מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיקרוגלרן21/11/2008
שלום, החדר שלי ממש מול המטבח, כך שכשאני יושב בחדרי ולומד המיקרוגל שבמטבח נמצא במרחק של 2 מטר ממני. ככה שכל פעם שמישהו מבני המשפחה מכין אוכל אני "סופג" את הקרינה שמגיעה מולי ממרחק קצר זה. אני יכול לסגור את הדלת אבל אני לא יודע כמה זה עוזר כי הקיר של החדר שלי הוא קיר גבס ולא בטון. שנים רבות שזה המצב. האם יש לי ממה לחשוש? אני בדקתי קצת בנושא ואני די מבולבל - מצד אחד מתריעים שזו קרינה מסוכנת, אבל מצד שני אורך הגל גדול יותר מקרינת חום וקרינת אור נראה. אור נראה לא יכול לחדור דלת, דקה ככל שתהיה ובטח שלא קיר גבס אז אולי אני סתם חושש. אשמח אם תעשו לי סדר בדברים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל
ד"ר זמיר שליט"א21/11/2008מרחק 2 מטר מהמיקרוגל, בטוח, זה בדוק.
אין לך מה לחשוש או להסתתר מאחורי קירות גבס, כי כבר אין צורך לבלום את הקרינה, היא דועכת ממש עד לרקע לאחר כ- 2 מטר. קיר גבס בולם אותהחלקית, אולם אין צורך במיגון זה.
נא להוריד רמת כוננות ספיגה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה על ההרגעה
רן21/11/2008אם לא איכפת לך, אתה יכול להסביר לי מעט מדוע הקרינה הזו נחשבת מסוכנת אם היא לא מייננת ואף בתדירות נמוכה מהאור הנראה והחום. הרי האנרגיה שהיא עוצרת בחובה לא מספיקה לשבירת קשרים כימיים אורגניים, אז מאיפה הסכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרן
זמיר שליט"א22/11/2008קרינה בלתי מייננת באמת לא יכולה ליינן (לסלק אלקטרונים מאטומים ובכך לגרום להם להיות טעונים חיובית - דהיינו יונים). קרינת רנטגן מסלקת אלקטרונים, בכך מייננת, והכל מובן. חלק מהיונים נקראים רדיקלים חופשיים, שמנסים מייד לגנוב אלקטרון ממוליקולה שכנה, ובכךך לשנות אותה, ואם זנה במערכת ביולוגית, גניבה כזאת יכולה לשנות מבנה חלבון, לגרום פגיעה ב- DNA, שתגרום למוטציה, וכיוב'. מה שקורה עם קרינה סלולרית, שאינה מייננת, שכאשר תאי הגוף נחשפים לה, הם עצמם מתחילים לייצר יונים מסויימים, שחלקם רדיקלים חופשיים, ופגיעתם רעה ממש כמו רדיקלים הנוצרים על ידי מכונת רנטגן, או איזוטופים רדיואקטיביים. כל זה נתגלה בשנת 1995. פיזיקאים, ואנשי משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה, לא מעדכנים עצמם כמו שצריך, ומכך, אינם מכירים במחקרים שגילו את זה, ומכחישים כל נזק מקרינה סלולרית, אלא אם כן היא מטגנת את הנחשף. אבל את האמת את לשנות. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)