קרינה מקרוגל + תינוק

מנהל הפורום

רם דישון
רם דישון
לקביעת תור אצל רם דישון ללא פרסום בפורום

• קרינה מקרוגל + תינוק
    אמא מודאגת
    30/12/2008

שלום, אודה על תשובתכם המהירה למספר שאלות בנושא- לאחרונה התחלתי להשתמש במיקרוגל הביתי והישן שלנו ( כבר למעלה מ- 12 שנה ברשותי )לסטריליזציה של בקבוקי התינוק שלי וחימום האוכל שלו ( לא חלב, אלא מוצקים כמו ירקות עוף וכדומה). בן זוגי טוען כי הילד אוכל מזון עם "קרינה" , כי הקרינה נספגת במרכיבי המזון. האם נכון ? האם יש משמעות לעובדה שהמקרוגל ישן , ואז אולי ייצרו בטכנולוגיות שפחות מונעות זליגת קרינה ? הדלת שלו שמורה ותקינה בעיני, אך האם ההגנה שלה יורדת עם הזמן ? אולי מרב שימוש ?האם יכולה להיות זליגת קרינה גם ללא פגיעה הנראת לעין בדלת ? לפעמים כשהוא עובד כ- 10 דקות ( אפית פשטידה למשל ) החלק העליון החיצוני של המכשיר שנראה לי מתכתי מתחמם וטיפה מתנפח. מיד לאחר תום השימוש הוא חוזר לצורתו התקינה.מה המשמעות של זה ? המיקרוגל מונח על השיש ובמרחק של כ- 30 ס"מ מונחת גם קופסת המטרנה של התינוק, כדרך קבע. האם היא סופגת ושומרת בתוכה קריה בכל פעם שאני מפעילה את המיקרוגל ? ומה עם הבקבוקים שלו והמוצצים שיושבים באותו מרחק ? האם אתם ממליצים לקנות מיקרוגל חדש שמיוצר בטכנווגיה עדכנית המגינה יותר מנזקי הקרינה ? אני בהחלט לא מעונינת להיכנס להוצאות מיותרות , אבל בריאות המשפחה מעל הכל. בתודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינה מקרוגל + תינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינת מיקרוכל והתינוק.

ד"ר זמיר שליט"א
    30/12/2008

יש להפסיק מייד סטריליזציה של בקבוקי התינוק מפלסטיק, כי הוא פולט בתנור ביןם יתר הדברים גם דיוקסין שזה מסרטן עם תעודות.
    בקבוקים מזכוכית - אין בעייה בכלל.
    אם המזון עומד לייד התנור לא קורה לו כלום, ואינו סופג קרינה ברמה מזיקה. לא נשאר בו שום קרינה.
    כלל ברזל: לאחר הפעלת תנור מיקרוגל יש לזוז במהירות ולהתרחק עד 2 מטר לפחות ממנו עד גמר החימום.
    לא הייתי מחמם את המטרנה בתנור מיקרוגל, אלא באמצעים שמרניים בלבד. יש חשש שהחימום החזק גורם ליצירת תרכובות שאענן בריאות ביותר, בפרט לתינוקות. החומר על כך מועט, וכדאי להפעיל זהירות מונעת ונבונה.
    כל טוב,
    זמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל....

אמא מודאגת
    31/12/2008

לד"ר זמיר שליטא, תודה על תשובתך המפורטת. ברשותך עוד מספר שאלות - 1. האם הרתחה בסיר עם מים רותחים ( סטריליזציה אחרת ) אינה גורמת לחימום של הפלסטיק והפרשת חומרים מסרטנים ?הרי גם פה חום קיצוני מעורב. כמו כן עלי לציין שבקבוקי הפלסטיק שלי הם של בי -פריי ( ללא ביספינול A ) וכן גם הסטריליזטור שלהם ( קופסא מיוחדת למיקרוגל ) ולכן הם אמורים לא להפריש רעלים . האם אכן כך ?האם החומר שאתה מדבר עליו שונה מביספינול A ומצוי בכל פלסטיק-פולימר שהוא ? איך אחרת משרד הבריאות מאשר להם למכור וממליץ על המוצרים האלה , הרי מדובר בתינוקות!!!! ומה עם כלים מיוחדים למיקרוגל שעשויים מ - PP /פולימר שנחשב בטוח בנושא ?עכשיו אני ממש מבולבלת. 2. אנני מחממת לו מטרנה, אלא אוכל שלנו טחון ( עוף תפוחיאדמה וכו'). אז אם הבנתי ממך נכון כל זמן שאני מחממת בכלי זכוכית ( קערית אגב אין להשיג בקבוקי זכוכית יותר כי זה לא בטיחותי , רק פלסטיק לסוגיו השונים) אז זה בסדר או שבכל חימום נוצרות תרכובות מסוכנות? 3. אימצתי לי את כלל הברזל - תודה. 4. מה לגבי שאלותי על המכשיר. האם העובדה שהוא" זקן" הופך אותו למסוכן יותר או לחילופין פחות ממוגן ממכשירים שמיוצרים בטכנולוגיה עדכנית ? האם יש זליגת קרינה גם אם צורתו החיצונית ניראת ללא פגע לרבות הדלת ואטימתה ? 5. יש לי מצלמות אלחוטיות בבית ורואוטר אלחוטי שפועלות שעות על בסיס יומיומי. האם יש קרינה מסוכנת מהראוטר ו/או מהמצלמות ? שוב תודה מראש על תגובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה לגבי סעיף 1

אפרת
    15/02/2009

במהלך השנה האחרונה בצעתי סטרליזציה לבקבוקי בי-פרי עבור בני בן השנה. האם זה מסוכן? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטריליזציה לבקבוקי בי פרי

זמיר שליט"א
    15/02/2009

איני מכיר את החומר הזה בשמו המסחרי שאת מציינת, אם יש לך יותר נתונים אולי אוכל להעריך את הסיכון. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי גיל המכשיר

רם
    15/02/2009

כל עוד הדלת תקינה, המכשיר דולף במידה מזערית. אם מתרחקים מהמיקרוגל בזמן החימום, אין בו סיכון. הטכנולוגיה של היום אינה שונה מזו שלפני 12 שנה- הדלת ושיטת מניעת זליגת קרינה נותרו זהות. התנפחות החלק העליון (לא הדלת) הנה חסרת משמעות לנושא זליגת הקרינה, אבל הייתי מציע לחזק את כל הברגים סביב התנור. ייתכן שבמשך השנים הם התרופפו, ולכן המכסה מקבל בטן בחימום. אם את עדיין חוששת- רכשי מכשיר מדידה מסחרי זול. הוא אינננו המדויק או המתוחכם ביותר, אבל ייתן תמונה ברורה על הזליגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

זמיר שליט"א
    15/02/2009

אני זוכר שעניתיבפירוט על זה לפני כחודש וחצי, אנא ראי תשובתי בארכיב. לענות שוב זה מורכב, כי זמן התגובה הניתן לי קצר ביותר, ואחריו התגובה לא מתקבלת... לכן אנא בדקי תשובתי במקור. כל טוב, זמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום וסטריליזציה של אוכל תינוק במי

ד``ר דני וולף
    16/02/2009

אני מסכים בכול עם ידידי המלומד הד"ר זמיר שליט"א, רק רציתי לעשות קצת סדר בבלגן:
    א. חימום אוכל או בקבוקים מפלסטיק, או מטרנה על ידי מיקרוגל לא מעביר את הקרינה!!!!!!!!!
    כך גם אוכל שעומד ליד המיקרו, וכל מיני צורות של קרינה אלקטרומגנטית. קרינה אלקטרומגנטית לא נספגת בשום דבר, לא מועברת על ידי שום דבר, לא מזון לא שתייה ולא כלי אוכל!!! הקרינה עלולה לגרום נזק רק בקרינה ישירה על הרקמות "קרינה און ליין", ולא במעבר דרך מדיה אחרת, הסופגת את הקרינה ומעבירה אותה לאחר מכן! אז מהבחינה הזאת אפשר להירגע, אין שום נזק לאף אדם, וגם לא לתינוק ממזון שחומם במיקרו.
    ב. לגבי היווצרות חומרים רעילים בזמן חימום במיקרו, או סטריליזציה, המצב קצת יותר מסובך, אבל גם כן אין לדעתי שום חשש. הסטריליזציה במיקרו נעשית על ידי מים שרותחים והם הם העושים את הסטריליזציה ולא הקרינה הישירה של המיקרו על הבקבוקים וחימומם. בקבוקי התינוקות מיוצרים כך שלא תהיה שום בעיה של הרתחתם לצורך סטריליזציה.
    ג. לגבי מכשיר המיקרו, בוודאי שלא צריך לדחוף את הראש לתוך המיקרו, ורצוי להתרחק ממנו לאחר נעילת הדלת, אולם קצת זליגה ואורך כמה דקות לא תזקנה.
    ד. הסכנה הגדולה ביותר של חימום בקבוקי מטרנה לתינוקות במיקרו היא שהאמצע של הנוזל מתחמם הרבה יותר מהדפנות ולכן אם אנחנו מודדים את החום ביד או בהזלפת טיפה מהבקבוק על היד לבדוק את חום האוכל של התינוק, אנחנו לא מרגישים את החום האמיתי, והיו מקרים רבים שתינוקות קיבלו כוויה בפה ובלוע מהאוכל מבקבוק שחומם במיקרו. לכן צריך לנער היטב היטב את הבקבוק לאחר חימומו במיקרו כדי שהטמפרטורה בכל האוכל תשתווה ואז לבדוק ולהגיש לתינוק. פרט לכך אין חשש שהאוכל יתקלקל מחימום האוכל ל- 37 מעלות גם לא במיקרו.
    בברכה
    ד"ר דני וולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום בקבוקי פלסטיק

סולו
    17/12/2009

ד"ר דני וולף שלום
    בקשר לחימום בקבוקי פלסטיק מכל סוג שהוא אם קיימת בו גמישות ולו מעטה .הוה אומר שתרכובת הבקבוק מכילה פטלאטים .אני ממליץ לך לכתוב בגוגל "disppearing male" אולי ולצפות בארבעים ומשהו דקות של נשימה עצורה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון לגבי חימום בקבוקי פוליקרבונט

שחר
    20/12/2009

ללא כל קשר ל"קרינה": פוליקרבונט, שהוא החומר שממנו עשויים מרבית בקבוקי התינוקות הפלסטיים, מכיל כמויות קטנות של ביספנול, מונומר או אוליגומר שעלול לפגוע בכבד.
    חימום הבקבוק, בפרט בקבוק ישן שדפנותיו צברו עם הזמן סדקים זעירים, גורם לפליטה של אותו חומר והנ'ל מוצא דרכו, עם האוכל, לגופו של הפעוט.
    אין לכך דבר וחצי דבר עם מיקרו-גל או "קרינה". אותו הדין גם לבקבוק שחוטא במים רותחים או שחומם במים חמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו