ביספינול A

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• ביספינול A
    מאיה
    28/11/2008

האם ישנה סכנה בפליטת ביספינול A מבקבוקי מים מינרליים גדולים (של 18.9L)? מידי שבוע אני מקבלת שני בקבוקים כאלה מהסופר ומחזירה את הבקבוקים הריקים לסופר. על התחתית של הבקבוק ישנה סיפרה 7 בתוך משולש חצים. ידוע לי שזה מכיל BPA. בגלל שהבקבוקים עוברים מאדם לאדם ז"א לוקחים בקבוק של מישהו וממלאים שוב במים ונותנים למישהו אחר. אי אפשר לדעת לאיזה רמת חום הבקבוק נחשף בבית או ברכב של אדם אחר. החשש שלי הוא לחומר פיספינול A וכמובן לכימיקלים נוספים. השאלה שלי האם לדעתך יכול להפלט חומר זה למים בגלל שהבקבוק משומש או שהבקבוק צריך להיות בהרתחה על מנת שזה יקרה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביספינול A

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Bisphenol A in mineral water

ד"ר זמיר שליט"א
    28/11/2008

טוב שאת שואלת, כי החומר ביספנול A, וניגזרותיו, נראים לי כמסרטנים לפי נוסחאות המבנה שלהם, אפילו אם עדיין לא הוכרזו ככאלה. הם פוגעים בפעילות הורמונלית ובמערכת החיסון. מחקר פולני יפה של SZYMANSKI ועמיתיו משנת 2006 מתאר את הסיכונים ואת קביעת המזהם במים מבקבוקים, מהבקבוקים שאת ציינת. החומר BPA נוצר בעת הפילמור של הפלסטיק המשמש להכנת הבקבוק. הוא משתחרר לתוך התכולה, בפרט שהחומר חומם, שהתכולה היתה חמוצה, או שהבקבוק נוקה באופן מכני או בעזרת חומרי ניקוי. החוקרים גילו כ- 0.2 מיליוניות הגרם בתוך ליטר מים מבוקבקים. יתכן שבארץ הבקבוקים נחשפים לחום רב יותר, אז יתכן ששאריות ה- BPA במים גבוהים יותר. אין להניח שמישהו מרתיח את הבקבוק על תכולתו, אולם אם הבקבוקים כמה שעות בשמש עולה הזיהום במים. את הזיהום שגרם המשתמש הקודם, הוא כבר שתה, כך שזה פחות פוגע במשתמש הבא.
    להיות מעשי, חוששני שחומרי הדברה המזהמים מזונות שונים מאפילים על מזהמים אלה במים, אבל זו בהחלט בעייה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו