שלח לי דוא"ל אחרי 3 באוקטובר, שכבר אהיה בארץ, ואשלח לך את המאמר הממצה ביותר על נזקי שדה מגנטי לגוף האדם, מאת עמיתי וידידי הפרופ' ניל צ'רי ז"ל, מניו זילנד.
אין לי את המאמר על המחשב הנייד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)