קרינה ממטען של מחשב נייד

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה ממטען של מחשב נייד
    חן
    02/12/2008

שלום רב , במסגרת עבודתי עליי לעבוד בערך 9 שעות ביום על מחשב נייד , לאחרונה עלו בי השאלות הבאות : 1. הבנתי שעדיף לא לשים את המחשב על הרגליים אלא על שולחן , כמו כן עדיף לחבר מקלדת למחשב ולא להשתמש במקלדת של הנייד . האם יש עוד הנהגות ריחוק שצריך לשמור ? 2.האם יש פליטת קרינה מהמטען ? בעבודה הוא נמצא מול הרגליים שלי כי הוא שוכב מתחת לשולחן העבודה ובבית הוא ממש על המיטה לידי - ולפעמים אני משאירה אותו כל הלילה בחשמל ליד הראש , האם זה בעייתי וזה כמו מטען של פלאפון ? 3.התינוק שלי בן חצי שנה תמיד לוקח לי את הטלפון ומכניס לפה - האם זה מסוכן - כמובן שזה בזמן שאין שיחה פעילה . ? 4. ממה שכתוב כאן אסור אפילו לתת לו לשמוע את הקול של אביו בטלפון , האם זה נכון ? המון תודה אתם עושים עבודת קודש חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה ממטען של מחשב נייד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה ממטען של מחשב נייד

ד"ר זמיר שליט"א
    02/12/2008

המטען הזה מקרין שדה מגנטי ממש חזק על סביבותיו.
    מינימום מרחק שיש לשמור ממנו 60 ס"מ, אבל כדאי להתרחק כמה שמרשה הכבל שלו.
    המחשב הנייד מקרין שדה מגנטי חלש יותר, של כ- 10 מיליגאוס. אני לא אוהב שהשדה יותר
    מ- 1 מיליגאוס, אבל בספרות הרפואית, לא מזהירים עד 2 מיליגאוס. אירגון הבריאות העולמי כבר ירד עד ל- 2 מיליגאוס. פעם הם היו ב- 1,000 מיליגאוס. זו לא שגיאת הקלדה.
    אגב, חברת החשמל עד היום דבקה ב- 1,000 מיליגאוס, כסף להקרנת הציבור, כאשר משרד איכ"ס כבר ירד ל- 10, אבל אומר שמעל 2 כבר מסוכן. עולם מסובך...
    את הטלפון כדאי לא לתת לילד להכניס לפה, כי הוא עלול להיות מזוהם מאד. מה כבר אין מוצץ ?
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטען מקרין יותר מהמחשב. פלאפון בפה

ד``ר דני וולף
    03/12/2008

המטען של המחשב הנייד מקרין חזק יותר מאשר המחשב עצמו. גם כשהמחשב מכובה, המטען מקרין. להרחיק כמה שאפשר מהגוף. שלא כמו המקלדת והמחשב עצמו, המטען אפילו לא משמש לעבודה, ואני בטוח שאפשר להיות מספיק יצירתיים כדי למצוא לו מקום מרוחק עד כמה שניתן מהגוף, מטר זה מספיק.
    להכניס טלפון סלולרי לפה של תינוק זה להקרין לו ישר לתוך הגולגולת מבלי לתת לקרינה אפשרות לצאת משם, אלא בהחזרים להישאר שם עמוק עמוק. גם כשאין שיחה הפלא פון מקרין כל כמה שניות. החליפי את הפלאפון במוצץ מיד
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממטען של טלפון אלחוטי ונטלפון

בטי
    16/04/2009

שלום רב,
    שלוש שאלות בבקשה:
    1. מבלי משים עמדתי מספר דקות ארוכות צמודה (אזור האגן היה צמוד) למטען שבאותה שעה הטעין טלפון נייד או טלפון אלחוטי (לא בדיוק שמתי לב איזה סוג מכשיר זה היה). האם חשיפה כזו בפרק זמן של כ 10 דקות יכולה לגרום לפגיעה באזור השחלות (כלומר לגרום לממים בעובר פוטנצאלי או לפגיעה בפוריות)?
    2. יש לי מסך פלזמה שנרכש לפני כארבע שנים. הוא של איזה חברה סינית לא מוכרת במיוחד. מכל מקום לא קיבלתי את המסך עם מדבקה של TCO. כשהתקשרתי בשעתו לספק הוא הסביר לי כי אין שום בעיה וכי פשוט לפס יצור הזה לא הצמידו מדבקות היות ולכל מהסכים מהפלאזמה את בעיה של פליטת קרינה בעייתית. האמנם?
    3.יש לי מיטה הצמודה לקיר שבעברו השני צמוד מקרר. האם עלי להרחיקה מהקיר כמטר בכל פעם שברצוני לשון בה או שזו היסחפות?תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה ממטען...

ד"ר זמיר שליט"א
    18/04/2009

עניתי לפניה זו, אבל עכשיו אני רואה שהיא אינה על הלוח.
    1. מספר דקות בשדה מגנטי, לא מהוות סיכון.
    2. מסך פלזמה מקרין שדה מגנטי מסויים, יש לשמור מרחק מנו. מרחק יד פשוטה מספיק. לא משנה אם יש לה תו TCO או לא. המרחק מבטיח הגנה.
    3. ממקרר יש שדה מגנטי די ניכר, של כ- 15 מיליגאוס לייד המדחס. שדה זה עובר קירות כמו אוויר. מרחק של 1 מטר מספיק בטוח, אבל ליתר ביטחון הייתי מוסיף עוד, כמה שגודל החדר מאפשר.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו