קרינה והריון

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה והריון
    קטיה
    11/11/2008

שלום, אני בהריון בשבוע 20 וכמו כולנו מחזיקה במכשיר טלפון נייד. משתדלת לא להפריז בשימוש ולא שמה אותו לידי(לפחות משתדלת). פרט לפעם אחת שדיברתי 40 דקות רצופות במקום סגור, האם יכול להגרם נזק מהפרזה חד פעמית ? מסך המחשב- עובדת כ-8 שעות 5 פעמים בשבוע, מסך שטוח-חדש, מרוחק כ-50-70 סנטימטר ממני. מה דעתך? מכונת צילום-פקס-מדפסת- במרחק כ-1 מטר מאחוריי. האם נפלטת קרינה? ובכלל האם יש מידע מדוייק לגבי סכנת הקרינה מסוג זה להריון. מה הן השלכות. פעם קראתי על הפלות בשליש הראשון, ויש כאלה שאומרים שלא. אשמח לתגובתכם. קטיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה והריון

ד"ר זמיר שליט"א
    11/11/2008

מה שעשית עם הסלולרי זה במילה הכי קלה, פשע.
    אבל הפגיעות ב- DNA הן ברוב המקרים במקומות שלא גורמים נזק, וכך ברוב ה- DNA.
    לכן מחלות הגיל מופיעות עם הזמן, שמתרבות הפגיעות.
    יתר המיכשור במשרד לא יפגע בך כי המרחק בסדר.
    שימי לב גם אם יש אלפסק, לשמור ממנו מרחק 3 מטר, וממכונת הגריסה של הניירות פשוט לברוח.
    מכונת הצילום פולטת גז אוזון O3 שהוא בעל ריח נעים אבל מסרטן. לכן צריך איוורור טוב, מזגן וכיוב' כדי לסלק אותו.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בדיוק הבנתי

קטיה
    11/11/2008

הבנתי, תודה רבה על התשובות, המשרד מאוורר היטב. לגבי נזק בDNA לא ממש הבנתי. פגעיה בDNA שלי או של התינוק שלי? הרי הטלפון תמיד מרוחק מהבטן, אז לי נראה הגיוני לגמרי שנזק נגרם לי. נה תבהיר לי בבקשה. קטיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעות ב- DNA

זמיר שליט"א
    11/11/2008

במקום סגור הקרינה מוחזרת ופוגעת בך בכל מקום, כך שהנזק גם לך וגם לעובר. במקום פתוח, הנזק רק לך. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש הכנסת אותי לחרדות

קטיה
    11/11/2008

שלום, ממש הכנסת אותי לחרדות. הטלפון סגור, במגירה של השולחן. האם לדעתך נגרם נזק ממשי לעוברית מהשימוש של 40 דקות בתוך הדירה? כיצד לבדוק? ואם זה חשוב כל הבדיקות עד כה תקינות. אודה לתשובתך. לא רציתי להיות נודניקית , אבל פשוט ככה יצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקטיה

ד"ר זמיר שליט"א
    11/11/2008

מה שהיה היה.
    אני מצטער שהילחצתי אותך אולם אני נאמן על האמת.
    כפי שאמרתי, יש לקוות שהפגיעות שנכנסו ב- DNA, שלך ואם ניגרם גם בעוברית, היו במקומות שאינו מתבטא בקידוד חלבונים בלתי פעילים, או בשינויים תיפקודיים בגנים.
    רוב ה- DNA יכול לספוג מוטציות רבות, וזה אינו מתבטא בנזק תיפקודי.
    זה שכל הבדיקות תקינות מעודד בהחלט.
    תשתדלי רק להקפיד על הבטיחות להבא, ונקווה שהעניין פשוט יישכח.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו