מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סדין חשמלי בזמן הריוןאורי29/11/2008
ד"ר שלום. קראתי את התשובה שניתנה לרווית ונחרדתי. כאשר הייתי בחודש השני /שלישי להריון נרדמתי על סדין חשמלי עובד (סדין חשמלי למיטה זוגית(הוא היה על טמפרטורה נמוכה אם זכור לי נכון) למשך הלילה. התינוק נולד לפני כחודשיים תודה לאל. האם לדעתך ישנו נזק כלשהו חס וחלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה המודאגת
זמיר שליט"א29/11/2008אמנם החשיפה לשדה מגנטי מעלה את הסיכון לחולאים שונים, אבל לא כל אחד חולה בהם, כיוון שה- DNA שלנו הוא עצום, כ- 3מיליארד בסיסים, והפגיעות שאפילו גורמות למוטציות, הן רק בחלק קטן, כ- 5% מה- DNA, וגם בו רק ב- 1 מתוך שלושה בסיסים עלול ליצור איזה נזק. למעשה גם כשיש פגיעה, ברוב המקרים מתקנת אותה מערכת מאד מתוחכמת ומהירה. יפתיע אותך לשמוע, שבכל תא מהגוף בממוצע ניגרמות פגיעות חימצון ב- DNA (מהרדיקלים החופשיים) בממוצע, 10,000 ביממה לכל תא, אבל כמעט כולן מתוקנות, ואלה שלא, מצטברות כמו שאמרנו. כמובן שחשיפה למזהמים כימיים ולקרינות מגדיל את יצירת הרדיקלים, ואת הפגיעות. אגב, אצל חולדה זה כ- 100,000 לכן משך חייה כ- 2 שנים, רק פגיעות שמערכת התיקון לא מתקנת, נשארות, ומצטברות. מכל זה, למרות שניגרמות פגיעות אנחנו לא מרגישים בהן, ורק כאשר הן מצטברות עם הגיל, מופיעות מחלות הגיל, בפרקים, בעצבים, ומחלות סרטן ואחרות. לעומת זאת יש גם מוטציות נקודתיות במקוות חיוניים שגורמות מייד לפגיעה נראית. אבל אם אין בתינוק שום נזק שהיה ניתן לגילוי בבדיקות שעבר כבר, אז פשוט, תשכחי מזה, ואני מתכוון לכך. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא אנטנות
אורי30/11/2008קודם כל תודה על ההסבר. אכן נרגעתי. יש לי עוד שאלה בנושא אחר- האנטנות. על הבית חולים שבו ילדתי ישנם הרבה אנטנות סלולריות... הן ממוקמות מסביב לאחד הבניינים של הבית חולים... במרחק של בערך 20 מטרים אם לא פחות ממחלקת יולדות. שהיתי בבית חולים הזה כיומיים בלידה וגם לפני הלידה ביקרתי שם מספר פעמיפ בזמן ההריון .כל פעם לבערך 8 שעות. האם קרינה כזאת מאנטנות מזיקה לי ולתינוק? מה עוצמת הקרינה של מרחק כזה מאנטנות? אודה לך שוב על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)