מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשר לקירות בטוןאלון15/12/2008
תודה על התשובה הקודמת לא הבנתי בקשר לקירות האם קיר בטון מוליך קרינה או שמה הקרינה חודרת דרכו?שהקרינה עוברת דרכו הבנתי ,אבל השאלה האם הוא עצמו מוליך גם את הקרינה למשל הבנתי שמתכת מוליכה קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחדד את השאלה
אלון15/12/2008בקשר לקירות בטון או מדרגות מבטון יש בתוכם מתכות בדר"כ ברזל ? האם הם גורמים להולכת הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחדד את השאלה
ד"ר זמיר שליט"א15/12/2008הברזלים משמשים כאנטנות, וגם משדרים את מה שקלטו לסביבתם הקרובה. זה יכול להיות לייד הקיר.
אבל בשביל זה צריכה להיות התחנה חזקה מאד.
אני מדדתי מצב כזה בבתים שליידם היתה תחנת רדיו חזקה, אבל מדובר בקרינת רדיו, ולא סלולרית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת
אלון17/12/2008חלק מהסלון ממקום מתחת לחדר המדרגות אשר מעליו נמצא ארון חשמל מצד שמאל של המדרגות בפינה הסמוכה למדרגות אני שואלת כיון שלא ברור לי אם המדרגות מוליכות קרינה?המדרגות עשויות מבטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל בקיר ובמדרגות
ד"ר זמיר שליט"א18/12/2008כל עצם מברזל קולט את הקרינה כמו אנטנה, ומשדר אותה על סביבותיו, אבל במרחק כ- 60 ס"מ זה כבר דועך עד לרקע.
אם מישהו יושב על מדרגות שחשופות לקרינה, הוא מקבל את הקרינה מהברזל במדרגות, ישר לגוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקירות בטון
ד"ר זמיר שליט"א15/12/2008קיר בטון לא מעביר כמעט קרינה סלולרית, יכול להיות שעובר משהו בסדר גודל של 5%.
קרינות רדיו מסחרי כן עוברות דרך הקיר, בפרט רדיו AM.
אבל, בקיר יש ברזלים שהם קולטים קרינות ומשדרים אותן לסביבתם הקרובה.
אם השידור חזק, אז הקרינה ניתנת למדידה גם בחדר, לייד הקיר בצד הקרינה..
זה בדרך כלל לא המצב ביחס לקרינה מאנטנות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיר גבס
מאיה16/12/2008אם קירות מבטון מעבירים אולי 5% קרינה סלולרית מאנטנות אז כמה אחוזים בערך מעביר קיר גבס? בתוך קיר הגבס יש גם שיכבה דקה של בידוד (isolation) העשויה מצמר גפן זכוכית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיר גבס
זמיר שליט"א17/12/2008קיר גבס מעביר יותר מ- 5%, כמה ? מזמן לא מדדתי מקיר כזה כך שאיני זוכר. אולם הוא משמש בעיקר כקיר פנימי, אז תפקידו כבולם קרינה די זניח. רק להזכיר ששום קיר אינו בולם שדה מגנטי ממכשירי חשמל, ובמשרדים בהם בחדר אחד יש אלפסק לייד קיר גבס פנימי, יש שדה מגנטי חזק, שעובר את הקיר כאילו היה אוויר, אל החדר השני, ופוגע ביושבים שם. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלאפון השאלה הגיע?
אלון17/12/2008בקשר לפלאפון (מתקפל) כמו מירס למשל האם המצב כשהפלאפון לא מקופל (כשלא מתקשרים ממנו) זה אותו מצב של הפלאפון ככשהוא מקופל? מבחינת שידור קרינה. אני שאולת כי אני משאירה את הפלאפון ברכב בדיבורית כשהוא במצב לא מקופל (בלי להתקשר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלולרי במצב מקופל (=בכוננות)
ד"ר זמיר שליט"א18/12/2008הסלולרי בכוננות משדר כל דקה או כדומה,
סיגנל חזק כדי שהשרת שלו יקלוט אותו וידע שהוא זמין.
זה נכון לכל הטלפונים של כל החברות.
אגב הטלפונים של מירס משדרים בעוצמה חזקה מאד,
וגם הסיגנלים האלה שלהם חזקים. להרחיק מהגוף !!
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנייר אלומיניום חוסם קרינה?
