קרינה ממחשב נייד

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ממחשב נייד
    תמר
    19/11/2008

שלום רב, ברצוני לדעת אם קרינה שפולט מחשב נייד (בערך בן 4 שנים) מזיקה. לעיתים אני נוהגת לעבוד בזמן שמחזיקה את בני התינוק עלי.במרחק של כ-50 ס"מ מהמסך. מסוכן ? תודה על ההתיחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממחשב נייד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה ממחשב נייד

ד"ר זמיר שליט"א
    20/11/2008

מחשב נייד מקרין שדה מגנטי כ- 10 מיליגאוס, כאשר 2 נחשב בטוח בספרות הרפואית, כי מעליו ב- 3 עולה סיכון לסרטו פי 2. אני מסכים עם לא יותר מ- 1.
    השדה המגנטי מהמחשב הנייד דועך עד כ- 30 ס"מ עד לרקע, לכן 50 ס"מ זה כבר בקרינת הרקע.
    הרקע לא תמיד אפס, לעיתים בחורף כבר מדדתי 4. שלא נדע מצער.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב נייד או נייח ? מה עדיף

תמר
    29/11/2008

תודה על תשובתך, ויש לי שאלת המשך בעניין - בתי בת השמונה יושבת מול המחשב לעיתים מס' שעות רצוף. האם המרחק שיש למדוד הוא מהמסך או מקצה המחשב ? האם מחשב נייח פולט פחות קרינה (מחשב נייח עם מסך שטוח LCD ) וכדאי שתשב מול מחשב נייח? תודה שוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב נייד או נייח ?

זמיר שליט"א
    29/11/2008

במחשב נייח, מסך מהטיפוס הקודם, יש לשמור מרחק יש פשוטה של מבוגר, כי קורן לפנים, אולם גם לפנים וגם ליתר הכיוונים מגיע ממנו שדה מגנטי ניכר, שעד מרחק זה הוא דועך. ממסך שטוח LCD אין קרינה לפנים, וגם השדה המגנטי חלש, אבל לא כדאי להתקרב פחות ממרחק יד, וזאת בגלל הנזק שעלול להיגרם לעיניים מקריאה ממרחק קטן מדי. ממחשב נייד יש שדה מגנטי על המקלדת, כ- 10 מיליגאוס, ואני ממליץ, לא להשאיר את היידים יותר מההכרחי, ולא לשים אותו על הברכיים, אלא רק על שולחן. כדאי לקנות מקלדת קטנה המתחברת ל- USB, או לכל חיבור אחר, ושהיא תהיה בין המקליד למקלדת של המחשב הנייד, כך מורידים את הקרינה המגיעה לידיים כמעט לאפס. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור בנוגע לקרינה ממחשב נייד

שלומית
    28/02/2009

קודם כל זה נפלא לראות שיש מענה מקצועי לשאלות חשובות שכאלו ברשת. שאלותי הן: 1. כשאני לא עובדת עם המחשב על המחשב, אני לעיתים מניחה אותו מולי, למשל על המיטה. הסיבה היא שהבנתי כי מומלץ מאוד שלא לשים אותו עלי בשום צורה. שאלותי בעניין זה: האם הקרינה נפלטת מהמחשב הנייד רק כלפי מטה? האם על המיטה הקרינה מוסטת לצדדים? האם היא נספגת במיטה ויש מכך סכנה נוספת? האם כשהמחשב על השולחן, השולחן עצמו קולט חלק מן הקרינה ולמעשה מגן עלי בצורה זו ? 2. האם הקרינה הנפלטת מממחשב נייד שונה אם הוא מחובר לחשמל או עובד על סוללה? 3. האם הקרינה מהמחשב הנייד שונה במידה ומאתר הרשת האלחוטית עובד או לא? וכן - במידה ומעוניינים להיות מחוברים שעות רבות, האם יש הבדל מבחינת הקרינה בין עבודה עם חיבור קוי לעומת עבודה באמצעות רשת אלחוטית? 4. במידה ומחברים מכשירים באמצעות חיבור בלוטות', האם נגרמת בשל כך קרינה נוספת? 5. פעמים רבות ישנו חיבור אלחוטי למקלדת ועכבר, אשר איני בטוחה על איזו טכנולוגיה הוא עובד. במידה ועל חיבור בלוטות', אזי שאלה זו חוזרת על הקודמת, אך במידה ומדובר בטכנולוגיה שונה, האם יש בכך סכנה מוגברת? 6.סוג תאורת המסך שלי היא תאורת led. האם הקינה הנפלטת ממנה נמוכה יותר? אני מודה מראש והמון על תשובות לשאלות אלו ! בברכה, שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בירור בנוגע לקרינה

ד"ר זמיר שליט"א
    28/02/2009

המחשב הנייד משרה סביבו בעיקר שדה מגנטי, וזה מתפשט לכל הכיוונים, לכן לא כדאי לשים אותו, על הרגליים, או בכלל לגוף. כמה מחשבים ניידים שבדקתי הישרו שדה מגנטי בעוצמה של כ- 10 מיליגאוס, אולם נתבשרתי מאדם שהשאלתי לו מכשיר מדידה, שהנייד שלו הישרה שדה מגנטי הרבהיותר חזק.
    המשרד לאיכ"ס מרשה חשיפה ל- 2 מיליגאוס ל- 24 שעות (אחרי שהם הירשו בעבר 1.000 מיליגאוס, וירדו ל- 10, ועכשיו 2 מיליגאוס. אני לא מוכן יותר מ- 1 מיליגאוס.
    שולחן אינו מגן מפני שדה מגנטי, כי זה אפילו עובר סלעים או קירות כאילו היו אוויר.
    השדה המגנטי לא נספג בעצמים כגון מיטה, או שולחן.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה בנושא מחשב נייד והריון

נורית
    03/03/2009

אני נוהגת לשבת הרבה עם מחשב נייד על הרגליים, מחובר באלחוטי לראוטר. לאחרונה גיליתי שאני בהריון, ורק עכשיו (אני בשבוע 6) עלה בדעתי שאולי זה לא טוב לעובר. כמובן שלאור התשובות פה - אפסיק לשבת עם הנייד על הרגליים, אבל האם עלי גם לחשוש מישיבה עליו ליד שולחן? האם עדיף להשתמש במחשב רגיל? והאם יכול להיות שנגרם נזק לעובר? ואם כן - איך אפשר לדעת? האם אלו נזקים שמגלים אותם בבדיקות האולטרא-סאונד? מה יכולות להיות ההשלכות של קרינה כזו על העובר? ואם כבר אני שואלת - כיצד עלי להתנהג במצב של הריון מבחינת כל הקרינות המסוכנות בסביבתי? למשל - טלפון סלולרי, ואולי יש עוד דברים שאני אפילו לא מעלה על דעתי? בתודה מראש על התשובות! אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

ד"ר זמיר שליט"א
    03/03/2009

כדאי מייד להפסיק עם הנוהג של מחשב נייד על הרגליים, אלא על שולחן. רצוי לא להשתטח על המחשב אלא לשמור מרחק גם כשהוא על השולחן. המרחק מבטיח בטיחות. רצוי בכלל לעבוד איתו עם מקלדת נוספת קטנה, בגלל השדה המגנטי הניכר שהוא משרה על סביבתו, כך שיש להרחיק את המחשב יותר רחוק מהגוף. כך גם אפשר לעבוד עם המחשב הנייד על המיטה. אגב אז רצוי לשים את המחשב על ספר גדול, או למצוא אריח קרמי גדול, חדש, שזרקו מהבניין שבונים ליידך, ולשים אותו מתחת למחשב, אחרת אם המחשב על המיטה, זה עלול לבלום את האוורור שלו, ולגרום להפסקת הפעולה.
    נזק לעובר, אני מקווה שאין, אם היה נזק ניכר, היה נפסק ההריון.
    כדאי בהריון להפחית סיכונים במידת האפשר. בלי סלולרי על הגוף, אלא רחוק ממנו, ולדבר רק עם אוזנית. להתרחק ממטענים לסוגיהם, ובכלל מכל מכשיר חשמלי. אפילו במטבח להתרחק מהשעון של התנור החשמלי, אפילו כשהתנור אינו עובד, כי השעון עושה שדה מגנטי חזק. להתרחק מהתנור, ומתנור מיקרוגל, לא לישון עם סדין חשמלי פועל. לא לעשות פן לשערות.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת

נורית
    04/03/2009

עזרת לי מאוד ואני שמחה שקיים פורום כזה. בברכה, אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן אפשר לבדוק את הקרינה מהמחשב?

ענבל
    28/06/2009

שלום
    היכן אפשר לבדוק את הקרינה מהמחשב? איזה מחשב (דגם וכו')הכי בטוח לשימוש? יש לי תינוק קטן ואני עובדת על המחשב שעות ארוכות. אודה לך תשומת הלב.
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן אפשר...

ד"ר זמיר שליט"א
    29/06/2009

אין צורך לבדוק את הקרינה. היא דומה מאד במחשבים הניידים, שדה מגנטי של כ- 10 מיליגאוס, יש להתרחק מרחק של יד פשוטה, אז הנזק זניח. אני עובד עם מקלדת קטנטונת נוספת, ועכבר, כך אני רחוק מהמחשב.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוטר

חיים
    06/05/2009

דר' שליט"א שלום, רשמת וביקשת שמי שהתקין ראוטר סלולארי שיודיע לך...
    אז רציתי לדעת מה הכונה ראוטר סלולארי (האם הכוונה לראוטר למחשב)? האם הוא נקרא סלולארי?
    ולשם מה יש לדווח על כך?
    שאלה נוספת:
    האם שימוש במחשב נייד שלא מחובר בצורה אלחוטית אלא בצורה חוטית אל מחשב נייח, האם גם אז ישנה קרינה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוטר

ד"ר זמיר שליט"א
    29/06/2009

התכוונתי ראוטר אלחוטי שהתקינה חברה סלולרית, זו מין אנטנה סלולרית בתוך חדר העבודה שלך.. אני פשוט מעוניין לבדוק כמה הקרינה בדיוק.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ראוטר אלחוטי מוזמן לבדוק

יעלה
    19/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ראוטר...

ד"ר זמיר שליט"א
    20/07/2009

תודה, אני מחפש ראוטר של חברה סלולרית, לא של בזק.
    מה הראוטר שלך ? אנא עני.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר שליטא יש לי ראוטר סלולרי

ליאת אור פלץ
    22/10/2009

אתה מוזמן לבוא לבדוק
    052-5375395
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסך LCD

רן
    10/03/2011

מסך דק LCD בטוח בהרבה ממסך CRT - המסכים הגדולים והמגושמים שפולטים כמויות עצומות של קרינה.
    מנסיון מסכי הCRT פוגעים גם בעיניים.
    ובכללי, LCD נורא זול היום וחוסך מקום, אין סיבה שלא להחליף את המסך הישן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממחשב

ענבל
    25/06/2009

שלום,
    אני כותבת את הדר' שלי ולכן אני מבלה שעות מאו מאוד ארוכות מול המסך של המחשב.
    אני מרגישה משהו לא נעים באיזור הריאות ולפעמים קצת כאב ראש.
    רציתי לשאול האם ישיבה ממושכת מול המסך מקרינה בצורה מסוכנת?
    בנוסף - מהן הגבולות של צפיית תינוק בן שנה וחצי - מרחק מהמסך, משך זמן וכו'.?
    תודה רבה
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו