קרינה מהחלק האחורי של הטלוויזיה

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מהחלק האחורי של הטלוויזיה
    moti
    09/11/2008

שלום רב, רציתי לשאול: בסלון יש לי מסך 19 אינץ סוני עם שפורפרת מלפני 5 שנים לערך. השפורפרת צמודה לקיר ומאחורי הקיר יש את החדר ילדים עם מיטה שצמודה לקיר של הסלון. האם יש קרינה מהשפורפרת שיכולה לחדור את הקיר האחורי ולהגיע למיטה של הילד שצמודה לקיר ? אודה על תשובה מוסמכת יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שדה מגנטי חזק מהחלק האחורי של הטלוי

ד"ר זמיר שליט"א
    09/11/2008

מוטי יקר:
    למסכים מטיפוס שפופרת (לא שפורפרת) קתודית, משרים שדה מגנטי חזק סביבם, דהיינו גם מהצדדים וגם מאחור, בסדר גודל עד כ- 50 מיליגאוס.
    שדה מגנטי זה עובר סלעים כאילו היו אוויר, וכך עובר גם השדה בדירתך את הקיר ישר לחדר הילדים.
    השדה הזה בהחלט מסכן את הילד. אנא הרחק את מיטתו מהמקום מול הטלויזיה, כמה שיותר רחוק, אם יש מיגבלה של החדר, אפילו 1.5 מטר יספיק.
    שים לב שהילד לא יהיה קרוב למקורות קרינה אחרים, מטענים \ שנאים, סדין חשמלי, תנור חימום, וכיוב'. וכן קרינות שידור: ראוטר, ולא לדבר על ידו בסלולרי שלך.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לגבי תשובתך בנושא קרינה

moti
    09/11/2008

ד"ר שלום לך ותודה רבה על תשובתך המהירה! ראשית מאוד הדאיגה אותי תשובתך ואני כבר היום יבצע שינוי בחדר הילדים. האם מכשיר שדלוק לערך 2-3 בלילה יכל לפגוע בילד ? האם מכשיר טלוויזיה חדש מדגם LCD מוריד את החשש של הקרינה ? ובמיוחד האחורית לכיוון קיר חדר הילדים ? אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בנושא קרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    09/11/2008

אם הילד רחוק מהטלויזיה כ- 3 מטר, תוכל להקרין שם כמה שתרצה, ולא יזיק לו.
    טלויזיה חדשה דקה LCD, לא מקרינה בתדרי קרינת שידור, אולם עדיין משרה שדה מגנטי חזק בתדר רשת החשמל, גם מלפנים, וגם לאחור, וזה כאמור, עובר קירות כמו אוויר, כך שאם הטלויזיה צמודה לקיר, מצד שני יהיה מסוכן עד כ-1.5 מטר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לגבי תשובתך בנושא קרינה

moti
    09/11/2008

ד"ר שלום לך ותודה רבה על תשובתך המהירה! ראשית מאוד הדאיגה אותי תשובתך ואני כבר היום יבצע שינוי בחדר הילדים. האם מכשיר שדלוק לערך 2-3 בלילה יכל לפגוע בילד ? האם מכשיר טלוויזיה חדש מדגם LCD מוריד את החשש של הקרינה ? ובמיוחד האחורית לכיוון קיר חדר הילדים ? אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במשך למוטי

ד"ר זמיר שליט"א
    10/11/2008

מכשיר שדלוק בחדר הילד, צריך להיות במרחק 2 מטר לפחות, אז תוכל להיות רגוע לחלוטין, תדליק אותו אפילו כל הלילה.
    באשר לטלויזיה LCD, היא אמנם לא משדרת קרינות בתדר גבוה כמו המודל הישן (שפופרת קתודית) אולם היא משרה שדה מגנטי חזק, שעובר גם קירות. אם היא צמודה לקיר, אז בחדר השני באותו מקום אין לשים מיטה, כי נכנס לשם שדה מגנטי חזק. זה בדוק. אבל יותר רחוק מ- 2 מטר זה בסדר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LCD

שוקי
    03/10/2009

אם הטלויזיה LCD לא צמודה לקיר אלא על מעמד שולחני, האם יספיק מרחק מטר (חצי מטר מכל צד ובאמצע קיר)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LCD

ד"ר זמיר שליט"א
    04/10/2009

כן. 1.5 מטר מכל צד מספיק בהחלט מבחינת קרינה.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדה מגנטי

אדון שוקו
    30/09/2009

בקרבת כדור הארץ חשוף האדם לשדה מגנטי באופן קבוע, קל וחומר כשהוא עובר ליד קוי מתח בהם זורם זרם חשמלי. בבדיקת MRI נחשף הנבדק לשדה מגנטי בסדרי גודל לא נתפסים ביחס למה שאתה מתאר כאן.

האם ידוע ששדה מגנטי אכן פוגע בגוף ואם כן באיזה אופן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדה מגנטי - אדון שוקו

ד"ר זמיר שליט"א
    30/09/2009

אני כרגע בארה"ב.
    אנא שלח לי דוא"ל אחרי 3 באוקטובר, שכבר אהיה בארץ, ואשלח לך את המאמר הממצה ביותר על נזקי שדה מגנטי לגוף האדם, מאת עמיתי וידידי הפרופ' ניל צ'רי ז"ל, מניו זילנד.
    אין לי את המאמר על המחשב הנייד.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו