דוד חשמלי מתחת לבית

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• דוד חשמלי מתחת לבית
    מאיה
    12/12/2008

ד"ר שלום אנחנו כנראה הולכים להשכיר בית שהחימום המרכזי שלו הוא ע"י מים חמים (ידוע לי שבארץ אין דבר כזה אנחנו נמצאים פשוט בחו"ל-קנדה שפה בלי חימום אפשר לקפוא למוות). זו קבוצה 6 בתים שמחוממים ע"י דוד חשמלי אחד. והדוד רובו נמצא מתחת לבית שלי. הם הציעו לי דירה שיש לה קיר משותף עם הדוד החשמלי ודירה שיש תחתיה את הדוד (נראה לי רק מתחת לסלון כי החדרים בקומה למעלה. האם זה סיכון להשכיר את אחת הדירות האלו? מה המרחק שבכלל צריך לשמור מדוד חשמלי (הוא נראה לי גדול כי הוא מחמם 6 דירות) האם יתכן שיש חוטי חשמל מהדוד שנמצאים ברצפה של הבית אם הדוד נמצא מתחת לבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דוד חשמלי מתחת לבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מימום מיים מרכזי בדרך כלל סולר

ד``ר דני וולף
    14/12/2008

חימום מים בדרך כלל לא מקרין חזק. לדעתי, מדובר בכלל בחימום מים מרכזי על סולר ולא על חשמל. בכל מקרה הכי בטוח למדוד
    בברכה
    ד"ר דני וולף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוב electric

מאיה
    14/12/2008

על החדר (שנמצא בדיוק מתחת לבית שנשכיר) כתוב electric-water בגלל זה נשמע לי על חשמל. בבניינים למשל ראיתי שמעל החדר של הדוד מים חמים יש ארובה שניתן לראות שהמים מחוממים על גז. לעומת הבית הזה שהדוד שמחמם 6 או יותר דירות אין מעליו שום ארובה וגם רשום Electric. במידה וזה על חשמל האם הקרינה גבוהה לדעתך? כיוון שהדירה בדיוק מעל הדוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתוב electric

ד"ר זמיר שליט"א
    15/12/2008

אם זה לא חדר שנאים, אלא מערכת לחימום מים עבור חימות תת ריצפתי בדירות, אזי, מחמם נמצא בתחתית הדוד, ואז המרחק עד לקומה מעליו מספיק כדי שהשדה המגנטי של מחמם המים, ידעך עד לרקע.
    על פניו לא נראה לי מסוכן.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארון חשמל על קיר הבית

מאיה
    15/12/2008

אני אנסה לבדוק אם זה חדר שנאים... אנסה לראות בפנים. אך על קיר הבית שלי יש ארון חשמל קטן( 50 ס"מ על 50 ס"מ) והוא נמצא רק על היחידה שלי ולא על ה-5 דירות האחרות. כנראה זה ארון חשמל של כל הדירות שסביבי. האם זה אומר שעל הקיר הזה (הקיר של הבית שלי) עוברים חוטי חשמל של על הדירות שסביבי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארון חשמל על קיר הבית

ד"ר זמיר שליט"א
    15/12/2008

רוב הסיכויים שבקיר הנגדי לארון החשמל יש שדה מגנטי ניכר, שלא להגיד חזק.
    יש להתרחק ממנו או להציב שם ספריה, או עציץ גדול.
    בהזדמנות כדאי למדוד.
    אני אשאיל לך מכשיר, הבעייה שהוא מושאל וחוזר. צריך להתקשר מדי כמה ימים עד שהוא זמין.
    כל טוב,
    זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במידה וזה חדר שנאים

מאיה
    15/12/2008

תודה רבה על ההצעה. עכשיו אני נלחצת טיפה כיוון שאינני יודעת אם יש שם חדר שנאים. האם חדר שנאים קיים בכל בניין? במידה ואצליח להכנס לחדר הזה (הוא נעול אבל אנסה לבקש מפתח או לשאול מישהו) איך אזהה אם יש שם שנאים? הם אמורים לבלו כך שלא אפספס אותם? אם זה חדר שנאים אז כדאי להתרחק מהדירה כלל ולא להשכיר אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו