מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעה של קרינהערן13/12/2008
שלום ד"ר, אני מאוד רגיש לקרינה אלקטרומגנטית, וחשיפה לקרינת טלפון סלולארי ואפילו דיבורית ברכב גורמים לי להרגשה כללית רעה ואני מיד מזהה אותה, כי היא גורמת לי תחושה מאוד ספציפית שבין השאר תסמיניה הם : עייפות, חוסר ריכוז וקצת כאב ראש ומעין תחושה מאוד ספציפית של מועקה ברורה. לפני כחודש עברנו דירה, ומאז אני חש את אותן תחושות שהזכרתי לפני כן, ואני לא טועה לגביהן. אני יכול לומר שבימים שלפני שעברנו לדירה , והייתי בא לדירה בכדי לבדוק דברים, גם הייתי מרגיש את התחושה הזו במשך אותו היום לאורך כל היום. בבדיקות קרינה שביצעתי בדירה (סלולרי וחשמל) התוצאות יצאו אפסיות והראו שאין כל קרינה חריגה בדירה עצמה. האם אני מפספס כאן משהו ? אני מכיר את ההרגשה במפורש ויודע שהיא אמיתית. האם יכול להיות גורם קרינה אחר שמשחק כאן תפקיד ? האם יכול להיות משהו שלא בדקתי ויכול להשפיע ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להבהרה
ערן13/12/2008מאחורי הבניין שלנו ישנו כביש ראשי (המרפסת שלי לא פונה לכביש הזה), ולאחריו ישנה אנטנה סלולארית .בסה"כ האנטנה במרחק כ-300 מטר מאיתנו ,שנאמר לנו שזה תקין, אבל אין בניינים או משהו אחר שחוסם בין הבניין שלנו לבין האנטנה. כאמור - בבדיקה לא התגלתה קרינה חריגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לקרינה אלקטרומגנטית קשה לאבח
ד``ר דני וולף14/12/2008רגישות לקרינה אלקטרומגנטית ללא ספק קיימת, אולם מאוד קשה לאבחן אותה, ואין ספק שיש הרבה יותר מקרים של אבחנות סרק, שהם למעשה השפעה פסיכולוגית, שמרגישה כמו אמיתית, וגם בכך אין לזלזל. הרגישות לקרינה יכולה להיות מרמות מאוד מאוד נמוכות, שבוודאות אינן מזיקות, אולם למי שרגיש לכך עלול לגרום סבל רב, לכן המחלה רגישות לקרינה אלקטרומגנטית. הרגישות, כשהיא קיימת, היא לכל סוגי אורכי הגל, או לסוג מסוים אחד של אורך גל. הייתי בשלב ראשון מזמין בדיקה עם מכשיר מיוחד שבודק את כל אורכי הגל השונים, מבצע בדיקה כזאת הן בבית הישן, הן בבית החדש, ומנסה לראות אם יש אולי איזה אורך גל וקרינה שלא הייתה בבית הישן וישנה בבית החדש. אח"כ אם גם זה לא מגלה כלום מנסה לאטום את כל החלונות עם חומר מיוחד בולם קרינה ואח"כ מתקדם בשלבים.
בשלב ראשון הייתי מציע לך להתקשר עם ידידי המלומד הד"ר זמיר, שהוא יבצע לך את בדיקות הקרינה בכל אורכי הגל בשני הבתים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה של קרינה
ד"ר זמיר שליט"א14/12/2008בהיותך רגיש לקרינות אלמ"ג, יתכן מאד שפיספסת בבית נקודות "חמות" שעדיין קרינתן נמוכה לאדם "נורמלי" ומספיק מטרידה אדם אלרגי לקרינות. יש כאלה כ- 8% באוכלוסיה.
יש נקודות שסביבן יש שדה חשמלי יחסית גבוה, שאפילו אינו מגיע ל- 1 וולט למטר, והן כבר בהחלט יכולות לגרום לך טירדה רבה. הן נמצאות בנקודות חשמל, וסתם בסביבת מכשיר חשמלי אפילו מכובה, שעדיין מחובר לחשמל, ובכבל יש הפרש מתח, שכבר נותן שדה חשמלי.
יש דברים טריוויאלים כמו טלפון סלולרי בכיס, או קו חשמל העובר בקיר חדר השינה לייד הראש, מיטה עם מנוע חשמלי, שחובה לנתק מהחשמל !! אפילו כשהיא מכובה היא מיטרד אלמ"ג ניכר כפי שמדדתי בכמה מקומות.
כדאי להרחיק את המיטה מהקיר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עידכון לנושא
ערן19/12/2008מבחינה חשמלית אין קרינה בבית בכלל באף נקודה(0.2 מיליגאוס) , פרט למקום בו נמצא ארון החשמל בתוך הדירה, שם ישנה קפיצה אבל ממש למרחק של 30 סנטימטר בלבד. וזו גם נקודה שלא שוהים לידה. אבל , שמתי לב שבכל הבית ישנה קרינה סלולארית של -0.002 (כן, במינוס), אבל בפינה אחת ספציפית של הסלון, זו שקרובה למרפסת , ישנה קרינה אומנם לא משמעותית : 0.020 , לא במינוס הפעם, אומנם מזערית אבל האם יכול להיות שהיא גורמת לי לאי נוחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה של קרינה
ד"ר זמיר שליט"א19/12/2008לא פירטת מה נבדק אצלך, כי יש קרינות רדיו, ויש שדה מגנטי מקוי חשמל, ןמכשירי חשמל.
כל אחד מאלה הוא חתונה אחרת, מבחינת התדרים שנמדדו, אבל ההשפעה על גוף האדם דומה מאד.
אנא פרט מה יצא אפסי, ונראה איך נתקדם, וניתן להתקדם.
כל טוב
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שנבדק הוא
ערן20/12/20081. בדיקת קרינת חשמל, כאמור בהודעה הקודמת - תוצאות של 0.2 מיליגאוס. 2. בדיקת קרינה סלולארית - תוצאות של 0.002- (התוצאה יצאה שלילית), פרט למקום מסויים בבית ליד המרפסת ששם התוצאה היתה : 0.020 . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שנמדד אצל ערן
זמיר שליט"א20/12/2008המודדים מטעם איכ"ס מודדים במקרים רבים במיליוואט לס"מ רבוע, במקום במיקרוואט. מה זה נותן ? שאתה רואה את התוצאה נמוכה, אפילו אם היא לא כל כך נמוכה.. תבדוק את היחידות, נראה לי שהמדידה הראשונה של 0.002 זה 2 מיקרוואט לס"מ רבוע, והמדידה השניה זה 20 מיקרוואט. אנא בדוק שם וענה לי. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה בנוגע לערכי מדידה
קרן20/12/2008האם במכשיר שהינך משאיל לקרינת רדיו (קרינה סלולרית) הערכים הם במיקרוואט לס"מ רבוע. כלומר, אם נמדד 0.5 אז הכוונה היא ל-0.5 מיקרוואט ואם נמדד 1 אז הכוונה ל-1 מיקרוואט? אם נמדד במכשירך בחזית הבית (תריסי הסלון) 1 יחידה ובצד השני נמדדו ערכים של 0.02 יחידה אז הכל בסדר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה הבהרה
ד"ר זמיר שליט"א22/12/2008אכן כן, היחידות הן במיקרוואט לס"מ רבוע.
ערך של 0.02 נחשב בטוח למדי.
אני חושש רק מקרינות העוברות 1.0 מיקרוואט לס"מ רבוע.
כל טוב, וחג שמח,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר זמיר
אריה21/12/2008היחידות במדידת הקרינה הסלולארית הן מיקרוואט לסמ"ר. 1. בדיקת קרינת חשמל, כאמור בהודעה הקודמת - תוצאות של 0.2 מיליגאוס. 2. בדיקת קרינה סלולארית - תוצאות של 0.002- (התוצאה יצאה שלילית) מיקרוואט לסמ"ר, פרט למקום מסויים בבית ליד המרפסת ששם התוצאה היתה : 0.020 מיקרוואט לסמ"ר. ועדיין אני משוכנע שישנה קרינה משום שאני חש זאת מפורשות, האם פיספסתי סוג של בדיקה ? האם 0.020 מיקרוואט לסמ"ר , לעומת -0.002 שהיתה לי בדירה הקודמת זה מה שעלול לגרום לתופעות הלוואי המפורשות האלה ? אנא עזרתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידה אצל עדי, הבהרה של אריה
ד"ר זמיר שליט"א22/12/20080.2 מיליגאוס בשדה מגנטי, נחשב רקע טוב, אבל הרקע אינו קבוע, הוא משתנה בגלל סערות מגנטיות, והופעת כתמים על השמש.
לפני יומיים קפץ הרקע ליידי עד ל- 5.0 מיליגאוס, שלא מדדתי אף פעם קודם, בעבר הגיע בחורף, הרבה פעמים עד 3.0, ופעם אחת עד 4.0 .
קרינה סלולרית של 0.02 מיקרוואט לס"מ רבוע, נחשבת בטוחה.
אבל לאדם הרגיש לקרינות אלמ"ג, יכול להיותץ במדידה רקע נמוך, אבל כמה דקות לאחר זאת, עליה עד הערכים שמניתי, וזה גורם סימנים קשים אצל הרגישים לאלמ"ג.
יכול להיות גם שהרגיש או מישהומבני המשפחה, הולך עם סלולרי בכיס, וזה שולח מדי דקה סיגנל חזק לשרת, להודיע שהנ"ל זמין, וזה גורם לסימנים הקשים.
אפשרות אחרת, למדוד שדה חשמלי חלש, וזו מדידה רגישה הרבה יותר ממגנטי, או מקרינות שידור, כי זה מודד אלפיות וולט. אוכל להשאיל מכשיר למדידה עצמית של שדות כאלה, ללא תשלום כמובן.
כל טוב, וחג שמח,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)