מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מגנטית כמעט 2 מיליגאוסמאיה20/12/2008
ד"ר זמיר שליט"א וד"ר דני וולף היקרים. ברגע שנכנסתי לפורום הזה התמלאתי במידע שימושי וכמובן הופתעתי מכמה דברים . בעקבות כך רכשתי מכשיר לא יקר מAlpaLab כמו שד"ר שליטא הציע באחת התשובות הקודמות. המכשיר נקרא TriFiield Meter המודד קרינה סלולרית וקרינה אלקטרית וקרינה מגנטית (הקרינה המגנטית הכי טובה במכשיר זה- זה מה שאמרו לי בחברה שלהם) הוא מאוד רגיש לקרינה מגנטית. בזמן שבני בן ה-5 חודשים ישן בחדר שלנו בדקתי שם את הקרינה המגנטית בכל החדרים ורק בחדר שלנו (שלי של בעלי ושל הבן שלי) הקרינה המגנטית היתה כמעט 2 מיליגאוס. ובחדר לא דלקו שום מכשירים חשמליים. אני מאוד מוטרדת מהעניין.בני שהה בחדר זה מאז שנולד כמעט 24 שעות ביממה. מה יכול להגרם מקרינה כזאת לתינוק כאשר הוא נחשף אליה במשך 5 חודשים יום-יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה נוספת
מאיה21/12/2008היום הלכתי לבדוק את הדירה שאנחנו הולכים להשכיר ובכל החדרים המדידה לא ירדה מ-0.6 מיליגאוס ובאחד החדרים המדידה הייתה 1 מיליגאוס. בחדרים לא מחובר שום דבר חשמלי כי הדירה ריקה. האם מדידה כזאת נורמלית או שמשהו לא בסדר בדירה? מתחת לקומה שלנו בצד יש מוני חשמל של מספר דירות אולי זה מה שהפריע למדידה. כמה מיליגאוס בדר"כ זה נורמלי בשביל חדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה נוספת של לאה
ד"ר זמיר שליט"א22/12/2008אני מדדתי עכשיו אצלי, הרקע היה 1.2 בזמנים אחרים הוא 0.1-0.2 מיליגאוס, דהיינו פשוט הרקע גבוה בגלל מיטענים חשמליים בין הקרקע ליונוספירה (כשיש עננים בחורף, זה מלווה ברקע מגנטי גבוה), זה יכול להיגרם גם בגלל סערות מגנטיות, וכתמים בשמש. לא נראה לי שיש להיבהל מזה.
השורה האחרונה: אין לך בעיה.
כל טוב, וחג שמח.
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה מגנטי כמעט 2 מיליגאוס.
ד"ר זמיר שליט"א22/12/2008אנא בדקי אם עובר קו חשמל בחוץ, וקרבי אליו את מכשיר המדידה, יתכן שהשדה המגנטיממנו, ואז הוא ידעך כאשר מתרחקים ממנו.
סיבה נוסף יכולה להיות שההארקה אינה תקנית, מסיק שאחד השכנים עשה שיפוץ, והחליף צינור מים ממתכת בצינור פלסטיק, בכך יכול לקלקל את כל ההארקה, שאמורה להיות לצנרת מים רציפה.
נא לבדוק, יכו להיות שההארקה סודרה על ידי חשמלאי עם רשיון נמוך, או שישן בשיעור כשלמדו הארקה.
הייתי מציע לבדוק מייד את ההארקה, קודם כל לבד, לייד שעוני המים של הבניין, פשוט שההארקה מחוזקת כמו שצריך. ואם יש צורך, יש להזמין לתיקון בעל מקצוע עם רשיון גבוה של חשמלאי.
אני נוכחתי בכמה דירות ישנות בתל אביב, , שהשדה המגנטי ירד פלאים לאחר תיקון ההארקה.
כל טוב,
וחג שמח,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה ליד הבית
מאיה22/12/2008תודה רבה על התשובה, הרגעת אותי. האם אנטנה סלולרית 100 מטר מהבית מקרינה? זה אזור של בתים אז אני מקווה שהאנטנה לא מקרינה חזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוארון חשמל
מאיה22/12/2008בנוסף ישנו ארון חשמל גדול בחוץ(בצורת תיבה ענקית שכתוב עליה "high voltage"). מחוץ לבית שלי(בערך 5 מטר מהבית). הארון חשמל הוא של כל הרחוב. האם חוטי החשמל של כל הרחוב מגיעים ליד הבית שלי בגלל הארון? ומה המרחק שארון החשמל מקרין אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארון חשמל על הרחוב
זמיר שליט"א22/12/2008מרחק 5 מטר מארון חשמל על הרחוב בדרך כלל מספיק. אין צורך להתנחל לייד הארון, ולא לעמוד ליידו. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה 100 מטר מהבית של לאה
זמיר שליט"א22/12/2008רוב הסיכויים שאין ממנה סיכון. בפרט אם לא רואים אותה מתוך החדרים. כל טוב, וחג שמח, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה לייד הבית
ד"ר זמיר שליט"א25/12/2008קרינת האנטנה ממרחק 100 מטר, ברוב המקרים לא מסוכנת, בפרט אם אחד הבתים מסתיר את האנטנה ממך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה בשכונה
אורי27/12/2008במרחק כ100 מטר מהבית (כמו במקרה של לאה) מוצבת אנטנה סלולרית ואף בית לא מסתיר אותה כיון שאני גר בקומה שלישית ובין האנטנה וביני ישנם רק מספר בתים פרטיים בעלי קומה אחת. כאשר אני בבית ומדבר בפלאפון יש לי קליטה מלאה בסלולרי (מתוך הבית). הקליטה המלאה בעיקר בחדרים שפונים לצד של האנטנה. בסלון למשל יש קליטה חלקית כי החדרים מסתירים את האנטנה. האם זה אומר שישנה קרינה מסויימת מהאנטנה כיוון שיש קליטה מלאה בבית? יש לי ילדים קטנים בבית שישנים בחדרים ואני פוחד שיש קרינה. חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטה מלאה בבית
אורי30/12/2008האם קליטה מלאה בבית מראה על קרינה מאנטנה ? במרחק 100 מטר מהבית שלי ישנה אנטנה סלולרית. חייב לציין שהבית עשוי קירות גבס פנימיים וחיצוניים. יש לי קליטה מלאה בשני חדרים בבית 0החדרים הפונים לכיוון האנטנה) האם יש סיכוי שהאנטנה מקרינה לבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטה מלאה בבית
ד"ר זמיר שליט"א30/12/2008שרות סביר אתה מקבל כאשר הקרינה מאננטנה היא כמיליונית של 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, כך טוען ראש אגף קרינה במשרד איכ"ס.
גם אם אתה לא רואה את האנטנה, יש קרינה מהחזרות, היא חלשה, אבל מספיקה לתת שרות.
מהטלפון שלך בו אתה מדבר ללא אזנית, אתה חוטף קרינה פי כמה מאות מהרקע שיש לך בחדרי הדירה.
מהאנטנות לא לדאוג.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה בשגונה של אורי
ד"ר זמיר שליט"א30/12/2008ממרחק 100 מטר, כמעט בכל המקרים שאני בדקתי, הקרינה שהגיעה לחלונות לא עברה 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, עם זה אפשר לחיות, כי אז בחדרים יש לא יותר מ- 0.1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
הכי בטוח זה למדוד. אוכל להשאיל לך מכשיר מדידה (כמובן ללא תשלום) ותמדוד לבד. הבעייה שאני עוד כמה שעות טס לחו"ל, ואחזור רק ב- 20 לינואר. אש אם תרצה למדוד אנא תתקשר אתי ותתאם מתי לקחת את המכשיר.
ההדרכה נמשכת כדקה.
השורה האחרונה, לא נראה מקום לדאגה.
כל טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה 2 מיליגאוס
זמיר שליט"א27/12/2008קודם כל בדקי שוב, ובדקי גם במיגרש רחוק מכל חשמל, אולי הרקע גבוה בגלל סערה מגנטית, כתמים בשמש או מטענים בין הקרקע והיונוספירה. אלה יכולים לגרום לפעמים לקריאות גבוהות. אם הקריאה אמיתית, כדאי מייד לנסות לתקן את המצב. אם הקרינה לא מגיעה ממקור חיצוני ברור, אז, יתכן מאד שההארקה בבניין לא תקינה, אולי שכן ביצע שיפוץ, והחליף צינור מתכת בצינור מפלסטיק. שווה לבדוק. אם לא זה, כדאי לשנות את תיכנון הדירה, והעברת חדר שינה של הילד ושלכם, לאיזור בו הקרינה הכי נמוכה, אם זה אפשרי. ערך 2 מיליגאוס הוא גבולי, ובחורף ימים רבים בכלל הרקע ללא שום מיכשור חשמלי עובר אותו. אני מדדתי לאחרונה באזור בו בדרך כלל יש 1 מיליגאוס, ולעיתים הגיע עד 3, אבל לאחרונה יום אחד הגיע ל- 5 !! אני לא אוהב שעובר 1, אבל משרד איכ"ס מאשר 2 . פעם הם אישרו 1000, אח"כ ירדו ל- 10, ועכשיו מאשרים 2 . כדאי לבדוק ולפעול בהקדם. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)