מאיה17/12/2008לצערי הבית שלי עשוי כולו מקירות גבס.גם הקירות החיצוניים. זו הבניה במקום שאני גרה. וכמו בכל מקום אחר גם פה יש לא קצת אנטנות. כנראה שאין מה לעשות בנידון פשוט לחיות עם זה. קראתי באחת התשובות שנייר אלומיניום חוסם קרינה. האם הוא חוסם גם שדה מגנטי? על אחד הקירות בבית שלנו (קירות גבס) יש ארון חשמל וצידו השני של הקיר פונה לתוך הבית. במידה ואשים חתיכת נייר אלומיניום על הקיר שפונה לבית, האם זה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנייר אלומיניום חוסם קרינה ?
ד"ר זמיר שליט"א18/12/2008נייר אלומיניום חוסם היטב קרינה סלולרית, אבל לא שדה מגנטי ממכשירי חשמל, ומארון חשמל, אותם הוא בכלל לא בולם.
ארון חשמל משרה שדה חשמלי חזק, גם לתוך החדר, וכמובן נייר אלומיניום לא יעצור אותו.
קירות גבס לא מגינים מקרינה סלולרית וקרינות רדיו. במידה ויש ליידכם מקור קרינה סלולרי,
ניתן לבלום אותו על ידי הדבקת ציפוי (נגד על סגול) בחלונות, וניתן להצמיד ציפוי כזה גם על הקיר, אבל זה עולה כסף, 120 ש"ח למטר רבוע.
לא כל ציפוי מגן, אבל המתקין יודע איזה כן מגן, ויש לו גם מכשיר מדידה.
אם תרצי אפנה אותך למודד (אני לא מקבל אחוזים).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסימת קרינה ממיקרוגל
יוסי30/04/2015שלום רב
האם נייר אלומיניוo יכול לחסום קרינה ממקרוגל
ואם כן האם הקרינה מוחזרת ומוגברת לכיוון השני
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חסימת קרינה ממיקרוגל - תגובה
רם דישון03/05/2015כן. נייר אלומיניום חוסם קרינה. היא מוחזרת לכיוון השני אבל לא מוגברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר שבולם קרינה בתדר נמוך
בני17/11/2015איזה חומר יכול לבלום קרינה אלקטרומגנית בתדר נמוך 50HZ מעמודי חשמל ?
או להסית או להפחית את הקרינה מהאיזור המוגן ?
בהנחה ואנו רוצים להגן כל איזור מסויים
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה ליד הבית
מאיה19/12/2008תודה רבה על ההצעה אך לצערי אני גרה בקנדה ופה זה נראה שהם לא כ"כ מיחסים חשיבות לעניין האנטנות. כל מי ששאלתי שגר ליד האנטנות לא כ"כ מתרגש מהעניין. מאחורי הבית שלי במרחק 100 מטר יש אנטנה סלולרית (ממה שראיתי עם 3 "רמקולים"- האנטנה נראת כמו רמקול בעיניי) והבית עשוי כולו מגבס גם הקירות החיצוניים. החלונות שלי לא פונים לכיוון האנטנה אלא לצד השני. מאחורי הקיר שלי שפונה לאנטנה, ישנו חדר שלא שייך לדירה שלי והחלונות שלו מופנים לכיוון האנטנה אך הוא עשוי גם כולו מקירות גבס. למרות שהוא מגבס האם לדעתך הוא בולם את הקרינה? ובמידה ואעשה מדידה האם בכל שעות היום האנטנה משדרת באותה עוצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשל מי האנטנה
מאיה19/12/2008איך אפשר לדעת לאיזה חברה שייכת האנטנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקירות וקרינה
זמיר שליט"א17/12/2008פשוט לא הבנת את ההבדל בין הולכת חשמל ומעבר קרינות שידור. הקיר אינו מוליך חשמל, אולם מעביר חלק קטן מהקרינה דרכו, זה גם תלוי בתדר: קרינות רדיו, בפרט AM המיושן, עוברות הרבה יותר טוב מקרינה סלולרית. הברזל מוליך חשמל, אולם בקיר הוא משמש כאנטנה, קולט את הקרינה, אבל מייד משדר אותה בחזרה לסביבתו הקרובה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקיר והקרינה
זמיר שליט"א17/12/2008הקרינה חודרת את הקיר. היא אינה חודרת נייר אלומיניום, האם מובן כך ? כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקירות בטון
ד"ר זמיר שליט"א18/12/2008קרינות שידור חודרות דרך הקיר, לא מועברות דרכו.
קרינה סלולרית חודרת מעט, וקרינות רדיו הרבה יותר. הקיר עצמו לא מליך קרינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיר בטון
זמיר שליט"א19/12/2008עניתי על כך כמה פעמים: קיר בטון לא מוליך כמו מתכת, אלא הקרינה הסלולרית חודרת מעט דרכו כל טוב, זמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)